Ahoj všem, mám dotaz ohledně pojištění storna letenek. Plánuji  v září cestu do Brazílie pro celou rodinu (2 dospělí, 2 děti).  Mohl by mi prosím někdo doporučit, zda je lepší nechat si pojistit let přímo u aerolinky ( konkrétně TAP), nebo vzít jejich základní balíček ( Discount - letenka a jídlo) a řešit storno v rámci cestovního pojištění zvlášť?  Zatím jsem všude našla proplacení 80% nákladů, ale bojím se hromady vyjímek, které pojišťovny mají.  Máte někdo osobní zkušenost s uplatněním? Nebo se změnou termínu letu u TAP? Předem děkuji,  Simona       .

Kupuji letenku - jak nejlépe pojistit storno?

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

5 reakcí

Ahoj všem,

mám dotaz ohledně pojištění storna letenek. Plánuji  v září cestu do Brazílie pro celou rodinu (2 dospělí, 2 děti). 

Mohl by mi prosím někdo doporučit, zda je lepší nechat si pojistit let přímo u aerolinky ( konkrétně TAP), nebo vzít jejich základní balíček ( Discount - letenka a jídlo) a řešit storno v rámci cestovního pojištění zvlášť? 

Zatím jsem všude našla proplacení 80% nákladů, ale bojím se hromady vyjímek, které pojišťovny mají. 

Máte někdo osobní zkušenost s uplatněním? Nebo se změnou termínu letu u TAP?

Předem děkuji, 

Simona 

 

 

0

no, uplne nejjistejsi (ale nejdrazsi) scenar je koupit flexibilni letenku, kterou je mozne zmenit (levnejsi varianta) nebo vratit bez omezeni (drazsi varianta).

ale to asi nechcete slyset :)

0 Citovat

Máte třeba lepší cestovní pojištění u kreditní karty? ČSOB nám už párkrát proplatila letenky, třeba kvůli nemoci.

0 Citovat

Děkuji za příspěvky. Ano, nejdražší varianta by byla nejjistější, ale rozdíl mezi nejlevnější a nejdražší variantou je v našem případě 23.000 Kč.

 

Pojištění ke kartě nemám, zkusím podívat na tuto banku, nemoci se právě obávám, u dětí člověk nikdy neví :)

0 Citovat

Pojisteni storna sjednane od cestovky bude resit jen storno samotnych letenek. Jednou z hlavnich vyhod tech separatne sjednanych je, ze tam jsou i pripadne dalsi naklady (auto, jizdenky na vlak, ubytovani, listky na koncerty..). Uz to ma vic bank v ramci ramcove smlouvy. A delala to i koooerativa..

0 Citovat

Dělám v Allianz a máme i pojištění storna bez spoluúčasti. S ČSOB Premium kartou mám taky zkušenost, že proplatí. Kdyžtak zpráva. 

0
5 reakcí