Ahoj, uz dva dny cekam nez se mi strhnout penize z b.ú. je to normalní ? Wizzair Ryanair  .

rezervace letenek, jak dlouho trvá než si vezme letecka spolecnost peníze z banky?

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

15 reakcí

Ahoj, uz dva dny cekam nez se mi strhnout penize z b.ú. je to normalní ? Wizzair Ryanair

0

to mam ale co kdyz to expiruje  :D , asi jsem koupil moc letenek, tohle jsem jeste nevidel. Dik 

 

0 Citovat

Muze to byt klidne i pet dnu, klidne tyden. Zalezi na tom, kdy dojde k zuctovani platby na strane prijemce.

A i kdyz bude zuctovani trvat dyl, nez doba blokace, nic se nestane. Penize se normalne strhnou, i kdyz blokace uz vyprsi.

0 Citovat

no me paní v bance říkala ze jakmile dojde k expiraci tak se to zruší. 


btw.chci pujčit auto pres rentcars je lepší připlatit si za Komplexní pojištění ? 

Spoluúčast     V ceně pronájmu je standardní finanční krytí pro případ nehody se spoluúčastí a finanční krytí pro případ krádeže se spoluúčastí. Pokud dojde k poškození karoserie vozu nebo jeho krádeži, autopůjčovna vám může účtovat částku dosahující výše spoluúčasti &ndash, komplexní pojištění ale zajistí, že dostanete své peníze zpět. (Nevztahuje se na osobní majetek.)   Okna, zrcátka, kola i pneumatiky     Pojišťovací produkty mívají často různé výjimky, ale komplexní pojištění vám pokryje všechny náklady spojené s poškozením mechanických částí a exteriéru vozidla, od kol a oken až po motor, střechu a podvozek. (Nevztahuje se na náklady na vyčištění.)   Nepojízdnost a administrační poplatky     V případě nepojízdnosti, ztráty klíčů nebo jejich zamknutí ve vozidle vám komplexní pojištění proplatí náklady související s asistencí, odtažením vozidla či výměnou klíčů. (Nevztahuje se na náklady na letenky / ubytování.)
0 Citovat

Pani muze rikat co chce :) resp to myslela tak, ze ano, po expiraci se ta blokace zrusi, ale pokud nasledne dojde ke zuctovani platby, tak se z uctu strhne i bez existujici blokace.

Ta blokace je v podstate jen vase ochrana - je to jen odecteni castky z disponibilniho zustatku uctu, aby pak strzeni  platby nedostalo vas ucet do nedovoleneho debetu.

U toho ryanairu je to jeste zlate - jsou aerolinky (treba LH meno AF, ale urcite i dalsi), kde pri rezervaci letenky dojde sice k blokaci castky, ale z karty se pak strhnou letenky jako dve uplne nova platba. Takze uz mate letenky zaplacene, ale blokace tam porad visi - coz leckoho nemusi potesit :)

ad pojisteni - chtelo by to znat kompletni podminky pojisteni i podminky samotneho vypujceni.

V obecne rovine  se da rict, ze bez dodatecneho pojisteni jensice auto pojistene, ale s relativne vysokou spoluucasti (napr. 1500 euro).

Dodatecna pojistka, kterou vam pak pujcovna vnucuje, je pak snizeni teto castky na nulu.

Ale dokud nevime, jake jsou podminky pujcovneho, tezko soudit.

0 Citovat

@TomAJerry: Lepší než co? O pojištění půjčených aut tu už bylo mnoho dlouhých diskuzí, ale stručně: Když se nic nestane, bude (ze zpětného pohledu) lepší nic nepřiplácet. Když se něco stane, budeš za toto pojištění rád (pokud se na to neuplatní výluky z pojištění).

Taky je možnost uzavřít jinou podobnou pojistku např. na worldwideinsure.com, která vyjde na týden v UAE na 25,90 nebo 30,45 GBP tj. asi levněji než to nabízené.

0 Citovat

Pavel Krcho napsal(a):

ad pojisteni - chtelo by to znat kompletni podminky pojisteni i podminky samotneho vypujceni.

V obecne rovine  se da rict, ze bez dodatecneho pojisteni jensice auto pojistene, ale s relativne vysokou spoluucasti (napr. 1500 euro).

Dodatecna pojistka, kterou vam pak pujcovna vnucuje, je pak snizeni teto castky na nulu.

Ale dokud nevime, jake jsou podminky pujcovneho, tezko soudit.

Je třeba odlišit vnucování pojistky od půjčovny na místě (i přes uzavřenou jinou pojistku), kde by opravdu došlo ke snížení spoluúčasti na nulu (nebo ji někdy jen výrazně snížilo). V tomto případě se ptá na pojistku, která se uzavírá při rezervaci na webu brokera např. u něj rentcars.com. V tom případě člověk musí nejdřív uhradit škodu a následně komunikovat s pojistitelem, který mu obvykle úhradu škody proplatí (pokud nejsou výluky a je to doložené požadovanými doklady).

0 Citovat

Pojistka se hodí. Předloni na Mallorce pokus o vykradení auta, páčidlem poškozená karoserie, střecha, dveře. Půjčovna mi z kreditky strhla 451,62 € za opravu, pojišťovna mi je během dvou týdnů vrátila. Pojištění přes brokera mě stálo asi 30 € .

0 Citovat

Např. u AXA jde k cestovnímu pojištění připojistit spoluúčast, kterou musíte zaplatit půjčovně v případě nehody, krádeže, apod.... Takže si klidně můžete nechat pojistku se spoluúčastí a pokud se něco stane, tak tu spoluúčast zaplatí AXA. Jde o max. 30.000 Kč a stojí to 300 Kč. 

0 Citovat

Axa má pojištění spoluúčasti levné (175 Kč na týden), ale s ohledem na znění VPP viz dále bych si nebyl jistý, že proplatí některé položky, které WWI nebo pojistka u brokera uzavřená přímo při rezervaci bez problému proplatí:

M Pojištění půjčeného vozidla – škodové pojištění
Článek 1. Co je pojištěno?
1. Pojistnou událostí je situace, kdy poškodíte jednostopé nebo dvoustopé motorové vozidlo zapůjčené v zahraničí určené k přepravě osob a vznikne Vám povinnost uhradit spoluúčast z pojištění tohoto vozidla. Toto pojištění se vztahuje na finanční náklady v souvislosti se spoluúčastí na škodě vzniklé dopravní nehodou, odcizením nebo vandalismem, které máte v případě pojistné události uhradit zahraniční registrované půjčovně nebo pojišťovně, u které jste sjednal pojištění v rámci zapůjčení vozidla v zahraničí.
Článek 2. Na jaké případy se pojištění spoluúčasti nevztahuje? – výluky z pojištění
1. Pojištění se nevztahuje na jiné náklady, než je spoluúčast z pojištění, které je pořízeno v souvislosti se zapůjčením vozidla.
Také se nevztahuje na případy:
a) kdy bylo vozidlo půjčeno v České republice;
b) kdy bylo vozidlo půjčeno v neoficiální půjčovně;
c) kdy jste k dopravní nehodě nebo vandalismu nepřivolali místní policii a nevyžádal si od nich policejní zprávu;
d) pokud nárokujete úhradu celé škody, nikoliv spoluúčasti;
e) jestliže nemáte pojištění na riziko, z něhož Vám vznikne povinnost uhradit spoluúčast;
f) kdy vozidlo řídil někdo jiný než Vy nebo jiná pojištěná osoba;
g) penále, smluvní poplatky a smluvní pokuty .
Článek 3. Jaké máte povinnosti?
Kromě povinností uvedených v části II., čl. 9 těchto pojistných podmínek jste dále povinen:
28
a) zapůjčené vozidlo vyfotografovat ze všech stran ihned po zapůjčení; pokud naleznete poškození, oděrky nebo jiné nedostatky, vyfoťte je v detailu;
b) přivolat místní policii a vyžádat si policejní zprávu;
c) kontaktovat asistenční službu a řídit se jejími pokyny;
d) vyfotit škodu vzniklou na zapůjčeném vozidle i dalších vozidlech, která byla účastníkem nehody;
e) zajistit potvrzení půjčovny o vzniklé škodě.

Jestli fakt vyžadují policejní zprávu i na škrábanec, což je u některých levných půjčoven oblíbený zdroj dodatečných příjmů, tak to může někdy být nedostatečné pojištění. I kdyby s tím člověk na policii kvůli Axe uvažoval jet (a tam se s ním vůbec bavili), stejně se to většinou zjistí až při vrácení.

Otázka je, co myslí těmi smluvními poplatky. Třeba u discovercars.com toto připojištění (v ceně 6,36 EUR na den) zahrnuje mj.: Administrative charges, Fees for supplier's loss of use during repair. To asi Axa platit nebude.

Je taky otázka, jestli to zahrnuje pneumatiky a skla vzhledem k tomu, že většina běžných pojistek je nezahrnuje. Pak může Axa klidně uplatnit bod d, který je jinak v pořádku a mají ho i jiné pojistky jako WWI, ale ty vyjmenovávají i pneu a skla jako zahrnuté. A jistě by se našlo takovýchto potencionálních rozdílů víc.

0 Citovat

@JanaV_1: ...Takže si klidně můžete nechat pojistku se spoluúčastí... Asi tím myslíte "základní pojištění" které je alespoň v Evropě snad vždycky zahrnuto v základní ceně půjčení, takzvané CDW (Collision Damage Waiver ). Ono to není vaše pojištění, tím se "jen" půjčovna zříká nároku na náhradu celé škody s tím, že platíte excess (spoluúčast), který bývá v řádu stovek až jednotek tisíc €.

A aby vám ten excess pak někdo proplatil, k tomu slouží připojištění třeba od AXA které navrhujete, od worldwideinsure.com apod. Navíc u CDW jsou (a i připojištěni excessu mohou být) různé výluky, typicky třeba podvozek, střecha, skla atd., na která se CDW (nebo i připojištění) nemusí vztahovat a půjčovny pak vyžadují platbu v celé výši škody. Takže je potřeba dobře volit připojištění...

0 Citovat

Zatím jsem rozporoval cca 4 "poškození". I když mám pojistku WWI, tak jsem všechny řešil přes chargeback = sporná transakce u banky, kde jsem měl blokaci na depozit od půjčovny.

Vyžaduje to především nafocení vozidla při převzetí (Základ jsou zpětná zrcátka, disky, sklo. Potom samozřejmě spousta foto karosérie, střecha, přední nárazník zespodu, kufr a jeho vybavení, sedadla a opěrky - čistota).

To samé při vrácení vozidla. Důležité jsou potom u fotek čas a geopoloha.

Pokud mne chce utáhnout obsluha půjčovny na nějaké "tradiční poškození", tak se při chargebacku nikdy neozve, protože tyto praktiky jejich centrála, která to potom řeší zná a nerozporuje. Potom to už má rychlý spád a karetní asociace jim stáhne peníze z účtu a vrátí na můj účet. 

 

1 Citovat

@Divan

Jo, tak jsem to myslela. Není to samozřejmě klasické 100% pojištění.

0 Citovat

Hmm
Po kliknutí na nabídku, že nic neplatím na místě, tak v sekci důležíté je někde mezi řádky napsáno že bude záloha 1500AED , to si mam směnit ? Ale přímo u nabídky to není, většinou to strhávali z karty. Fakt divné.

0 Citovat

Ne :) to si zablokujou na karte.

0 Citovat

ja si rikal, ale pišou to tam, btw porad nevim co s tim pripojistenim, sakra 

0
15 reakcí