Dobrý den, ještě mě nikdy nepostihlo zrušení letu a nedaří se mi zcela najít odpověď pomocí hledání. Tak se zkusím zeptat. Mám u easyJetu na jedné rezervaci let Praha - Porto a zpátky Porto - Praha. Měli jsme letět 3.6. ale 15.5. přišel mail, že let směrem TAM byl zrušen.  OK, nevadí ... byla to akce odsud za pár korun, koupeno v lednu, výlet oželíme. Ale jaký je správný postup? V Manage Booking šlo zažádat o refund pouze zrušené části letu, let zpět je stále platný. Žádné alternativní lety nabyly v tom jejich systému nabízeny. Mám si o refund zpátečky zažádat na customer service? Nebo oželet peníze? Díky za odpovědi.  .

easyJet Refund - zrušený let (noob dotaz)

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

8 reakcí

Dobrý den, ještě mě nikdy nepostihlo zrušení letu a nedaří se mi zcela najít odpověď pomocí hledání. Tak se zkusím zeptat. Mám u easyJetu na jedné rezervaci let Praha - Porto a zpátky Porto - Praha. Měli jsme letět 3.6. ale 15.5. přišel mail, že let směrem TAM byl zrušen. 

OK, nevadí ... byla to akce odsud za pár korun, koupeno v lednu, výlet oželíme. Ale jaký je správný postup? V Manage Booking šlo zažádat o refund pouze zrušené části letu, let zpět je stále platný. Žádné alternativní lety nabyly v tom jejich systému nabízeny. Mám si o refund zpátečky zažádat na customer service? Nebo oželet peníze?

Díky za odpovědi.

0

Tady bude problém, že jsi už refundoval jen jeden směr. Měla tam být možnost refundovat celou rezervaci, pokud šlo o zpáteční let. Pokud ne, mělo by to být možné vymoci přes customer support.

Nyní už jen kontaktovat customer support a být velmi asertivní. Určitě budou říkat, že jste už refundovali jen jeden směr, druhý let letí a nemůžou s tím nic dělat.

0 Citovat

A budou mít bohužel pravdu. Tím prvním refundem jsi vlastně potvrdil svoji ochotu zpáteční let proletět.

1 Citovat

Právě že možnost refundovat obě letenky vyhazovala chybu, že tato možnost pro letenky není možná. 

0 Citovat

Z Chat botu mám jen informaci, které nevím zda se dá věřit... má někdo zkušenost?


Once you’ve submitted your refund request, it will be applied to all flights on the booking, excluding any flights that have already been flown.

0 Citovat

Tomu bych nevěřil. 

Každopádně bych všechny tyto hlášky ukládal jako snímky obrazovky s viditelným datem a časem. Pokud by to bylo později potřeba řešit.

0 Citovat

Kontaktovat costumer support, využít k tomu více kanálů, mně se osvědčil Twitter. Měla jsem rezervaci ze čtyř segmentů, zrušené jen dva, refund proběhl jen na na tyto dva, ale po komunikaci přes Twitter byly refundovány i zbylé dva segmenty.

0 Citovat

@berda: Jak se dá provést u easyJetu 1 rezervace ze 4 segmentů? Když jsem si kupoval letenky s přestupem v Miláně, musel jsem to zadat jako 2 rezervace zpátečních letenek. 

0 Citovat

Po kliknutí na přidat lety se objeví dotaz, zda chceš přejít na worldwide.easyjet.com, tam pak lze sestavit itinerář z více segmentů. Dříve to fungovalo na standardních stránkách easyJetu.


easyjet.png

1
8 reakcí