Od EJ mi přišel email, že mi změnili čas letu z 12:25 na 8:35. To bych ještě pochopil, nicméně ten polední let stále existuje, je v nabídce dokonce za víceméně stejnou cenu jako ten ranní (akorát byl posunut o 5 minut na 12:30). Je samozřejmě možnost změnit to na ten původní polední let, ale už za poplatek 725 Kč na osobu + nevím, zda je tam nějaká garance, že mi to podruhé znova nezmění. Je tohle standardní nebo to lze nějak reklamovat? Díky za rady.  .

Easy Jet: změna letu Praha-Milan Malpensa

Založil ve fóru Letecké společnosti

4 reakce

Od EJ mi přišel email, že mi změnili čas letu z 12:25 na 8:35.
To bych ještě pochopil, nicméně ten polední let stále existuje, je v nabídce dokonce za víceméně stejnou cenu jako ten ranní (akorát byl posunut o 5 minut na 12:30).
Je samozřejmě možnost změnit to na ten původní polední let, ale už za poplatek 725 Kč na osobu + nevím, zda je tam nějaká garance, že mi to podruhé znova nezmění.
Je tohle standardní nebo to lze nějak reklamovat? Díky za rady.

0

Zkus chat

1 Citovat

A proč je kvůli tomu nutné zakládat nové vlákno?

0 Citovat

EJ mi posunuli také let o 5 hod. dříve z Milána do Prahy a to už mi nevyhovuje z důvodu dopravy na letiště. V nějakých radách pro evropské spotřebitele jsem četla, že posun letu o více než 3 h (dříve i později)  může být hodnoceno jako zrušení letu. Údajně je na to i rozsudek Evropského soudu. Ale nevim, zda mám nějak zkusit komunikovat s EJ ohledně přebookovaní letu bez poplatků,jestli to má cenu. 

0 Citovat

V první řadě se omlouvám pánovi, že tu spamuju - jsem tu poprvé a nějak jsem se v těch vláknech nezorientoval.
Chat EJ to je klasická past, která nakonec vždy skončí u automatickejch odpovědí, v lepším případě se tam člověk baví s AI, která ho s něčím složitějším rychle vyfákne.
Psal jsem cca před týdnem mail na support, ale zatím bez odpovědi.

Ten nárok na kompenzaci se tuším týká pouze případů, kdy je čas odletu posunutý dopředu méně než 14 dní před odletem. Fakt teda je, že takovej Ryanair mi udělal přesně to samý a prakticky ve stejnou dobu u letu do Gdaňsku, ale zároveň rovnou nabídl možnost bezplatného přebookovaní nebo vrácení peněz.

Mně ani tak nejde o kompenzaci jako spíš aby mě vrátili na ten původní let, který je pořád v prodeji, navíc za stejnou cenu za kterou jsem to kupoval. Jako kdyby tam byl 1 let za den, tak nic neřeším. Ale tady jsou regulérně 2 lety, ranní a polední a mně je fakticky prohodili. 
Říkal jsem si, ze Ruzyně-Malpensa je dost profláklá trasa u lowcostů, tak by s tím mohl mít někdo zkušenosti..

0
4 reakce