Ahojte, chtěl jsem se vás zeptat, zda byste nám doporučili nějakou destinaci, kterou byste doporučili s 28 měsíčním dítětem. Rádi bychom něco mimo Evropu. Uvažovali jsme nad Thajskem, Srí Lankou nebo Japonskem, ale rádi bychom si nechali doporučit. Může to být lehká poznávačka kombinovaná s válečkou, ale chceme hlavně, ať je tam alespoň ta zdravotní péče na úrovni kdyby něco. Byli jsme v 18 měsících Spojené Arabské Emiráty, ale rádi bychom zkusili zase něco jiné, tak jestli jste někam letěli s dítětem cca v tomto věku a byli jste spokojeni, budu rád za tip, moc díky.   .

Tip na dovolenou mimo Evropu s 28 měsíčním dítětem

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

14 reakcí

Ahojte, chtěl jsem se vás zeptat, zda byste nám doporučili nějakou destinaci, kterou byste doporučili s 28 měsíčním dítětem. Rádi bychom něco mimo Evropu. Uvažovali jsme nad Thajskem, Srí Lankou nebo Japonskem, ale rádi bychom si nechali doporučit. Může to být lehká poznávačka kombinovaná s válečkou, ale chceme hlavně, ať je tam alespoň ta zdravotní péče na úrovni kdyby něco. Byli jsme v 18 měsících Spojené Arabské Emiráty, ale rádi bychom zkusili zase něco jiné, tak jestli jste někam letěli s dítětem cca v tomto věku a byli jste spokojeni, budu rád za tip, moc díky. 

0

1) Podívejte se na CDC a mapku rozšíření Malárie. Dobrý orientační bod.

2) 28 měsíční dítě už není infant, ale "child" bude mít child fare, které u některých aerolinek může být shodné až s dospělým.

1 Citovat

V Japonsku jsem nebyla, ale na Srí Lance a v Thajsku mnohokrát, já bych doporučila Thajsko. Srí Lanka je úžasná a já ji miluji, ale moře je na mnoha místech dost divoké a strava pro dítě je v Thajsku také lepší.

0 Citovat

Jano a co byste prosím doporučila v tom Thajsku za oblasti?

0 Citovat

Mexiko, Mauricius, Tchaj-wan, Omán, Malajsie, J. Korea, Japonsko... případně Azory dál v rámci EU.

0 Citovat

My sme boli v Thajsku keď malá mala cca 2 roky a páčilo sa jej 😊 aj nám. Boli sme Phuket, Phi Phi a Koh Lanta. 

Inak väčšinou vyberáme miesta viac turistické, s dobrou infraštruktúrou a nie príliš dlhými presunmi na mieste. Ideálne sa vyhnúť oblastiam s maláriou. 

0 Citovat

Ondro, už jsem Vám poslala odpověď na Vaši SZ. 

A jak píše Tom, tak Omán by byl také skvělý, ale Vás zajímala spíš ta zelenější Asie. 

Ještě mě napadají Zanzibar a Seychely, ty jsou také skvělé a když si je zorganizujete sám, tak ani nejsou tak drahé. Ale na Zanzibaru jedině Nungwi nebo případně Kendwa, jinam fakt ne kvůli odlivu. 

0 Citovat

My jsme byli se synem, když mu byly necelé 3 roky, déle než měsíc v Thajsku. Podobně jak psala Katka, také jsme vybírali spíše "civilizovanější/turističtější" místa, aby byly dostupné nemocnice, letiště, prostě pro jistotu. U nás to byly klasické destinace Phuket a Koh Samui. Je důležité vybrat rozumné klimatické období, což se nám víceméně povedlo. A taky plánujeme dost lety, aby byly v rozumné časy s přijatelnými přestupy a junior pokud možno během letu i spal. A jak už tu bylo napsáno, tak z pohledu stravy a obecně všeho je Thajsko prostě pro dítě na pohodu. Když byl o rok starší, dali jsme Vietnam, cestovatelsky samozřejmě zajímavější, letos opět dáme Thajsko.

0 Citovat

K těm časům letů - to nemá cenu nějak extra hrotit, pokud je nekupujete na poslední chvíli. Koupíte drahou kombinaci letů kvůli krátkým přestupům nebo dobrým časům a aerolinka to pošle do kopru jedním škrtem pera, když posune lety. Do 14 dnů před odletem nemáte při kratším posunu prakticky žádná práva.

0 Citovat

My si naopak radšej priplatíme a vyberáme podľa časov letu. Do Thajska sme odlietali večer okolo 10 a mali sme priamy let, takže malá celý let prespala.

0 Citovat

Azory, Madeira. Nebude tam horko, je tam bezpečno.

0 Citovat

Mıchal napsal(a):

K těm časům letů - to nemá cenu nějak extra hrotit, pokud je nekupujete na poslední chvíli. Koupíte drahou kombinaci letů kvůli krátkým přestupům nebo dobrým časům a aerolinka to pošle do kopru jedním škrtem pera, když posune lety. Do 14 dnů před odletem nemáte při kratším posunu prakticky žádná práva.

Nam se tedy u long haul letu nestava vyraznejsi zmena casu nejak casto a pokud byla, tak treba o hodinu. Neco jineho jsou samozrejme lowcosty, tam se to deje bezne, to souhlas, ale o tech se tady nebavime. Myslel jsem to hlavne tak, ze rizene s malym ditetem hledáme co nejmene prestupu a podobne, ale kazdy planuje jinak a ano letecka spolecnost si v principu muze udelat co chce. Ale kupovat kvuli tomu let treba do Asie az dva tydny pred odletem nebudu, nam ted treba Etihad zrusil navrat z Krabi a holt se vratime zpet o dva dny pozdeji, proste si to tam prodlouzime, to je zivot.

0 Citovat

Chápu. Mám štěstí a i klasická aerolinka u long haulů mi rozstřelila itinerář 😂

Rekord je Hanoj s Turkish Airlines týden po nákupu. Proškrtané rotace na tři týdně 😂

0 Citovat

Zajímalo by mě, zda ty malé děti mají taky jet lag?

0 Citovat

Naše nemala 😅 ale boli sme na jet lag psychicky pripravení. Takže to bolo príjemne prekvapenie. 
V lietadle spala cca 10 hodín. Vystúpili sme v Phukete, odviezli sa na hotel, ubytovali, najedli (cca 4 hodiny čistého času), bolo 10 hodín večer miestneho času, zaspala a zobudila sa o 10 ráno. A potom tak spala každú noc. 
Ale ja mám vďaka Bohu 2 deti čo radi spia a prespia celú noc prakticky od narodenia, takže asi nie úplne priemerná vzorka. 

0
14 reakcí