Mám dotaz, pokud byl let zpožděn o více než 6 hodin a jedna osoba, která měla letět a byla odbavená online, se rozhodla, že nepoletí, letenka byla rezervovaná zvlášť, bude kompenzace 250 eur připadat i jí? Případně jak to bude s refundací za let? Mám screenshot Flightradar24 a stránky letiště. Máte zkušenosti jak reaguje Wizz Air na tento druh reklamace? Děkuji za vaše zkušenosti či doporučení, jak v této situaci postupovat.  .

Zpožděný let a nevyužitá letenka - jak postupovat?

Založil ve fóru Letecké společnosti

4 reakce

Mám dotaz, pokud byl let zpožděn o více než 6 hodin a jedna osoba, která měla letět a byla odbavená online, se rozhodla, že nepoletí, letenka byla rezervovaná zvlášť, bude kompenzace 250 eur připadat i jí? Případně jak to bude s refundací za let?

Mám screenshot Flightradar24 a stránky letiště.

Máte zkušenosti jak reaguje Wizz Air na tento druh reklamace?

Děkuji za vaše zkušenosti či doporučení, jak v této situaci postupovat.

0

primo pres web pozadate o kompenzaci.  tam vas nejspis poslou do haje, takze skoncite u agentury na vymahani (pokud to bylamopravdu vina aerolinky , a ne treba pocasi apod)

ano, i kdyz se v dusledku zpozdeni rozhodla neletet, tak muze dostat kompenzaci.

a k tomu i vracenou cenu letenky (pokud zpozdeni na priletu bylo alespon pet hodin)

0 Citovat

Let byl zpožděn o téměř 9 hodin na příletu do destinace, ale z přehledu na Flightradar24 je patrné, že hlavní zpoždění bylo způsobeno tím, že letadlo bylo přesměrováno na letiště Tenerife, neznám důvod. Let byl na lince na Madeiru, kde letadlo získalo velké zpoždění neplánovaným přesměrováním letadla na Tenerife a následně let probíhal podle plánu zpět na Madeiru.

Můj let z Dubrovníku do Vídně byl zpožděn z důvodu neplánovaného mezipřistání na předchozí lince z Madeiry. Má vůbec cenu zkoušet kompenzaci napřímo s leteckou společností, nebo je lepší věc řešit přes agenturu, která se specializuje na kompenzace? Můžete případně nějakou firmu doporučit?
Děkuji.

0 Citovat

v prvni rade bych se podival, jake bylo pocasi na madeire v dobe, kdy tam to letadlo letelo. pokud na tenerife divertovalo kvuli pocasi (napr.) , bude to wizz hazet na pocasi, a projde mu to. Ono to sice nikde neni explicitne zminene, ale pokud napr. pocasi rozbije prilet letadla, kterym jste meli letet, tak to porad na pocasi v klidu hodi. Naproslo by jim to, kdyby mezi tim divertem a vasim letem byl treba den. 

pak urcite zkusit na jejich webu.

 

a kdyz vas poslou do haje, tak zkusit - treba vase naroky.cz - kamarad pres ne wizzair řeší, a momentalne jsou ve fazi řešení soudní cestou. takze se do toho nebojí jít. 

ale určitě jsou i další, kteří se soudu nebudou bat.

 

0 Citovat

Me Ryanair pre lety prokazatelne lhal o duvodu zpozdeni a zadna z tehle firem to nechtela resit, ze resi jen jednoduchy pripady(ktery ale clovek vyresi casto sam). Tehdy me poslali vymluvu na problem na strane letiste a kamaradovi na stejnem letu bird strike - ocividne je tam nahodny generator odpovedi, ktery neni ani slazeny tak, aby vsem v ramci jednoho letu odpovidal stejne.

1
4 reakce