Zdravím,   zakoupil jsem přes Gotogate let Praha-Samarkand s přestupy v Římě a Abú Dhabí. Nikde jsem nezaregistroval upozornění, že bych neměl případně nárok na náhradu navazujících letů při zpoždění, nebo zrušení letu. Kupoval jsem takto letenky u nich už několikrát. Teď mi ovšem poprvé do mailu přišlo, že se jedná o samostatné letenky a každá má také jiné číslo.  Dříve se ovšem jednalo o klasické aerolinky např. Turkish Air, Singapore Air atd. teď ovšem o různé odnože WizzAir. Když se ale z odkazu z došlého emailu přesměruji na stránky prodejce s mou rezervací, píše se tam ( viz. foto). Žádné odbavené zavazadlo nemám. Nebyl jsem si proto jistý, pokud by byl první let zpožděn (mám na přestup 1:45h), nebo zrušen, jestli by mi byli povinni zajistit náhradu s navazujícími lety. Tak jsem napsal na jejich chat a odpověď byla, že nejsou. Nevím ovšem, jestli už tam taky neodpovídá robot. Neumím anglicky, tak to řeším přes překladač. V Abú Dhabí mám při dalším přestupu asi 11hodin, tak tam by to bylo v pohodě. Ale pokud by mi ty navazující lety negarantovali, koupil bych si radši ještě jeden dřívější let z Prahy do Říma. Celá letenka mě vyšla na 2,8tis, tak už by mě těch 800kč navíc nezabilo, pořád to je hodně levný. Mám jen obavu, pokud bych odletěl do Říma tím dřívějším letem, nesouvisející s letenkou od Gotogate, aby mi pak nepropadly ty dva zbývající lety, tím že bych nenastoupil ten jejich první let z Prahy. Když jsem to koupil v jednom balíku. Ještě jim znovu napíšu, zkusím to hlavně na klasický email, abych měl případně něco v ruce. Ale rád bych znal i zdejší názor. Pokud by byl první let zpožděn a já zbylé lety nestihl, jsou povinni mi dát oba náhradní z Říma do Samarkandu?  Pokud to tak ne a já si koupím letenku z dřívějším odletem do Říma a tím i odletím, nepropadnou mi zbývající lety Řím-Abú Dhabí-Samarkand? Díky  .

Samostatné letenky - zajištění navazujících letů

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

17 reakcí

Zdravím,

 

zakoupil jsem přes Gotogate let Praha-Samarkand s přestupy v Římě a Abú Dhabí. Nikde jsem nezaregistroval upozornění, že bych neměl případně nárok na náhradu navazujících letů při zpoždění, nebo zrušení letu. Kupoval jsem takto letenky u nich už několikrát. Teď mi ovšem poprvé do mailu přišlo, že se jedná o samostatné letenky a každá má také jiné číslo.  Dříve se ovšem jednalo o klasické aerolinky např. Turkish Air, Singapore Air atd. teď ovšem o různé odnože WizzAir. Když se ale z odkazu z došlého emailu přesměruji na stránky prodejce s mou rezervací, píše se tam ( viz. foto). Žádné odbavené zavazadlo nemám.

Nebyl jsem si proto jistý, pokud by byl první let zpožděn (mám na přestup 1:45h), nebo zrušen, jestli by mi byli povinni zajistit náhradu s navazujícími lety. Tak jsem napsal na jejich chat a odpověď byla, že nejsou. Nevím ovšem, jestli už tam taky neodpovídá robot. Neumím anglicky, tak to řeším přes překladač.
V Abú Dhabí mám při dalším přestupu asi 11hodin, tak tam by to bylo v pohodě. Ale pokud by mi ty navazující lety negarantovali, koupil bych si radši ještě jeden dřívější let z Prahy do Říma. Celá letenka mě vyšla na 2,8tis, tak už by mě těch 800kč navíc nezabilo, pořád to je hodně levný.

Mám jen obavu, pokud bych odletěl do Říma tím dřívějším letem, nesouvisející s letenkou od Gotogate, aby mi pak nepropadly ty dva zbývající lety, tím že bych nenastoupil ten jejich první let z Prahy. Když jsem to koupil v jednom balíku.

Ještě jim znovu napíšu, zkusím to hlavně na klasický email, abych měl případně něco v ruce. Ale rád bych znal i zdejší názor.

Pokud by byl první let zpožděn a já zbylé lety nestihl, jsou povinni mi dát oba náhradní z Říma do Samarkandu? 
Pokud to tak ne a já si koupím letenku z dřívějším odletem do Říma a tím i odletím, nepropadnou mi zbývající lety Řím-Abú Dhabí-Samarkand?

Díky


b.jpg
aaa.jpg

0

Tohle rozhraní aerolinky Wizzair není. Kupováno přes Kiwi? Ehm, beru zpět. Gotogate.

Podle Wizzairu to navazující lety nejsou. Když uletí - smůla. Nutné koupit let jiný. Na druhou stranu, ty další lety z itineráře u nich rovnou nepropadnou.

Jestli je u prodejce nějaká záruka, nutné v případě problémů řešit u něj a doufat, že se dovoláš a že ti fakt pomůžou. Gotogate moc dobrou pověst nemá celkově.

0 Citovat

Píše, že přes Gotogate.

0 Citovat

S tou absenci angličtiny to může být na letišti ještě zajimavý. Asi už jsem starý, ale pořad ne dost bohatý na to, abych kupoval to nejlevnější.

3 Citovat

Jsou to lety s wizzariem, takže jsou to samostatné lety 

Záruka spojení gotogate bude stejnej fixl jako kiwi (v podstate ti nebudou garantovat nic). Kdyz ti nejaky z tech spojů uletí, nikdo ti nic nedá, a je to komplet na tobě (čili koupě nové letenky, která bude nejspíš stát mnohonásobek toho, za co jsi koupil tenhle šolich).

Kazdopadne, pokud poletis z prahy drivejsim letem, aby jsi si pojsitil, ze to stihnes, tak to bude ok, a nic nepropadne.

a jako vzdy, NIKDY nekupovat letenky pres gotogate nebo kiwi a podobné pofiderní prodejce. pak to dopadá přesně takhle.

1 Citovat

Telefonická domluva s Gotogate při řešení zpoždění nebo zrušení letu by byla asi složitá i pro výborně anglicky mluvícího (a osobně se mi té záruce ani nechce věřit), ale přes překladač to asi po telefonu nepůjde. Nebo ano? Zažil jsem u spolucestujícího hovor asi na půl hodiny s Gotogate (já měl přímo od Norwegian), kdy kvůli zpoždění letu do Osla jsme nestihli návazný let a to tam byl nárok na přebukování na další let (na rozdíl od Wizzairu) a ostatním to bylo provedeno automaticky (některým to Gotogate provedl). V případě nestihnutí letu bude podle mě nejpravděpodobnější varianta nákup nové letenky za aktuální cenu, která bude těsně před odletem mnohem dražší. Jestli z nich pak něco vymůžeš, popiš, prosím, zkušenosti. Dosud se tu asi o této nabídce nic nepsalo.

0 Citovat

Ono není problém nakupovat přes Gotogate nebo Kiwi (nakoupeno několik desítek letenek, proletěno něco míň), jen se u toho musí trochu myslet a počítat právě s takovým výdrbem.

0 Citovat

neshodneme se :)

vidim v tom zasadni problem - je to jen dalsi financovani zlodeju.

6 Citovat

Martin Vícha napsal(a):

Ono není problém nakupovat přes Gotogate nebo Kiwi (nakoupeno několik desítek letenek, proletěno něco míň), jen se u toho musí trochu myslet a počítat právě s takovým výdrbem.

 

pri kiwi to určite neplatí, už len to že v prípade že máš nárok na kompenzáciu podľa EU261 si z toho oni automaticky zoberú XX%; taktiež si pýtajú napr. poplatok za podpalubnú batožinu aj pre spoločnosti kde je táto batožina zadarmo v cene letenky :D čisto šmejdi

5 Citovat

To je otazka, jestli se to vyplatí nebo ne, to si musí každý vyřešit sám. Za mě osobně se to vyplatilo. (Zatim) je fakt ale, že takhle kupuju letenky které jsou často založní a cenově zanedbatelné, presto často na ceně poloviční, než od aerolinky. Gotogate je přímo výdělečný... 

Edit: A operovat v případě Wizzu EU261, to už je fakt velká opatrnost. Šance, že Wizz něco takového vyplatí, je fakt mizivá...

1 Citovat

Díky všem za příspěvky. Už jsem si koupil sichr let, ale stejně by mě zajímalo, co by tedy při zmeškaném navazujícím letu, měl znamenat u prodejce letenek pojem:

Navazující let chráněný naší zárukou spojení

kde je uvedeno:

Co je zahrnuto v naší záruce spojení s přestupem:

- nový let ve stejné tarifní třídě
- plnou refundaci letenek nebo
- hrazenou zpáteční letenku na odletové letiště

 

 

0 Citovat

problematicke jsou vyluky. kdy stejne, jako u kiwi maji:

je-li změna zapříčiněna působením vyšší moci, tj. okolností mimo přiměřenou kontrolu letecké společnosti, jako např. (mimo jiné) politické nestability, extrémních povětrnostních podmínek, bezpečnostních rizik, stávek, zásadního omezení provozu letiště nebo konkurzu či insolvence letecké společnosti

 

jinymi slovy, ta jejich zaruka neplati za okolnosti, ktere predstavuji drtivou vetsinu pripadu, ktere byvaji duvodem zpozdeni

0 Citovat

Záruka znamená jediné. Vrátí peníze. Což je v tu chvíli úplně ta nejhorší varianta 

0 Citovat

@Beáta

Takhle nějak to vypadá. Koukal jsem, že když bych to koupil odděleně, mohl jsem si dát větší pauzu v Římě, ale to jsou ty zkušenosti, teď už jsem chytřejší. Potřebuji do Tádžikistánu, ale z Prahy je to kolem 20tis, tak tohle je skoro zadarmo, tedy pokud to dopadne dobře :)  Nocleh neřeším


ww.png

0 Citovat

Příště bych doporučil volit míň přeletů, zvlášť s Wizzairem a bez angličtiny. Z Vídně do Abú Dhabí by to v tomto termínu vyšlo zhruba nastejno jako z Prahy přes Řím (s WDC, což snad máš) a v jiných termínech i levněji. Musí se připočítat asi 500 Kč na Flixbus z Prahy na vídeňské letiště (pokud jsi z Prahy a západu ČR, z východu ČR je asi doprava do Prahy a Vídně podobně drahá), ale zase bys ušetřil za příplatek za zavazadlo, pokud máš. A pochybuju, že do Tádžikistánu, kam se jezdí hlavně do hor, bys jel bez příplatku za zavazadlo, když tam budeš až koncem září, kdy je ve vyšších polohách chladněji, zvlášť v noci.

1 Citovat

Do Prahy to nemám daleko. Jedu tam i do hor, ale žádný výstupy. Jezdím jen v sandálech a s batohem co se vejde pod sedadlo. Rád trávím dovolené i v-50 (tam samozřejmě velký batoh), tak tohle je pohoda. Už takhle cestuju přes13let, ale nikdy jsem ještě nekupoval kombinaci letů s nízkonákladovkama, jen občas samostatný let. Všechno je jednou poprvé.  Jsem starej pařez, tak umím jen základy ruštiny a vždycky to nějak bez angličtiny dopadlo, zatím :)

0 Citovat

Ono je hlavne vsechno silne nejiste i kdyz si tam clovek da na ty prestupy treba cely den. Staci kdyz jden z tech letu nejaka aerolinka zrusi uplne treba.

1 Citovat

Taky bych se vyhulil na GotoGate, Kiwi apod... Ostatně letenky přes Pelikana ted kamarád taky nic moc "support".   Kupujte všechno na přímo u aeolinky a i tak budete mit dost starostí. Když pak do toho vstoupí ještě výše uvedený prodejce  a rezervujete přes nějaká jejich pseudorozhraní nalinkovaná na weby dopravce tak to je vůbec zážitek.   

Když už letím s přestupem a low costem typu Wizz tak jen cestu tam a na prvním segmentu z Prahy.  Pokud bych viděl že letadlo má sekeru tak prostě ani raději nepoletím a do letadla nevlezu,  protože v přestupu mě to uletí musím pak koupit novou letenku na další den a dovolená je 4x dražší.  

0
17 reakcí