Ahoj, nemáte  někdo představu jak zjistit cenu zavazadla, která se dokupuje extra a nejde přikoupit online? Rezervaci máme primárně u Swiss air, ale letíme s Canadian airlines, Eurowings a Lufthansou. Právě proto je asi problém si batoh přidat v jejich systému (i check in jsme dělali na letišti). Stejně tak mě posílají k šípku i na zákaznickém servise a že mi to prý řeknou na letišti. Moc se mi ale nechce smířit se s představou, že mi u přepážky řeknou 250 euro za let (takže krát tři), nebo něco podobnýho.  Letenku jsme kupovali již s bagáží, kdy máme každý (dříve klasicky, dnes výjimečně) 23 kg. Na cestu zpět bychom ale potřebovali jedno zavazadlo navíc.... Letíme z Vancouveru, přes Calgary a Frankfurt do Drážďan. Letenka kupovaná zde přes vyhledávač, teda přes Student Agency. Moc díky  .

Cena extra dokoupeného zavazadla

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

9 reakcí

Ahoj, nemáte  někdo představu jak zjistit cenu zavazadla, která se dokupuje extra a nejde přikoupit online?

Rezervaci máme primárně u Swiss air, ale letíme s Canadian airlines, Eurowings a Lufthansou. Právě proto je asi problém si batoh přidat v jejich systému (i check in jsme dělali na letišti). Stejně tak mě posílají k šípku i na zákaznickém servise a že mi to prý řeknou na letišti. Moc se mi ale nechce smířit se s představou, že mi u přepážky řeknou 250 euro za let (takže krát tři), nebo něco podobnýho. 

Letenku jsme kupovali již s bagáží, kdy máme každý (dříve klasicky, dnes výjimečně) 23 kg. Na cestu zpět bychom ale potřebovali jedno zavazadlo navíc.... Letíme z Vancouveru, přes Calgary a Frankfurt do Drážďan. Letenka kupovaná zde přes vyhledávač, teda přes Student Agency.

Moc díky

0

Na webu air Canada je druhé odbavené zavazadlo za 100 USD na Lufthanse za 90 euro, takže počítej s podobnou částkou. Ostatní mě možná opraví, ale nejspíš záleží jaká aerolinka vystavila letenky. Potom platí podmínky té dané letecké společnosti. Nebo se pletu?

0 Citovat

Pokud to budete řešit na letišti, tak budou aplikovat pravidla Air Canada.

1 Citovat

Díky za odpovědi. Bylo to přesně tak.

Pro příapdné další dotazující je to tak, že je potřeba zjistit, kdo je opravdu ,,vlastníkem" vystavovatelem letenky a od něj se pak odvíjí cena za bagáž atd.. V mém případě to byl trochu chaos, protože jsem při první cestě dostával informace od Swiss air a při zpáteční až Air Canada.

0 Citovat

Tím vystavovatelem letenky bych si nebyl tak jistý. Někdy to může být provozovatel prvního nebo nejdelšího letu. 

0 Citovat

Tohle se řídí tím, kdo je tzv . most significant carrier  - čili od marketingového dopravce (čili ten, jehož kód je na letence v daném letu, čili ne nutně ten, kdo to letí), který je v každém směru tím, který má nejdelší segment. Směr tady znamená úsek cesty mezi výchozím bodem a stopoverem, stopoverem a cílovým místem, nebo mezi stopoverem a stopoverem. To znamená, že na zpateční letence máte minimálně 2 most significant carriery , ale můžou tam být i třeba 4

Tohle ale neplatí např u USA a Kanady, tam je to dáno dopravcem, který v daném směr letí jako první.

Plus existuje ješte pár dalších vyjímek.

0 Citovat

Online by to mělo jít koupit vždy, u každé aerolinky né? Jinak přímo na letišti při check-in je to vždy nejdražší.. A také se může stát, že vám mohou zavazadlo odmítnout v případě, že mají opravdu plné letadlo..

0 Citovat

kufr (minimálně ten první) vám neodmítnou nikdy. vždy ho vemou, pokud se ale nakonec nevejde, poletí jiným letadlem.

0 Citovat

Zakoupili jste si letenku s příručním a odbaveným zavazadlem, ale musíte přidat další zavazadlo na zpáteční cestu.
https://basketballrandom.com

0 Citovat

Pro záznam. Koupě odbaveného zavazadla v Praze u BA vyšlo asi na 1600 Kč, zpátky v USA u FinAir skoro 2000 Kč.

0
9 reakcí