Potřebuji vzít s sebou do letadla zásobu léků a potravinových doplňků na celou cestu. Brát s sebou originální krabičky nejde, jsou moc velké. Dávám si je do malých plastových krabiček. Vedle toho mám velkou plastovou dózu (300g) se sypkým práškem na spaní. Kam to dát, ať nejsou problémy? Do odbaveného kufru nebo s sebou na palubu, kde mám šanci to nějak okecat. Pokud si toho rentgen všimne. Díky  .

Převoz léků a potravinových doplňků

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

7 reakcí

Potřebuji vzít s sebou do letadla zásobu léků a potravinových doplňků na celou cestu. Brát s sebou originální krabičky nejde, jsou moc velké. Dávám si je do malých plastových krabiček. Vedle toho mám velkou plastovou dózu (300g) se sypkým práškem na spaní. Kam to dát, ať nejsou problémy? Do odbaveného kufru nebo s sebou na palubu, kde mám šanci to nějak okecat. Pokud si toho rentgen všimne. Díky

0

Sypký prášek na spaní? Co to je?

3 Citovat

Záleží asi kam jedeš a kolik toho je. Mně dělali v Emirátech na pozemním přechodu při příjezdu z Ománu strašný tyátr kvůli Codeinu v originálním blistru (ale bez krabičky)

Nicméně, prášek v neoznačené plastové krabičce nezní jako zrovna dobrý nápad. 

2 Citovat

No, já jezdím jako malá lékárna, igelitka plná léků, část v odbaveném (to co je pro strýčka příhodu) a část v příručním (to bez čeho jet nemůžeme) a nikdy žádný problém. 

Kamarádka vozí i dva doplňky stravy v prášku, přesypané v krabičkách cca 100ml v příručním a taky žádný problém. 

0 Citovat

Mandarinka napsal(a):

Sypký prášek na spaní? Co to je?

Pixle je normálně označená. BrainMax sleep better.

0 Citovat

Ahoj,

nemá někdo náhodou vzor na lékařské potvrzení léků do letadla v AJ nebo třeba nějaký link? Hledala jsem na netu ale asi špatně.

Budeme cestovat se speciálními léky, takže jistota je kulomet :-)

Každopádně díky předem za jakýkoliv tip

0 Citovat

Napriklad:

https://www.nemlib.cz/assets/upl...3%AD-1.pdf

Ja vozim jeden lek v podobe autoinjektoru a k nemu vyrobce dela primo letacek s tim potvrzenim, ktery jde dostat v lekarne nebo stahnout na webu.

0 Citovat

Ja som len povedal lekarovi, ze potrebujeme potvrdenie do lietadla... Vytlacil mi na hlavickovy papier s jednou vetou v anglictine ake lieky a ako sa uzivaju dal tam peciatku a podpis... ziadne specialne tlacivo... na letisku to vacsinou vidiet nechceli a ked aj, tak len pozreli, ze je tam peciatka a podpis a ani to necitali....

0
7 reakcí