Ahoj, rád bych se svoji partnerkou a dcerou, které bude teď jeden rok, vyrazil mimi EU, ( například Amerika, Asie). Otázka zní, jak je to v případě platby za roční dítě? Když jsem si dělal kalkulaci pro 3 lidi z toho jedno roční dítě, kalkulace mi vyhazuje cenu za dítě téměř jak za dospělého, je to normální? Popřípadě jak to děláte vy když máte takhle malé děti.   Děkuji.  .

Roční dítě

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

15 reakcí

Ahoj,

rád bych se svoji partnerkou a dcerou, které bude teď jeden rok, vyrazil mimi EU, ( například Amerika, Asie).

Otázka zní, jak je to v případě platby za roční dítě?

Když jsem si dělal kalkulaci pro 3 lidi z toho jedno roční dítě, kalkulace mi vyhazuje cenu za dítě téměř jak za dospělého, je to normální? Popřípadě jak to děláte vy když máte takhle malé děti.

 

Děkuji.

0

Jestli se dotaz týká ceny letenek, tak je velký rozdíl mezi infantem na sedačce a infantem na klíně. Infant na klíně (to je bez vlastního sedadla) bývá za cca 10% ceny dospělého. Zejména u dálkových letů je ale třeba zvážit faktor pohodlí (jak pro dítě tak pro dospělého).

0 Citovat

Chudák dítě.

11 Citovat

LP: vyjádřil bych se i ostřeji.

 

5 Citovat

Nejlíp se cestuje s dětmi tak do půl roku věku. Strčí se do bassinetu a je klid. Dokud nezačnou řvát.

1 Citovat

Máte s ňou už aspoň nalietané po Európe? Znáša lety dobre? 

0 Citovat

Před long-haulem bych zkusil určitě nějaké kratsi lety. Za infanta se platí, jak už někdo psal cca 10%, ale třeba některé LCC (kdybyste zvažovalo třeba jizzair do UAE) mají fixní poplatek. Nebál bych se ani koupit infanta na klíně, pokud přijdete na check-in counter dostatečně dopředu a bude tam sedět někdo s mozkem, tak vám zablokuje celou trojku, takže infant bude mít vlastní sedadlo tak jako tak. 

1 Citovat

  • po vyberu letu, vybrat “Infants”
  • viz obrazky nize (je to nasledne cca 10% ceny, pokud pri ceste zpatky diteti nebude 24 mesicu veku).
  • osobne jsme leteli po Evrope (LH, LX), nikdo nam 3 mista nedrzel a jeste nas nechali pres noc v MUC (tak letet tam, kde jsou casova pasma bych osobne neletel, to pak zkazim spani diteti a nam zkomplikuji zazitek)


img-3800.jpeg
img-3801.jpeg

0 Citovat

zkuste si nejdriv s Ryanairem treba Benatky, Londyn, Rim nebo proste neco bliz, jestli to da… ti to maji za 25€ je fixni cena pro infanta na kline za jeden smer a jsou v tom 2 mimi veci kocarek + postylka nebo autosedacka. Ja letim s klukem 9 mesicu do Zadaru jako prvni let a mam z toho pupinky mesic dopredu. Pres ocean bych to teda jako prvni nedal. Za rok jsme chteli USA, ale nakonec to zmenime na Norsko. Dokud trochu nevyroste, tak ho pres ocean tahat nebudu.

1 Citovat

Ja mam deti 2 a naletane s nimi mame hodne.

Extra sedacku nam zdarma nikdy nikdo nedal, takze na to bych nespolehala.

Rocni dite je infant - tj. letenka za cca 10% ceny nebo fixni poplatek. Na delsi lety jsem ale kupovala pro infanta "child" letenku, aby mel vlastni sedadlo. Tj uz za plnou cenu a resila jsem to vzdy telefonicky s aerolinkou.

2 Citovat

Je legrační, že tu řada z váš píše o 10 % z ceny. Jenže tomu tak ani u klasických aerolinií nemusí být. Příkladem jsou BA, kvůli britským poplatkům (které musí platit i infant) to může být klidně polovina z ceny letenky (pokud tu letenku kupujete v akci). 

0 Citovat

"Popřípadě jak to děláte vy když máte takhle malé děti."

Já když jsem měla takhle malé dítě, tak jsem jela na dovolenou asi tak 2 hodiny autem od svého bydliště. Nechtěla jsem trápit dítě (kterýmu je stejně úplně jedno, kde je, hlavně když tam má pískoviště) dlouhou cestou, ani sobě přidělávat vopruz a starosti s tím, co bych měla dělat, když dítě onemocní nebo dostane nějakej psotník.

11 Citovat

Do 3 let jsme jezdili vyhradne v CR, nebot tahat 2 deti do 3 let jsem nemela chut + milion bagaze, kocary, sedacky.

3 Citovat

Se synem, když mu byl rok a 3/4, s cestovkou v Bulharsku u moře. Krátký let, bez golfek, nosila jsem ho v nosítku, když bylo třeba, ale stejně jsme se nejvíc popelili na pláži a v moři u hotelu. Let absolvoval v pohodě tam i zpět, byl od mimina zvyklý na MHD a vlak. Takhle malé dítě bych dlouhých letů ušetřila, jakož i ostatní cestující a sebe též. 

3 Citovat

Jak již zde psalo více lidí, taky rádi cestujeme, ale dlouhý let si troufneme až nyní, když je prcek starší (3,5 roku) ... některé děti to snáší dobře, jiné hůře - zkusili jsme první let do Egypta a musím říci, že to bylo dost drsný, dítěti jsme rozhodili spánky, jelikož samozřejmě se odlety nepřizpůsobí nám, ale my cestovce. Každopádně dítě pak 3 dny 40 horečky a stejně pak s ním jste někde na hotelu, kde je klimatizace. Zájezd přes cestovku jsme si ale užili i tak, i když raději jezdím na vlastní pěst bez cestovky, tak přeci jenom jsme si to netroufli. Máte též bambilion věcí ... mlíko, pokud paní nekojí, lahvičky atd., plíny, my s sebou měli i malý golfák, skládací postýlku, léky a další věci pro dítě, což činilo nejvíc ze všech zavazadel, my s manželem měli snad jen batůžek a stačil :D  No asi bych zkusila nejdřív kratší let, abyste sami věděli co a jak a pak už můžete plánovat i delší trasy...

0 Citovat

Máme dvě děti, pět let a necelé dva. Létáme od osmi měsíců věku staršího dítěte, ale zásadně kratší trasy (Corfu, Řím, Kodaň...). Nejdelší byla asi Maderia a Kanáry a to už je v economy slušně na hraně, ideálně někde s přestupem - děti víc jak ty dvě hodiny v letadle dávají blbě.

Za mě:

* Důležité je se dívat na časy odletů. Není nic horšího než s dětmi vylétat v šest ráno nebo v deset večer, když jsou nevyspané a protivné.

* Kdybychom měli letět přes moře - asi jedině v business - ať je tam nějaké místo na hraní i na spánek, jinak se z toho zblázníte Vy, dítě i všichni okolo;

* Bacha na jet lag, některé děti to nesou zle (pro naše byl problém i ta jedna hodina změny na Madeiře);

* Pokud bych nemusel, tak daleko bych asi s takhle malým dítětem neletěl;

Ohledně ceny - pokud byste nešli do business, určitě bych i infantovi koupil normálně letenku, ať má svou sedačku a nějaké místo. Bude se hodin na spánek/hraní/přebalení.

 

 

 

2
15 reakcí