Ahoj všichni. Dovolím se zeptat zkušených - kde byste rezervovali letenky pro větší skupinu - cca 10 lidí. Nechat si to zpracovat od zprostředkovatele nebo byste trpělivě klikali po 4 lidech normálně na webu aerolinky. Je to Evropa a asi lowcostem. Obrátila se na mne známá, že prý to určitě umím :D No a já to neumím, protože létám max ve dvou ;) Děkuji za zkušenosti.   .

Skupinová rezervace

Založila ve fóru Obecně o cestování letadlem

10 reakcí

Ahoj všichni. Dovolím se zeptat zkušených - kde byste rezervovali letenky pro větší skupinu - cca 10 lidí. Nechat si to zpracovat od zprostředkovatele nebo byste trpělivě klikali po 4 lidech normálně na webu aerolinky. Je to Evropa a asi lowcostem. Obrátila se na mne známá, že prý to určitě umím :D No a já to neumím, protože létám max ve dvou ;) Děkuji za zkušenosti. 

0

A u jake aerolinky?

Ryanair umoznuje primo na webu rezervovat az asi 14 lidi … Wizzair taky umi pres deset. Takze tam zadnych triku netreba.

 

1 Citovat

Tak rozdíl může být v ceně, protože při skupinové rezervaci budou všechny místa ve stejné bookovací třídě. Samostatně by to vyšlo asi levněji. Výhodou zase bude správa jedné rezervace v případě změn. 

1 Citovat

U ryanu jsem dělal rezervaci pro 23 lidí. Cena se mírně zvýšila, ale pořád lepší než to kupovat po 5 ks. Samozřejmě také zaleží na jaké lince, u některých mi to zdražilo o tisíce. U easyjetu to taky jde. Na lince PRG - MXP to bylo i bez navýšení.

0 Citovat

Skupinova rezervace u ryanair je urcite dražší, u některých lowcost umožňují ve skupinove rezervaci doplnit jména měsíc před odletem,  dělala jsem to cca 10 let zpět a mohlo se to změnit 

0 Citovat

U easyjetu jsem brala 8 letenek, vsichni stejna cena. Na jedne rezervaci.

0 Citovat

Díky všem za postřehy a zkušenosti :) jdu to uvést do praxe ..

 

0 Citovat

Mandre napsal(a):

U easyjetu jsem brala 8 letenek, vsichni stejna cena. Na jedne rezervaci.

 

Cena za jednoho je u skupinové vždy stejná. Musí se to porovnat s cenou pro jednoho nebo pro dva.

0 Citovat

Tak to je snad jasne.

0 Citovat

Se skupinovou rezervací je to jako se skupinovým sexem. Občas se na tebe nedostane.

5 Citovat

Létá nás kolem dvanácti a zkoumala jsem možnosti skupinových rezervací u různých aerolinek (vybavuji si Ryan, Lufthansa, Corendon), ale vždycky mi vyšla vyšší cena na osobu než u běžného nákupu. Myslim, že výhodou bylo, že zpočátku není nutné uvádět jména cestujících, takže se to vyplatí pro ty, kde se složení skupiny může lehce měnit. Pokud je skupina neměnná a není extra velká, nenašla jsem zatím nic, co by na tom bylo výhodného...

3
10 reakcí