Ahoj. Tak jak jsem slíbil, zakládám speciální vlákno o naší cestě kolem světa. Není cesta kolem světa, jako cesta kolem světa... (Obkroužit to vrchem umí každý druhý :D)...Proto jsme si s mou drahou polovičkou stanovili určitá pravidla: 1) Urazit cestu v délce min. obvodu zeměkoule, cca 40 075km 2) Přeletět rovník 3) Pokořit obratník raka a kozoroha 4) Dojít za severní polární kruh 5) samozřejmě nultý poledník a skok v čase nad tichým oceánem ;)  6) pak jsou tam další dílčí úkoly tipu množství použitých dopravních prostředků, dostat se do klubu 10tis. atd... Termín: duben 2024 Délka: 23-31dní (může se změnit) Cena: co nejnižší, ale uvidíme... Předpokládaná trasa: Praha- Vídeň- Abu Dhabí (Dubaj)- Male- Singapur- Bangkok- Kuala Lumpur- Sydney- Auckland- Cook Islands- Papeete- San Francisco- New York- Reykjavík- Praha  Už máme 4 letenky (v dalším příspěvku). Více najdete v tomto vláknu: jak se cesta tvoří, jaké letenky a proč kupujeme, kde máme stop-overy, proč nemůžeme některá místa vynechat.... "Cíl" cesty je cca v půlce na ostrově Aitutaki :)        .

Cesta kolem světa 2024

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

https://www.facebook.com/groups/...7474209/       Pokud by ho někdo chtěl sledovat na FB. On sám nám to nabízel, včetně svého jména, tak snad nevadí, že dávám odkaz. 

3 Citovat

Nechtěl

4 Citovat

Chtěl.

Ale link od firefly+ mi nefunguje.

2 Citovat

jery: Tak běž rovnou na FB do skupiny "Milujeme letadla - létání (cestování)". Barney je tam pod svým jménem Vojtěch Maincl. https://www.facebook.com/groups/...acestovani

3 Citovat

Tak třeba mě to mrzí, že to smazal .. byla jsem jako většina jen pasivni pozorovatel tohoto vlákna, zmiňované destinace jsem zatím nenavštívila, ale některé z nich bych vidět chtěla. Zajímal mě jeho bezprostřední report přímo z míst kde je .. možná ztratil energii a motivaci v záplavě subjektivních příspěvků ve " svém " vláknu. FB nemám, takže pokračování se nedozvím, je to jako by mě Netflix odřiznul v půlce Braking Bad, to se nedělá :-( .. hezký den všem 

19 Citovat

Také jsem měl tohle vlákno oblíbené. Snad se brzy zase rozjede. Byly tady úvahy "doktorů", že volali sanitku, ale noha byla ještě pořád připojená k tělu, možná jsme barneyoho momentálně odradili od sdílení. Také se přimlouvám za obnovení. Jsem bez fb

1 Citovat

Mám rádost, že nejsem úplný ichtyl, když nemám FB. Jsem smířená s tím, že Svět není fér.

Když se někdo chce podělit jaké to je moci cestovat kolem světa a má FB - musí počítat s tím, že bude nalezen a okomentován tam. 

Také se mi líbily krátké aktuální zprávy co a jak se děje za "rohem", než začaly pindy na téma jestli je lepší Havaj nebo FP mi připadalo jako to s těmi "pindíky"🙄

Takže mi vlastně neva, když naparovani bude dále pokračovat na FB a já si přečtu něco jiného.

3 Citovat

Když někdo napíše do cestovatelské diskuze o skvělé trekingové destinaci, na kterou žádné jiné tropické souostroví na světě nemá (pokud jde o túry či treky - aspoň podle mě, ale pokud má někdo jiné oblíbené, rád o tom budu diskutovat), subjektivní informace, které na základě pár dní zkušeností z nepříliš vhodně zvolených míst generalizuje na celou Havaj, nemůže se divit, že mu ti, kteří to tam procestovali víc, napíšou svůj názor. Od toho diskuze je. Pokud ji nechce, může napsat cestopis a diskuzi pod ním zablokovat (jak to tu někdo dělá).

14 Citovat

Mrzí mě, že Barney přestal přispívat, četl jsem o jeho cestě rád, ale za svoji kritiku se určitě nebudu omlouvat. Navíc nešlo o žádné prvoplánové hejty, ale o konstruktivní kritiku a diskuzi. Libor to shrnul hezky. A navíc - cokoliv co dáte na internet se eventuálně bude kritizovat, já to taky pod svými cestopisy schytával, spoustu lidí z CL odešlo, tak to prostě na internetu chodí.

9 Citovat

Dostal čočku a nezvládl ji strávit. Jsem ho obdivoval, že z cesty zvládne psát ještě sem 😀

3 Citovat

Problém mladých poslední doby je, že se schovávají do své sociální bubliny “lajkovačů”(stejně smýšlejících) na sociálních sitích. Každý, kdo má jiný názor je vyhozen, zablokován, vypuzen.  Potom je těžké akceptovat jiný názor, když se s ním  v reálném světě potkáš. Vidím to na svých studentech. 

Bohužel při návštěvě na pár dnů těžko někdo může danou zemi poznat. Z toho pak pramenily  ty reakce ostatních, co mají jiné zkušenosti z dlouhodobějšího pobytu.  Neviděl  jsem na tom ale nic špatného, že to komentovali. Byl to zdroj informací pro ostatní. Je to přece jen diskuze.
Nakonec to tady bylo v poslední době jediné živé vlákno, vedle kódu na slevu u bookingu. Takže škoda že to Barney nedal :-)

 

13 Citovat

Ta cesta kolem světa byla postavena špatně už od začátku. Šlo pouze o seznam destinací, které budou na FB pěkně vypadat. Když se pak objevily perly typu že na Hawaii nejsou žádné zajímavé traily, na rozdíl od FP, kde jsou jich mraky, protože Francouzi jsou prostě turisti, bylo jasné, že je zaděláno na malér. 

8 Citovat

Barneymu a jeho Adélce preju, at se jim cesta kolem sveta vydari. Pokud by Barney pak napsal cestopis, moc rada si ho prectu.

Konstruktivni kritika je dobra vec. Myslim si ale, ze ne kazdy zvladne oddelit kritiku toho, co pise, od sve osoby. Tj. pokud nekdo napise, ze Barneyho nazor na treky na Havaji je blbost a vysvetli proc, neznamena to prece, ze kritizuje Barneyho jako takoveho.

2 Citovat

Ahoj.

Ukončení diskuze zde z mé strany má pouze osobní důvody, které nemají nic společného s CL. 

Děkuji.

4 Citovat

Tak je jasný, že z takový povrchní cesty nemůže vzniknout nic jinýho než povrchní dojmy, ale i tak bylo celkem zábavný to číst a pro mě je škoda, že některý přechytralý kecy neustál (a zdaleka nešlo jen o věcný přispěvky) a nejen že přestal psát, ale i smazal starší příspěvky. Docela se mi líbilo najít každý ráno nový příspěvek a řikat si "tak kdepak dneska jsou"?

2 Citovat

Tak B.F tou cestou hodně žil a rozhodl se zde o to podělit (i já sem občas nakoukl ač tento způsob cestování není můj šálek kávy).

Bohužel neunesl názory jiných ,takových je tu víc co jsou z "kůží na trh" a pak je podráždí jakákoliv kritika či jiný názor ..

To už měl tedy smazat rovnou celé vlákno ! Pokud sem přeci jen hodí ten slíbený cestopis (což pochybuji) ,tak já to už rozhodně číst nebudu.

0 Citovat

Naše rodina rovněž putování Barneyho pravidelně sledovala a těšila se na jeho nové příspěvky, tak přejme Barnymu ať si zdárně vyřeší osobní trable a brzy se zase sem na diskuze vrátí. Já osobně z jeho cestopisů čerpám informace,ale nekritizuju, protože sama vím, jak časově náročné je se o své poznatky s ostatními podělit. Ostrá kritika může zkrátka člověku vzít chuť pokračovat.Ruku na srdce, kolik z těchto kritiků sem pravidelně dává cestopisy ze svých cest..

5 Citovat

Ono je snazší posmívat se pravopisný chybě, než napsat vlastní smysluplnej příspěvek nebo dokonce cestopis.

3 Citovat

lma napsal(a):

Tak B.F ......

Bohužel neunesl názory jiných ,takových je tu víc co jsou z "kůží na trh" a pak je podráždí jakákoliv kritika či jiný názor ..

BF pise z osobnich duvodu, coz si nemyslim, ze znamena, ze neunesl nazory jinych. Nevime, co aktualne treba musi resit a do jake miry jsou podobne poznamky (i moje vyse) mimo misu. Mozna by bylo dobre to uz nechat byt.

0 Citovat

Nevím co se tu vlastně dále řeší když i autor napsal že to nebylo kvůli tomu:)

2 Citovat

Já jsem to napsala ve stejnou chvíli jako Barney a když jsem to odeslala, tak jsem teprve uviděla jeho příspěvek a už se mi to nechtělo přepisovat. Každopádně někteří zdejší brouci pytlíci dokážou hodně lidí znechutit.

2 Citovat

Azul napsal(a):

BF pise z osobnich duvodu, coz si nemyslim, ze znamena, ze neunesl nazory jinych. Nevime, co aktualne treba musi resit a do jake miry jsou podobne poznamky (i moje vyse) mimo misu. Mozna by bylo dobre to uz nechat byt.

Vzhledem k tomu zpětnému promazání příspěvků je to myslím jasné ..

Navrch na tom fcb je prý aktivní dál.

4 Citovat

Já mám takový pocit, že někteří jedinci, možná spíše pacienti, si toto vlákno spletli s večerním sledováním výměny manželek a poskytováním nevyžádaných rad jak od absolventů VŠŽ. Nynější rozebírání Barneyho osoby a jeho pohnutek už mi přijde vyloženě ubohé. Nebo je to snad jen závist? Mluviti stříbro, mlčeti zlato.

9 Citovat

:))urcite:))

1 Citovat

Tak tento klub autistov (ktorí z nejakého dôvodu vedia cestovať po svete) nie je pre každého.

5