Ekvádor
Zdravím, chtěli bychom do Ekvádoru v listopadu 2025 - řeším to nezvykle velmi brzo dopředu, tak se snad doberu k něčemu (co nejvíc) pod 20 000 Kč ;). Neměli byste tip? Pokusím se sledovat akce, jestli nějaké přijdou. Koukala jsem na okolní letiště a lepší to je asi jen z Mnichova. Nebo letět do jiného jihoamerického města a pak přeletět? Pokud máte nějaký hack, budu ráda :)
Některé dny v některých měsících bývají multicity letenky Praha - Quito - Mnichov s United a Lufthansou kolem 18000 Kč a teď jsem náhodou koukal přes google flights, že jsou i za 13420 Kč např. 12. - 26. 11. 2025 nebo podobně v únoru. Nezkoušel jsem to kupovat, ale po prokliku na web United se ta cena stále ukazuje.
Už jsem tři rok na ty ceny nekoukal, ale naposledy jsem kupoval fakt mega levný letenky z Barcelony do Guaquillu. Byla to tehdy Avianca s přestupem v Bogotě. Jednosměrka vyšla něco kolem 5 tisíc. A přískok do Barcelony byl za pár stovek. Tak bych doporučil se podívat i na to, pokud nevadí diskomfort vyvážený lepší cenou.
Tak me napadlo, jestli lze ze zahranici letet i jinam nez do Quito (UIO) nebo Guayaquil (GYE).
(Guayaquil neboli G-quil ziskal svuj nazev podle reky Guayas).
Na obe letiste na ostrovech Galapagy se asi musi pouze pres vyse jmenovana letiste nebo ne?
Na Galapágy přímé lety ze zahraničí nelétají. Kromě UIO / GYE je jediným letištěm s mezinárodní přímou linkou Manta (MEC). Létá tam Copa z Panamy.