Ahojte všimol som si že sa potichu zrušilo pravidlo 10x100ml v príručnej batožnie. Niekde som našiel že je to lebo majú lepšie skenery. Mám skúsenosť že to prestali riešiť od Ledna.    Viete o tom niekto viac? Zaujimavé že to nebolo nikde komunikované... Dík za info.  .

Nove pravidla na tekutiny v prirucnim zavazadle

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

Každý svého štěstí strůjce :) Je mi krásně :)

0 Citovat

nucene premisteny brumak napsal(a):

[trvala Žofka Opičáková 

Ty jsi fakt ubožák

5 Citovat

od hrdého voliče pirátů to beru jako ocenění :-)

1 Citovat

:))

0 Citovat

Tak co hrdino, řekl jsi ji to do očí?

Level Okamura 

2 Citovat

Ala napsal(a):

Je to pakárna, když to nebude jednotně všude (aspoň v EU), ale jinak zjistit se to asi dá na webu letiště mívají info typu "co si můžu s sebou vzít do příručního zavazadla" čímž ve skutečnosti myslí "s čím projdu přes security na tomto letišti".

Což není úplně pravda. Třeba na webu pražského letiště zjistíš, že nově projde na T2 i PETka přes nové skenery, ale už se tam nedočteš, že ti ji, a to dle infa od obsluhy rentgenu, už několik let pustí i na T1.

0 Citovat

Jox: Bohužel na T1 v PRG záleží na konkrétním člověku, jak mi bylo řečeno.  V květnu jsem letěla z T1 a láhve s pitím plné i načaté si lidé mohli vzít. Minulý týden opět T1 a nedovolili nikomu nic, vše se muselo vyhodit. 

1 Citovat

Na tomhle letišti je standardně vše na hlavu. Před měsícem rodiče vše vyndávali z batohu, nám o rentgen vedle prošla i lahev vody a vše v batohu včetně notebooku. Minulý týden na T1 láhev ok. Ale už jsem tam viděl horší věci :D

1 Citovat

Na T1 pomuze, kdyz dáte lahev do samostatné prepravky na rentgenu, to proslo.... i mi to jedna obsluha rikala, ze lahev vzdy zvlast.

3 Citovat

firefly+ napsal(a):

Jox: Bohužel na T1 v PRG záleží na konkrétním člověku, jak mi bylo řečeno.  V květnu jsem letěla z T1 a láhve s pitím plné i načaté si lidé mohli vzít. Minulý týden opět T1 a nedovolili nikomu nic, vše se muselo vyhodit. 

tam totiž komunismus ještě neskončil...musíte se hezky usmát, možná něco přimáznout, a půjde všechno. Jinak bude teror. Státní organizace v praxi. A tak si tady žijem.

1 Citovat

Tak bohužel v neděli 9.11. byli na T1 velmi nekompromisní, předem lidi ve frontě upozorňovali, že žádné tekutiny nad 1deci nejsou povoleny. Zaměstnankyně letiště mi říkala, že opravdu záleží na člověku, který zrovna RTG obsluhuje. Takže předem nelze se zárukou říct, jestli si tu lahev budete moci vzít. 

0 Citovat

No super. Nicméně, oproti oficiálním informacím, to aspoň někdy jde. Lepší, než kdyby to nešlo nikdy. 😂

0 Citovat

firefly+ napsal(a):

Tak bohužel v neděli 9.11. byli na T1 velmi nekompromisní, předem lidi ve frontě upozorňovali, že žádné tekutiny nad 1deci nejsou povoleny. Zaměstnankyně letiště mi říkala, že opravdu záleží na člověku, který zrovna RTG obsluhuje. Takže předem nelze se zárukou říct, jestli si tu lahev budete moci vzít. 

Takhle to funguje v celém státě. Záleží na úředníkovi, soudci, policajtovi.. jak si vyloží pravidla.

0 Citovat

já už si standardně odvykl vyndavat z batohu veškerou kosmetiku včetně roztoku na kontaktní čočky. V Praze vlastně na T2 nechtějí ani vyndavat noťas, což byl pro mě vždy opruz.

Letěl jsem teď z OSR a byl jsem v šoku jak mě vrátili z rentgenu a vše vyndat. Už jsem tomu odvykl, a také jsme myslel, že tam budou mít vše moderní a nové. Navíc jsem tam zapomněl litrovou láhev s pitím, neúmyslně :)

Jinak v PRG na T1 je to myslím ofiko informace, že tekutiny zatím ne. Na druhou stranu stačí prázdná láhev a použít pítka, která tam jsou a vodu mají v pohodě.

0 Citovat

Na T1 za bezpečnostní kontrolou na gejtech, kde nejsou ani záchody, nejsou právě ani ta pítka, takže smůla. Takže dokud to oficiálně nepůjde na T1 všude, je blbost se tady radovat nad tím, že to možná někde jde, když se na to nedá spolehnout a musíte počítat s tím, že jste prostě bez pití (resp. můžete si pak jedině koupit půl litru vody za 50 Kč z automatu). Oveřeno před týdnem při ryanair letu do Dublinu.

1 Citovat

Tak na dálkovce vždy něco dostanu :) A pár hodin bez pití vydržím, nejsem mimino. I když běhám v lese tak dám běžně dvě hodiny bez pití, stačí se napít dopředu. 

Mě spíš vadí celkově ta nesmyslná buzerace s nápoji protože kdysi někdo chtěl něco udělat. přitom pokud chce někdo něco dostat dovnitř tak je jednoduchá cesta přes zaměstnance. Tohle pravidlo je jen o kšeftu se skennery mi přijde a o buzeraci pro plebs.

0 Citovat

Tak nejde jenom o pití ve smyslu voda s sebou, ale i jiné tekutiny, které by si třeba člověk s sebou chtěl vzít, pokud by měl jistotu, že mu je nevyhodí.

0 Citovat

no je pravda, že placatka s rumem mi chybí :)

1 Citovat

bugr napsal(a):

Tak na dálkovce vždy něco dostanu :) A pár hodin bez pití vydržím, nejsem mimino. I když běhám v lese tak dám běžně dvě hodiny bez pití, stačí se napít dopředu. 

Mě spíš vadí celkově ta nesmyslná buzerace s nápoji protože kdysi někdo chtěl něco udělat. přitom pokud chce někdo něco dostat dovnitř tak je jednoduchá cesta přes zaměstnance. Tohle pravidlo je jen o kšeftu se skennery mi přijde a o buzeraci pro plebs.

ony jsou jednoduché cesty nejen pro zaměstnance, které potom volíme, když narazíme na důležitá individua u security. O bezpečnost samozřejmě nejde.

0