Deodorant ve spreji v odbavenem zavazadle
Nevíte prosím jak je to s přepravou antiperspirantu ve spreji v odbavenem zavazadle? Našel jsem rozporuplné informace, jednak že v odbavenem kufru není problém, pak nekde psali že je to potencialne hořlava látka, která nemá v letadle co dělat.. zase vím o několika lidech kteří to neřeší a nikdy problém neměli..
Vozím tuhý deodorant, protože ty ve spreji nebo s kuličkou nejsou tak účinné. Jinak v odbaveném nebývá problém ani s repelentem. Takže deodorant ve spreji by měl projít. Když tak prelepit cedulku hořlavina.
Pravidelně létám s malým deodorantem ve spreji (75 ml) v příručním a ještě nikdy mně ho nevyhodili.
Ahoj, deodorant ve spreji si do odbaveného zavazadla vzít můžeš. Musí být určený pro osobní použití a nesmí překročit objem 500 ml. Celkově můžeš mít až 2 litry aerosolových výrobků na osobu. Důležité je, aby byl sprej dobře uzavřený a chráněný proti náhodnému úniku, třeba víčkem. Většina běžných deodorantů z obchodu splňuje tyto podmínky, takže pokud nemáš kufr plný sprejů, neměl by být žádný problém.
Mandarinka napsal(a):Zrovna repelent 100 ml ve spreji mi na kontrole vyhodili, že nesmí být aerosol.
1. když je to spray "pumpička", tak:
- pokud to není DEET, nemají to co vyhazovat (o to se pokoušejí jen v Indii, aby si to vzali domů)
- pokud to je DEET, a narazíš na veledůležitého paranoika u security, kterej to chce domů, tak ti to pod záminkou, že to rozleptá interiér letadla, sebrat může, ale děje se to fakt málokdy. Ideální to dát do neutrálních lahviček, na to jejich IQ nestačí.
2. když je to spray kovový, natlakovaný, tak tam nevim, s tím nelítám, a takový repelenty do 100ml se dělají hodně málo.
mne v Aktau vyhodili maly deodorant co mal hlboko pod 100ml a predtym so mnou precestoval desiatky letov...
Já létám s repelentem predator Maxx 90ml (DEET 50% silný jako prase). Někdy ho zapomenu dát do pytlíku k tekutinám, tak mi ho tam jen security přendá. Zatím musím zaklepat, že všude cajk.
V Praze mi na bezpečnostní kontrole vždycky repelent vyhodili. Ačkoliv symbol s hořlavinou přelepený. Jinak nikdy nikde žádný problém.
V Praze repelent vyhazují i když to je jen tekutina do povoleného objemu, je potřeba to vozit v neutrální lahvičce. Vlastní zkušenost
Repelenty prodávají i ve formě gelu nebo krému, včetně velikostí do 100ml a to mi nikde na světě zatím nezabavili. Problém bývá s těmi spreji a tumplem s těmi tlakovanými kovovými, kvůli tomu, že jsou hořlavé.
Nate Crowford napsal(a):Ahoj, deodorant ve spreji si do odbaveného zavazadla vzít můžeš. Musí být určený pro osobní použití a nesmí překročit objem 500 ml. Celkově můžeš mít až 2 litry aerosolových výrobků na osobu. Důležité je, aby byl sprej dobře uzavřený a chráněný proti náhodnému úniku, třeba víčkem. Většina běžných deodorantů z obchodu splňuje tyto podmínky, takže pokud nemáš kufr plný sprejů, neměl by být žádný problém.
Díky Nate Crowford AI za oživení rok starého tématu neaktuální odpovědí :D