Tip na dovolenou mimo Evropu s 28 měsíčním dítětem
Ahojte, chtěl jsem se vás zeptat, zda byste nám doporučili nějakou destinaci, kterou byste doporučili s 28 měsíčním dítětem. Rádi bychom něco mimo Evropu. Uvažovali jsme nad Thajskem, Srí Lankou nebo Japonskem, ale rádi bychom si nechali doporučit. Může to být lehká poznávačka kombinovaná s válečkou, ale chceme hlavně, ať je tam alespoň ta zdravotní péče na úrovni kdyby něco. Byli jsme v 18 měsících Spojené Arabské Emiráty, ale rádi bychom zkusili zase něco jiné, tak jestli jste někam letěli s dítětem cca v tomto věku a byli jste spokojeni, budu rád za tip, moc díky.
1) Podívejte se na CDC a mapku rozšíření Malárie. Dobrý orientační bod.
2) 28 měsíční dítě už není infant, ale "child" bude mít child fare, které u některých aerolinek může být shodné až s dospělým.
V Japonsku jsem nebyla, ale na Srí Lance a v Thajsku mnohokrát, já bych doporučila Thajsko. Srí Lanka je úžasná a já ji miluji, ale moře je na mnoha místech dost divoké a strava pro dítě je v Thajsku také lepší.
Mexiko, Mauricius, Tchaj-wan, Omán, Malajsie, J. Korea, Japonsko... případně Azory dál v rámci EU.
My sme boli v Thajsku keď malá mala cca 2 roky a páčilo sa jej 😊 aj nám. Boli sme Phuket, Phi Phi a Koh Lanta.
Inak väčšinou vyberáme miesta viac turistické, s dobrou infraštruktúrou a nie príliš dlhými presunmi na mieste. Ideálne sa vyhnúť oblastiam s maláriou.
Ondro, už jsem Vám poslala odpověď na Vaši SZ.
A jak píše Tom, tak Omán by byl také skvělý, ale Vás zajímala spíš ta zelenější Asie.
Ještě mě napadají Zanzibar a Seychely, ty jsou také skvělé a když si je zorganizujete sám, tak ani nejsou tak drahé. Ale na Zanzibaru jedině Nungwi nebo případně Kendwa, jinam fakt ne kvůli odlivu.
My jsme byli se synem, když mu byly necelé 3 roky, déle než měsíc v Thajsku. Podobně jak psala Katka, také jsme vybírali spíše "civilizovanější/turističtější" místa, aby byly dostupné nemocnice, letiště, prostě pro jistotu. U nás to byly klasické destinace Phuket a Koh Samui. Je důležité vybrat rozumné klimatické období, což se nám víceméně povedlo. A taky plánujeme dost lety, aby byly v rozumné časy s přijatelnými přestupy a junior pokud možno během letu i spal. A jak už tu bylo napsáno, tak z pohledu stravy a obecně všeho je Thajsko prostě pro dítě na pohodu. Když byl o rok starší, dali jsme Vietnam, cestovatelsky samozřejmě zajímavější, letos opět dáme Thajsko.
K těm časům letů - to nemá cenu nějak extra hrotit, pokud je nekupujete na poslední chvíli. Koupíte drahou kombinaci letů kvůli krátkým přestupům nebo dobrým časům a aerolinka to pošle do kopru jedním škrtem pera, když posune lety. Do 14 dnů před odletem nemáte při kratším posunu prakticky žádná práva.
My si naopak radšej priplatíme a vyberáme podľa časov letu. Do Thajska sme odlietali večer okolo 10 a mali sme priamy let, takže malá celý let prespala.
Mıchal napsal(a):K těm časům letů - to nemá cenu nějak extra hrotit, pokud je nekupujete na poslední chvíli. Koupíte drahou kombinaci letů kvůli krátkým přestupům nebo dobrým časům a aerolinka to pošle do kopru jedním škrtem pera, když posune lety. Do 14 dnů před odletem nemáte při kratším posunu prakticky žádná práva.
Nam se tedy u long haul letu nestava vyraznejsi zmena casu nejak casto a pokud byla, tak treba o hodinu. Neco jineho jsou samozrejme lowcosty, tam se to deje bezne, to souhlas, ale o tech se tady nebavime. Myslel jsem to hlavne tak, ze rizene s malym ditetem hledáme co nejmene prestupu a podobne, ale kazdy planuje jinak a ano letecka spolecnost si v principu muze udelat co chce. Ale kupovat kvuli tomu let treba do Asie az dva tydny pred odletem nebudu, nam ted treba Etihad zrusil navrat z Krabi a holt se vratime zpet o dva dny pozdeji, proste si to tam prodlouzime, to je zivot.
Chápu. Mám štěstí a i klasická aerolinka u long haulů mi rozstřelila itinerář 😂
Rekord je Hanoj s Turkish Airlines týden po nákupu. Proškrtané rotace na tři týdně 😂
Naše nemala 😅 ale boli sme na jet lag psychicky pripravení. Takže to bolo príjemne prekvapenie.
V lietadle spala cca 10 hodín. Vystúpili sme v Phukete, odviezli sa na hotel, ubytovali, najedli (cca 4 hodiny čistého času), bolo 10 hodín večer miestneho času, zaspala a zobudila sa o 10 ráno. A potom tak spala každú noc.
Ale ja mám vďaka Bohu 2 deti čo radi spia a prespia celú noc prakticky od narodenia, takže asi nie úplne priemerná vzorka.