Stovky předchozích komentářů najdete zde: https://www.cestujlevne.com/disk.../strana-35 Pojďte diskutovat sem, ať se původní téma pročistí.  .

Pozdní dostavení se k odbavovací přepážce Ryanair na PRG

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

45 reakcí

Stovky předchozích komentářů najdete zde: https://www.cestujlevne.com/disk.../strana-35

Pojďte diskutovat sem, ať se původní téma pročistí.

1

Děkuji.

0 Citovat

No já bych asi začal tím, že se o žádný zamítnutý boarding nejedná, ale že šlo o pozdní dostavení se k odbavovací přepážce. 

7 Citovat

A můžete začít odznova..:))

13 Citovat

A nechcete snad již skončit s těmi marnými slovy?
Vždyť zde se rozřešení nedočkáme, nechť je nám to známo.
Jediné, co nám zbývá – jakmile ty nádherné ohrady spatříme,
spěšně se tam vtěsnat, jak stádo ovcí, a v trpělivosti vyčkávat.

2 Citovat

Ale ten preboarding se dělal už dávno před ohradami, akorát se lidi nacpali do busu nebo do airbridge. Z tohoto pohledu jsou ty ohrady změna k lepšímu komfortu.

Nebo snad preboarding začíná teď dříve než před tím (a v ohrazeném gatu se čeká déle než se čekalo v busu)?

0 Citovat

No a jeste to presunou jinam😂😂😂🙈 …Tak tohle je snad nejvetsi a nejobsahlesji diskuze na tomto foru, o nicem a neustale a tom samem, misto aby toto forum bylo neco prinosne, tak je velmi obsahle a prakciky o prdu😂😂, kde ze minule casy od jinud jsou✈️

1 Citovat

Je to nove tema, ktere nijak nesnizuje to, co forum nabizelo drive a co jde pripadne zpetne nacist. Kdy vzniklo CL? Od te doby se cestovani hodne dynamicky meni, lidi si umi informace najit jinde, konkuruji tomu site typu FB, X, meni se vekova skladba uzivatelu,...

Navic bez moderatora to tu sklouzlo k offtopic v delsim tematu vzdy.

5 Citovat

Já bych chtěl jen připomenout, že Matěj nebyl a není jediný, komu se něco takového stalo. V původním vláknu jsem psal o mladé italské rodině cestující do Pisy, které jedna agentka dovolila (před preboardingem) jít na toalety nakojit mrňouska, a mezitím druhá pracovnice bránu uzavřela. Nikam neletěli.

4 Citovat

mxp napsal(a):

Ale ten preboarding se dělal už dávno před ohradami, akorát se lidi nacpali do busu nebo do airbridge. Z tohoto pohledu jsou ty ohrady změna k lepšímu komfortu.

Nebo snad preboarding začíná teď dříve než před tím (a v ohrazeném gatu se čeká déle než se čekalo v busu)?

No já ti nevím, ale ještě jsem nezažil, že by se do autobusu začalo nastupovat třeba 1,5-2 hodiny před odletem.

Pokud to byl případ, že letadlo už na letišti delší dobu bylo (první ranní odlety bázovaných letadel nebo odpolední, kdy tam byl delší čas na zemi kvůli výměně crew) tak první lidi šli do autobusů typicky tak 15 minut před gate close, takže řekněme 45 minut před odletem. Pokud šlo o klasický obrat letadla, které od někud přilétalo, tak se často východ k autobusu pro první lidi otvíral až po ofiko čase gate close a celková doba prvních lidí v busu určitě nepřesahovala 20 minut.

4 Citovat

@Sharik
Hele, já sám jsem podotýkal, že máslo na hlavě mají všechny strany.
Bohužel se celým problémem u většiny reagujících táhne, že za to může bud strana Menzies, nebo strana Matěj. A ani jedna strana sebemenší pochybení samozřejmě nepřizná.
U rodiny z Pisy je krásně vidět, že u Menzies zjevně levá ruka nevěděla, co dělá pravá. Smutné, nespravedlivé, neprofesionální. Bohužel právně zatím zjevně nepostižitelné.
Oproti Matějovi alespon vyhodnotili, že se do prostoru boardingu vlezou a nešli si sednout jinam.

A zatímco Naděžda s Brumem si mohou dále dělat přijímačky z matematiky nanečisto, ostatní si možná vzali poučení, že v ohradě je bezpečněji a čím dřív se nechají nahrát do systému, tím lépe.
Proaktivní jedinci mohou napsat stížnosti, hromadné žaloby, atd.

Život jde dál.

11 Citovat

I trochu mezinarodni pokryti tematu :) https://www.expats.cz/czech-news...passengers

0 Citovat

matej15 napsal(a):

No já ti nevím, ale ještě jsem nezažil, že by se do autobusu začalo nastupovat třeba 1,5-2 hodiny před odletem.

A teď se snad začíná boardovat 2 hodiny před odletem?

Dnešní Amsterdam 11:30 Easyjet z D4:

10:54 boarding
11:08 last call
11:19 gate closed
11:39 departure

1 Citovat

No třeba v tý reportáži z ČT vidím, že v čase 10:10 už lidi v té ohradě jsou a na obrazovce je odlet 11:05, takže minimálně hodinu předem už tam handling boardoval lidi do tý ohrady. Actual departure na FR24 pro ten let vidím 11:39.

Pouštět lidi do busu s takovým předstihem jsem nikdy neviděl, čímž netvrdím, že se to nemůže dít.

3 Citovat

Já zažil v D4 u RYR last call 50 min před odletem kdy v ohradě byla max čtvrtina letadla, zbytek ve frontě.

2 Citovat

tak oni v Praze obecně pouští last call hned jak odpípaj hlavní frontu, a je úplně jedno, kolik času zbývá. "hlavně, ať můžem jít co nejdřív domů", stresujem zákazníka, ne sebe...

5 Citovat

oni naboardují letadlo a jdou domů? To je vcelku převratná myšlenka

1 Citovat

jako ze potom, co odpípaj lidi, tak jdou domů? zajimava myslenka.

a ja doted zil v tom, ze v tom gejtu jsou stejne do ty doby, nez letadlo nastoupí a odletí.

1 Citovat

No tak třeba v takových ČB mnohdy ani na žádné pípání nedojde a mohou jít domů už ráno.

2 Citovat

Tak mam vyzkouseno osobne. Mozna uz par veci zmenili, nicmene za me tam zadny zasadni problem nebyl.

Chvili pred uzavrenim preboardingu normalne hlasili v rozhlase last call.

Jedine, co me trochu nedava smysl je tenhle system ve spojeni s prodejem priority boarding tarifu. Jakozto drzitele priority boarding letenky me pustili do ohradky na zacatku boardingu a mohl jsem si tak zabrat sedacku. Nicmene nasledne do busu k letadlu a z busu do letadla to bylo o tom, kdo je rychlejsi.

Mel jsem za to, ze ten priority boarding je hlavne proto, aby si cestujici s priplacenym palubnim zavazadlem mohli v klidu umistit zavazadla pred tim, nez tam pusti basic pasazery, co ty prihradky ucpou svymi (casto silne nadrozmernymi, ktere by ani nahodou nenacpaly pod sedacku)) bagly.

7 Citovat

Priority existuje proto, že stojí peníze navíc. 

11 Citovat

Záleží na letišti, třeba v Bratislavě boardují non-priority a priority do odlišných ohrádek/gatů a v Marseille oddělují priority, že skrz ohrádku natáhnou pásku.

0 Citovat

Jan Vidim napsal(a):

Priority existuje proto, že stojí peníze navíc. 

Pokud by to fungovalo jak ma, tak to povazuji za sluzbu, ktera za to muze stat. Pokud potrebuji vic nez maly batuzek a v destinaci nechci cekat u pasu na kufr, proc ne.

Jinak s Ryanem jsem letel zase poprve po x letech a par let si to odpustim, pokud bude jina moznost. Zase nez zapomenu, jak moc otresny jsou ty jejich sedacky :) 

2 Citovat

Píše Matěj jinde, dám to sem, aby to nezapadlo! 

Mimochodem Ryanair tento týden uznal, že to ze strany handlingu nebylo úplně košer a vrátil mi ten rebooking fee 6000 Kč o který mě handling na letišti zkásnul. Ještě se trochu cukají s proplacením té cesty z Malagy do Sevilly ale to ještě budu řešit. Takže ano, nic nevyšlo.

7 Citovat

Koukam, ze nam nekdo zadminoval nazev tematu😁

1
45 reakcí