Zajimave ceny na rok 2015 - http://goo.gl/QabpGC - koupit do 16.01.15 Napr. odlet Praha: Addis Abeba (ADD) CZK 13,594 - odlet mezi 05.04.15 - 15.10.15 Bangkok (BKK) CZK 13,830 - 05.04.15 - 30.11.15 Peking CZK 13,257... atd. Z Budapeste je to jeste o par set korun levnejsi napr. Budapest - Bangkok vychazi na 12700kc cca... Budapest - Peking za 13000HUF coz je cca 11300kc z Prahy je tato cesta za 13250kc... .

Emirates

Založil ve fóru Letecké společnosti

Casey prubnul novou first–class... https://www.youtube.com/watch?v=a7NJ6Gek9v4

0 Citovat

a sak vyzera to ako ljux kupe gruzinskych zeleznic :)

0 Citovat

Za minuly tyden jsem absolvoval 4 segmenty s EK a par zajimavych postrehu z cest - economy (3 segmenty ze 4) mi v 777-300ER uprimne fakt prisla o neco lepsi nez treba Air Canada - slusny misto na nohy a extremne prijemna posadka - na lince DXB - PRG o dost lepsi nez DXB - BLR..


Letadlo z PRG do DXB (vecerni spoj) letelo plne tak z 2/3 - na prepazce se u casti letu neda koupit upgrade - pritom business letel na obou pripojich z/do PRG z cca 90% prazdny  (cast DXB - BLR zase business 100% plny) - jedina moznost je koupit do pri checkinu (neslo ani v manage my reservation pred odletem, musite pockat do checkinu) - cena za PRG - DXB 13,5k czk (6h let) - pritom na zpatenci ceste jsem si koupil upgrade BLR - DXB za 4400 czk taky behem checkinu (4h let) - bohuzel upgrady z checkinu jsou bez limousine service a lounge (v BLR me tam opravdu nepustili, clovek musi dostat nejaky voucher na checkinu)..


Kolega co letel SOF - DOH - BLR rikal ze jeden segment s Katarcema 500 euro upgrade do C, s tim ze SOF - DOH letela A320 a nejaky longhaul pak do BLR (bohuzel neni znalec, pamatoval si jenom co bylo k obedu)..


Na checkinu v Praze jsem nakonec ukecal presun mista na exit row a mel sem sice pro sebe 3 sedadla, ale exit rows maji z bezpecnostnich duvodu napevno operatka, takze jsem si bohuzel ze svych 3 sedadel nemohl udelat lehatko a dat si 20 - jako to udelala spousta lidi, vzhledem k naplneni letadla - nekteri stastlivci pro sebe urvali celou 4ku prostred a pri zvednuti operatek meli celkem slusne loze.


Na letisti v DXB jsem mel 8:30 prestup (prilet cca 5:30 rano) - do lounge me nepustili - da se zaplatit 4h blok za 100USD bez tax, ale ten blok musi primo navazovat na odlet - tzn. musel bych cca 4h cekat nekde na letisti - nakonec jsem si zaplatil Dubai International Hotel (primo v terminalu) za 160USD na 8h (timto zdravim sefa a dekuju za firemni kreditku) a v podstate jsem dosel na navazujici let jakmile zacal boarding.


Jinak EK ted maji asi ten nejlip organizovany boarding co jsem videl - nastupuje se opravdu podle zon na boarding passu a takhle rychle naplnenou 777 jsem jeste za cely zivot nevidel..
0 Citovat

Ahoj. Omlouvám se, jestli je to někde poblíž odpověď, ale zeptám se:

Nenabízí Emirates při přestupech delších jak 8 hodin hotel zdarma?

Pamatuji si, že jsme toho před pár lety využili při letu do Austrálie.

0 Citovat

https://zdopravy.cz/emirates-hla...sef-19214/

0 Citovat

Karel napsal(a):

https://zdopravy.cz/emirates-hla...sef-19214/


Asi uroním slzu.....

0 Citovat

Nakonec asi ne.

0 Citovat

Potrebujem letenky Viedeň - Seychelly. Ktorú  leteckú spoločnosť si vybrať - Quatar airways, alebo Emirates?

Cena je približne rovnaká, časy letov  takisto, routing - prílety a odlety  mi tiež vyhovujú u oboch. Prestupy v Dohe i Dubaji cca 3 hod - mám Mastercard world s Lounge key, asi využijem aj salóniky.

Čo si teda vybrať? S Quatar som ešte neletel, Emirates mi nepripadajú v Economy o nič lepšie, než ostatní.

Do úvahy pripadajú ešte Etiophian, tí sú o čosi lacnejší, cca o 60 €/ osoba, ale tým akosi moc neverím.

0 Citovat

V economy je to jedno. 

0 Citovat

Pokud jsi s EK letěl, tak zkus QR, chybu tím určitě neuděláš.

0 Citovat

No z mé zkušenosti mají Emirates větší výběr filmů. Na druhou stranu jsou většinou plní, teda co jsem s nimi 12x letěl tak vzdy. Naproti tomu aspon z mé zkušenosti Qatarci mají často dost míst volných, takže se dá i lehnout. Ale to může být individuálníé ve vztahu k destinaci a sezoně.

Pokud vím, tak v Doha nenalévají zdarma alkohol. Jen za poplatek, takže i to může pro někoho hrát roli při rozhodování, pokud chce jít do salonku.:) Nakonec i to letiště v Doha je takové příjemnější. Ještě není z daleka naplněná kapacita, takže je to tam takové vzdušné :).

Takže když koukám na to co jsem napsal, tak kromě toho alkoholu mi vychází lépe ti Qatarci :))) A jestli jsi s nimi ještě neletěl, tak není co řešit.


0 Citovat

Pokud jde o economy, tak bych letěl s Emirates. Mají vesměs novější interiér a hlavně IFE. Bohužel jak má Qatar dobře zrenovovaný business, tak economy už je za zenitem. Teda pokud nepůjde o novou 787.

0 Citovat

Jojo.Interier je maličko omselejsi, ale pokud člověk není nějaký estet, tak to není žádná vada na kráse. IFE je horší, ale těch par novych filmu tam maji i Qatarci, takže je to jedno. Nakonec spousta lidi tahá laptop, takže těm to muže byt úplně jedno. Ja jsem spis ocenil, ze jsem se. min. rok na obou spojích z Doha do a z BKK natáhl na čtyřku v exit row. S Emirates se mi nikdy nestalo ani to, ze by bylo volné místo vedle mě. 

0 Citovat

@niemandos: z vlastní zkušenností vím, že v Doha alkohol zdarma nalévají určite v Al Mourjan i ve First class lounge

0 Citovat

Tak v F necestuju, takže nemůžu sloužit, ale předpokládám, ze tam alkohol bude.Prece jen cestující platí nemalou částku za letenku, tak by bylo hloupé, aby příplaceli za pohárek vina :).

Měl jsem na mysli salónek dostupny s Priority pasem. Asi jsem to měl upresnit. Ale tak nejak předpokládám, ze většina si salonek extra neplatí a mispi psal, ze letí v ekonomy :)

0 Citovat

LukasAK: Al Mourjan ani Al Safwa (předpokládám, že tohle jsi myslel tou "First class lounge") rozhodně nejsou přístupný na MC nebo Lounge key , takže tahle informace je v tomhle kontextu zbytečná.

0 Citovat

sorry, čtu u niemandose salonek v DOH a automaticky mi naskakují salonky QR. Ten First Class lounge se tak jmenuje a je pro cestující se statusem (platinum, možná i gold, mně tam upradli i se silverem). C lifrují do Al Mourjan, F do AL Safwa a statusáři mají své odlišné, menší a chudší lounge.

0 Citovat

JJ, jak říkáš, QR si Al Mourjan a Al Safwa drží jen pro své cestující v prémiových třídách, nepouští tam ani kartičkáře z aliance. Já myslel, že ta pro ty statusáře se jmenuje nějak Al Mahaba nebo tak něco, takže to mě spletlo.

0 Citovat

Byla to jen otázka času... https://www.emirates.com/us/engl...mp;refurl=

a možná předzvěst dalších změn:-)

0 Citovat

cali napsal(a):

Byla to jen otázka času... https://www.emirates.com/us/engl...mp;refurl=

a možná předzvěst dalších změn:-)

Za chvili bude i u Emirates v zakladnim tarifu jenom prirucak :D

0 Citovat

Marek Sourak napsal(a):

Za chvili bude i u Emirates v zakladnim tarifu jenom prirucak :D

Keby to viedlo k výrazne nižším cenám podobne ako do USA tak prečo nie, som za.

0 Citovat

většinou se u odbaveného zavazadla pohybuji při výletech na východ kolem 10kg, emirejc sem eště něletěl, ale ze snížení limitů bych extra vědu nedělal. eva air ambassador

0 Citovat

Přesně tak. Ja mam taky dohromady tak 12 kg i s palubnim. Odbavene vlastně vozim jen kvůli slivovici a nozi. Takže i těch 15 je pořad v pohode. Cali ma stejně ty svoje kartičky, tak tomu to muže byt taky jedno :)

Nepředpokládám, ze by snížení časového limitu o 5 kg vedlo k snížení ceny :)
0 Citovat

Já vystačím s příručním tak do 4 kg. Odbavené nepoužívám vůbec, ale je-li v ceně na dálkových linkách s přestupy, kde je šance že dojde ke ztrátě nebo zpoždění používám fake balastní.

0 Citovat

tak, nejde o konkrétni hodnotu, ale o ten trend, který nám to ukazuje že...

0