Krásný den, v nějaké super akci od AeroMexico jsem dneska koupila letenky z Frankfurtu přes Amsterdam přes Mexico City do Cancúnu. Jedná se o round-trip a to samé by mě mělo čekat i na cestu zpět. Nicméně by se mi líbilo při cestě do Mexika vystoupit již v Mexico City. Proto mám 2 dotazy na zkušenější cestovatele. 1) Pokud vystoupím již v Mexico City a nepoletím poslední část letu Mexico City – Cancún, budu moci stejně využít zpáteční letenku? Zpět už bych letěla zase správně z Cancúnu. 2) Když bude možnost vystoupit v Mexico City, tušíte, zda je odbavené zavazadlo automaticky přemístěno do navazujícího letadla nebo si to musí člověk zařídit sám? Zvážila bych případně let pouze s příručním zavazadlem. Za jakékoliv rady předem děkuji!   .

Vystoupení na přestupním letišti – AeroMexico

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

7 reakcí

Krásný den, v nějaké super akci od AeroMexico jsem dneska koupila letenky z Frankfurtu přes Amsterdam přes Mexico City do Cancúnu. Jedná se o round-trip a to samé by mě mělo čekat i na cestu zpět. Nicméně by se mi líbilo při cestě do Mexika vystoupit již v Mexico City. Proto mám 2 dotazy na zkušenější cestovatele.

1) Pokud vystoupím již v Mexico City a nepoletím poslední část letu Mexico City – Cancún, budu moci stejně využít zpáteční letenku? Zpět už bych letěla zase správně z Cancúnu.

2) Když bude možnost vystoupit v Mexico City, tušíte, zda je odbavené zavazadlo automaticky přemístěno do navazujícího letadla nebo si to musí člověk zařídit sám? Zvážila bych případně let pouze s příručním zavazadlem.

Za jakékoliv rady předem děkuji! 

0

https://www.cestujlevne.com/blog...chani-letu

 

   

 

 

2 Citovat

Ne. neproletenim letu zbytek letenky pozbyva vlastnosti.

u nekterych spolecnosti toto aplikovat lze (napr. klm), ale je to spojeno s nemalym priplatkem (v radu stovek €). to ale neni pripad aeromexico

0 Citovat

Špatné vlákno. Prosím o admina o přesun do sekce Cestuj dementně.

1 Citovat

V Mexico City vás nenechají vystoupit z letadla, nám tam při výstupu kontrolovali letenku. Do Cancunu byla levnější letenka než když člověk vystoupil už v Mexico City.  Proč si nekoupíte multicity?

0 Citovat

proc by ji v mexiku nenechali vystoupit z letadla? 

Vzdyt tam prestupuje :)

0 Citovat

Děkuji za rady. Kupovala jsem letenku takto, protože vycházela díky promo akci na třetinu. Do Mexico City si teda zaletím nějaký víkend na otočku. :)

0 Citovat

Taky jsem si myslela, že je to přestup, ale ostatni nepustili z letadla a vystupujicim kontrolovali letenky

0
7 reakcí