Rad bych podekoval Lordu Pidimrdkovy, ktery me inspiroval k zalozeni tohoto tematu. Jak uz to tak byva, tak ne vzdy se pri cestovani povede... at uz si za to clovek muze sam a nebo take ne... zde jedna z veci co se bohuzel nepovedla.. treba to bude inspirovat ostatni s pridanim dalsich pribehu.-) Dva nebo tri roky zpatky... behem covidu... jsem zakoupil letenky do PERU. Vanocni termin se zdal skvelou volbou a  vystup a prohlidka Machu Picchu (MP) jako skvela volba. Nicmene tyden pred odletem uleham s covidem. Letenky se nastesti dali zdarma zmenit najiny terminy, stejne tak vystornovat hotely zdarma... nicmene pokusit se vystornovat jiz zaplacene vstupneky na MP bylo vetsi vyzvou nez jsem cekal. Upozornuji, ze v te dobe storno/zmena terminu byla dle podminek mozna zdarma. Pisu tedy na email, ktery jsem nasel na netu kde slusne popisu svoji situaci...komunikace viz nize jiz jen zkracene a neodpovida slovo od slova... protoze bych tady psal slohove cviceni JA : mam covid, nemuzu priletet,chci zpatky penize NAZPATEK : to je nam lito, vraceni penez neni mozne JA : ok, rad bych zmenil termin NAZPATEK : neni problem, na kdy JA : cervenec dalsiho roku NAZPATEK: zmena neni mozna, zmena je mozna jen do konce roku JA : ted jsem vam psal, ze mam covid a do konce roku nemohu nikam vycestovat NAZPATEK : to nas mrzi, v pripade, ze byste si to rozmyslel, tak se dostavte se svym pasem do nasi kancelare sidlici pod MP kde vam radi zmenu provedeme... taktez muzete poslat sveho zastupce s podepsnou plnou moci a kopii vaseho pasu JA : ale v podminkach nic takoveho nemate NAZPATEK : bohuzel, nas system nic jineho neumoznuje JA: ok, kdyz k vam poslu do kancelare poslu sveho zastupce se vsemi dokumenty zmenite mi termin na cervenec dalsiho roku? NAZPATEK : ano, to neni problem Posilam tedy potrebne dokumenty svemu zastupci... o tyden pozdeji od nej dostavam zpravu, ze kancelar je zavrena a dokonce roku uz nebude otevreno. Nekde bych mozna dohledal i fotku cedule ze dveri co mi poslal.-) Timto děkuji za vyhozeni... a ted uz nevim 3-5.000CZK... a zasilam srdecne pozdravy do Peru.-)))  .

Absurdity pri cestovani aneb co se nepovedlo

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

3 reakce

Rad bych podekoval Lordu Pidimrdkovy, ktery me inspiroval k zalozeni tohoto tematu. Jak uz to tak byva, tak ne vzdy se pri cestovani povede... at uz si za to clovek muze sam a nebo take ne... zde jedna z veci co se bohuzel nepovedla.. treba to bude inspirovat ostatni s pridanim dalsich pribehu.-)

Dva nebo tri roky zpatky... behem covidu... jsem zakoupil letenky do PERU. Vanocni termin se zdal skvelou volbou a  vystup a prohlidka Machu Picchu (MP) jako skvela volba. Nicmene tyden pred odletem uleham s covidem. Letenky se nastesti dali zdarma zmenit najiny terminy, stejne tak vystornovat hotely zdarma... nicmene pokusit se vystornovat jiz zaplacene vstupneky na MP bylo vetsi vyzvou nez jsem cekal. Upozornuji, ze v te dobe storno/zmena terminu byla dle podminek mozna zdarma. Pisu tedy na email, ktery jsem nasel na netu kde slusne popisu svoji situaci...komunikace viz nize jiz jen zkracene a neodpovida slovo od slova... protoze bych tady psal slohove cviceni

JA : mam covid, nemuzu priletet,chci zpatky penize

NAZPATEK : to je nam lito, vraceni penez neni mozne

JA : ok, rad bych zmenil termin

NAZPATEK : neni problem, na kdy

JA : cervenec dalsiho roku

NAZPATEK: zmena neni mozna, zmena je mozna jen do konce roku

JA : ted jsem vam psal, ze mam covid a do konce roku nemohu nikam vycestovat

NAZPATEK : to nas mrzi, v pripade, ze byste si to rozmyslel, tak se dostavte se svym pasem do nasi kancelare sidlici pod MP kde vam radi zmenu provedeme... taktez muzete poslat sveho zastupce s podepsnou plnou moci a kopii vaseho pasu

JA : ale v podminkach nic takoveho nemate

NAZPATEK : bohuzel, nas system nic jineho neumoznuje

JA: ok, kdyz k vam poslu do kancelare poslu sveho zastupce se vsemi dokumenty zmenite mi termin na cervenec dalsiho roku?

NAZPATEK : ano, to neni problem

Posilam tedy potrebne dokumenty svemu zastupci... o tyden pozdeji od nej dostavam zpravu, ze kancelar je zavrena a dokonce roku uz nebude otevreno. Nekde bych mozna dohledal i fotku cedule ze dveri co mi poslal.-)

Timto děkuji za vyhozeni... a ted uz nevim 3-5.000CZK... a zasilam srdecne pozdravy do Peru.-)))

2

Ahojte, tak to moc rád přispěji s naším nepodařeným výletem na Mallorcu 😃 Snad to tedy patří do této rubriky 😃

Na konci ledna 2019 jsme s bráchou měli letět za pár korun na Mallorcu na 3 dny. Už jak jsme ráno vstali a šli v Brně na šalinu, tak jsme věděli, že to dnes asi bude sranda.. V 6 ráno, kdy jsme se přesunuli na Zvonařku, už bylo napadaného mraky sněhu. 

Autobus Leo Express, který jel z Polska, se zastávkou v Brně a Mikulově, směr Vídeň přijel až někdy po hodině a půl zpoždění. Furt jsme ale měli docela v pohodě rezervu, mělo to letět někdy ve 13:00. Bohužel stále hustě sněžilo, autobus se vymotal z Brna a už jsme si to mířili směr Vídeň.. slušných 20 minut jsme jeli a jakmile jsme dorazili k nádrži Nové Mlýny, tak jsme byli v pasti. Sníh neustával a my jsme dojeli. Doslova dojeli. Na cestě mraky sněhu a to už jsme věděli, že nastává veliký problém. Také jsme zjistili, že zavřeli hraniční přechod v Mikulově, takže nebyla šance se dostat za hranice. Po 2 hodinách stání přechod opět otevřeli, ale to už bylo jisté, že letadlo nestihneme, i přes to, že mělo o hodinu posunutý let.

V autobuse bylo spoustu lidí, kteří měli letět stejným letadlem, začalo hledat jiné varianty a kupovat letenky na Mallorku. Tak si říkáme, že nepojedeme zbytečně do Vídně, když to nestihneme, takže celý výlet padá. Vystoupíme tedy v Mikulově na nádraží. Autobus ale minul Mikulov a jel už směrem na hranice. Naštěstí se autobus posouval pomalu, tak jsme řekli stevardce a řidičovi, jestli nás tady prostě můžou vyhodit do 15 cm sněhu. Měli jsme jen batohy, takže nebyl problém. V botaskách jsme přeskákali někde na chodník a šli na vlak z Mikulova do Starého Města.

Naštěstí jsme měli zaplacenou jen jednu noc a letenky, takže jsme přišli každý asi o 1200 Kč, takže žádná hrůza.

Odpoledne jsme se rozhodli, že když už nemůžeme za teplem, tak pojedeme do zimy. Druhý den ráno jsme tedy vzali lyže a jeli na dva dny do Alp, kde to bylo peckovní se super počasím 🙂

Takže Mallocka je stále sen, který se snad někdy vyplní.


img-20190128-055020.jpg
img-20190128-124611.jpg
img-20190128-085449-1.jpg
img-20190128-085453.jpg
img-20190129-100735.jpg

3 Citovat

Taky se podělím s mým zatím největším cestovatelským failem. Pamatuji si to jako by to bylo včera.

V roce 2018 jsem koupil akci (error) s Hainan Airlines v business class z Mnichova přes Řím do Xianu v Číně. Cenově to bylo tuším za 12-13 tis. Kč. Měla to být moje první cesta v businessu a zároveň i sólo, protože ta chyba byla rychle opravená a koupil jsem si to jen pro sebe. Komu by se taky chtělo letět do Xianu, že?

Víza zařízený, booknutý hotel, v telefonu VPN, prostě všechno zařízený. Součástí letenky byly limuzíny na/z letiště, takže vše v plném komfortu. Zbýval jen přípoj do Mnichova, který jsem si koupil od BMI, která tehdy létala z Brna. V Mnichově rezerva asi 6 hod. pro případ zpoždění. Všechno mělo být v pohodě.

V den odletu mě rodina vyhodila na letišti v Brně už cca 2 hod. před odletem. Sotva dojdu do haly, dorazí SMS od BMI, že je let zrušený. Tak jdu rovnou na check in a ukážu jim SMS. Slečna si někam zavolá, že to ověří a prý letadlo normálně poletí. Znervózním a už v hlavě přemýšlím, že se vrátím domů, sednu do auta a do Mnichova dojedu autem. Ještě volám na linku Lufthansy, kde mi taky potvrdí, že let je OK. Tak si jdu sednout do haly spolu s dalšími pasažéry. Blíží se čas odletu a letadlo zatím nikde. Na obrazovce naskočilo menší zpoždění. Pořád mám velkou rezervu, tak čekám dál....nakonec naskočilo, že let je zrušený. Personál v Brně nic nevěděl, dostali jsme poukazy na občerstvení :D Zkouším volat na Hainan, kde se dozvídám, že mě nepřebookují, protože jsou všechny lety plný a mám smůlu. Autem už to taky není reálné stihnout. Tak odjíždím MHD zpátky domů. Cestující do Mnichova večer odjíždí busem do Prahy, kde následující den ráno pokračují do Mnichova. To už je pro mě samozřejmě pozdě a letenky do Xianu propadnou.

Naštvaný jsem byl jako nikdy, tak jdu místo dovolené radši druhý den do práce přijít na jiné myšlenky. Večer cestou z práce mi volá zahraniční číslo a číňanka se mě ptá, kde jsem, že řidič limuzíny na mě čeká a já nikde.....to už mě dorazilo :D

Lety BMI Brno - Mnichov letěly každý den na čas, kromě toho mého, kdy pro poruchu letadlo nepřiletělo. Po několika měsících dopisování s aerolinkou nakonec vrátili peníze a kompenzaci za zrušený let. Asi měsíc po tom, co dorazily peníze BMI zkrachovalo. Celkem jsem byl za tuto srandu mínus 17 tis. ale promarněná cesta do Číny zamrzí. Od té doby přískoky jedině autem, nebo z letiště, kde letí víc, než jedno letadlo za den :D 

7 Citovat

Dovolím si sem přidat můj nepříjemný zážitek při cestě do Mexika v roce 2021. Asi jsem to zde již trochu zmiňovala, ale pokud máte zájem, zde je to popsané celé:  https://forum.airways.cz/viewtop...mp;t=10676

2
3 reakce