WIZZAIR - kompenzace
Zdravím!
Můj táta letěl v neděli letadlem Wizzair Podgorica - Katovice a měli 3 hodiny zpoždění (i na příletu) - má tedy nárok na kompenzaci 250 EUR. Můžete mi doporučit nějakou agenturu? Vymáhat to přímo z Wizzu vnímám jako pokus o vtip. Co Claimcloud?
No nevím, není zakládání nového vlákna taky pokus o vtip?
A jestli chceš vyhodit oknem prachy za provizi, tak určitě nezkoušej nejdřív vymáhat po Wizzu (občas někdo tvrdí, že se v poslední době zlepšili) a pak, s důkazem, že tě poslali do háje, přes nějakou místní státní agenturu zdarma.
Nevidim duvod, proc to nejprve nezkusit primo u Wizzu.
Rikal jsem si, co to bude za odyseu, anabazi, strapace s Wizzem. A hledme, za zpozdeny let BUD-IST Wizz vyplatil kompenzaci do zhruba trech tydnu.
(Pokud vymluvy, pak lepsi zkusit evropsky spotrebitelsky urad s narodnim zastoupenim a teprve az pote nekterou z vymahacskych agentur).
Jo a to Vám to vyplatili sami od sebe? Nebo jste vyplnili ten jejich formulář? Já ho zkusil vyplnit, akorát když jsem tam zadal číslo té rezervace (Confirmation code), tak už na nic kliknout nešlo, jen se tam objevila nějaká zpráva, že ten let prošetřují a že žádost o odškodnění máme podat 1 - 4 kalendářní dny od události - což jsme splnili. Takže žádost je tedy takto podaná?
Zkus nejdříve wizzair, pak evropské spotřebitelské centrum a pak polske Aircompensa.. ti mi to vymohli..trvalo to asi 9 měsíců ale vzali si daleko méně než claimcloud... Hlavně to nedávej více společnostem.. pak budou chtít provizi všechny.. vlastní zkušenost...
[citace="Vášnivý Cestovatel"]
Jo a to Vám to vyplatili sami od sebe? Nebo jste vyplnili ten jejich formulář? Já ho zkusil vyplnit, akorát když jsem tam zadal číslo té rezervace (Confirmation code), tak už na nic kliknout nešlo, jen se tam objevila nějaká zpráva, že ten let prošetřují a že žádost o odškodnění máme podat 1 - 4 kalendářní dny od události - což jsme splnili. Takže žádost je tedy takto podaná?
[/citace
Sami od sebe asi ne. Wizz vyjede "sjetinu" všech pasažérů ze zpožděného letadla a zašle jim omluvný dopis a automaticky kompenzaci na účet :D :D
Jak vám říkají ostatní, normálně požádejte nejprve je, doložte všechno, co po vás chtějí a uvidíte. Na šizunky s 30% (nebo nevím vlastně kolik) provizí je času vždy dost.
Mám jen zkušenosti z Rakouska, skvěle funguje apf (Agency for Passenger Rights). Wizzair kontaktován nejdříve napřímo, zamítnuto. Přes apf vyřízeno úspěšně a zdarma a během 14 dní peníze na účtu. Existuje podobná agentura v jiných EU zemích?
Z_traveler napsal(a):Mám jen zkušenosti z Rakouska, skvěle funguje apf (Agency for Passenger Rights). Wizzair kontaktován nejdříve napřímo, zamítnuto. Přes apf vyřízeno úspěšně a zdarma a během 14 dní peníze na účtu. Existuje podobná agentura v jiných EU zemích?
Mně pomohl při velkém zpoždění na letu SKP-BTS makedonský úřad pro letectví, sice to trvalo skoro 10 měsíců, ale nakonec WIZZ peníze poslal. 😀
Ano mozem potvrdit rakuske APF je supa. Keby to fungovalo v kazdom state takto tak parada. Rodicom meskal let do Hurgady tam aj spat. Wizz samozrejme vsetko zamietol.
V priebehu 3 tyzdnov 4x400€ bolo na ucte.