Nová forma přepravy zavazadel v rámci několika zemí EU (viz. screen) Polská firma In post umožňuje dostat zavazadlo do vybraných zemí EU za tyto ceny: 1 - 8 x 38 x 64 cm do 25kg za 180,- Kč 2- 19 x 38 x 64 cm do 25kg za 300,- Kč 3 - 39 x 38 x 64 cm do 25kg za 330,- Kč   Vše v rámci vybraných zemí do odběrných míst nebo odběrných boxů. Tzn. pro cestující z Polska například do Španělska vybrat box v Polsku uložit zavazadlo a nechat dopravit do boxu, nebo na odběrné místo ve Španělsku. Podobnou službu se chystá In post zavést i v Česku (do In post vstoupil český PPF) In post známý v Polsku jako Paczkomat urychluje svoje působení v Evropě, takže destinace budou přibývat.       .

Odbavené zavazadlo od 180,- Kč.

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

11 reakcí

Nová forma přepravy zavazadel v rámci několika zemí EU (viz. screen)

Polská firma In post umožňuje dostat zavazadlo do vybraných zemí EU za tyto ceny:

1 - 8 x 38 x 64 cm do 25kg za 180,- Kč

2- 19 x 38 x 64 cm do 25kg za 300,- Kč

3 - 39 x 38 x 64 cm do 25kg za 330,- Kč

Vše v rámci vybraných zemí do odběrných míst nebo odběrných boxů.

Tzn. pro cestující z Polska například do Španělska vybrat box v Polsku uložit zavazadlo a nechat dopravit do boxu, nebo na odběrné místo ve Španělsku.

Podobnou službu se chystá In post zavést i v Česku (do In post vstoupil český PPF)

In post známý v Polsku jako Paczkomat urychluje svoje působení v Evropě, takže destinace budou přibývat. 

1.jpg
2.jpg

5

8cm, to je zavazadlo jak noha. Ale jo, můžeš si poslat knížku :-)

0 Citovat

Paczkomat mně zaujal na letištích KTW/KRK, že mají box přímo před security, hned u RTG pásů, že asi pokud tě s něčím nepustí, tak člověk nestojí před nepříjemnou volbou "vyhodit do koše vs neletím", ale můžeš si to poslat zpátky domů, nebo do cílové destinace. Zajímavé.

Pokud jde poslat zavazadlo 39 x 38 x 64 cm do 25kg za 330,- Kč přes půl evropy, tak je to super, možná i alternativa k odbavenému zavazadlu. 
Otázka jak dlouho ten balík pak putuje a jaká je síť míst k vyzvednutí, každopádně je to zajímavé.

9 Citovat

Podle informací například Španělsko = 9 000 míst a boxů.

Na screenu je oblast cca 20 km2 a jejich tam 30.

Budu to testovat v červenci, tak dám vědět. In post uvádí, že dodání uskuteční do 4 dnů.

Nicméně například zkušenost s dodáním TEMU je katastrofální, ale tam jsou dodávky zboží na adresu. Prakticky nejsou schopni ti "inteligentní"  Španělští řidiči najít adresu dodání. :-)

4.jpg

1 Citovat

goro napsal(a):

Paczkomat mně zaujal na letištích KTW/KRK, že mají box přímo před security, hned u RTG pásů, že asi pokud tě s něčím nepustí, tak člověk nestojí před nepříjemnou volbou "vyhodit do koše vs neletím", ale můžeš si to poslat zpátky domů, nebo do cílové destinace. Zajímavé.

Pokud jde poslat zavazadlo 39 x 38 x 64 cm do 25kg za 330,- Kč přes půl evropy, tak je to super, možná i alternativa k odbavenému zavazadlu. 
Otázka jak dlouho ten balík pak putuje a jaká je síť míst k vyzvednutí, každopádně je to zajímavé.

Ještě lepší vychytávka je vyřízení nového pasu do 30 minut na letišti a za 250,- Kč - samozřejmě pro Poláky.

4 Citovat

Tak jsem dnes vyslal balík ze Španělska do Polska přes InPost Paczkomat. Měl by dorazit do 3 dnů. Váha má být do 25 kg a rozměr do velikosti příručního kufru do letadla. Cena byla 310,- Kč. Uvidíme jak to dopadne.

img-20250908-113928.jpg

4 Citovat

V pondělí odesláno v pátek doručeno. Funguje.

1.jpg

6 Citovat

Super pro distribuci narkotik, ale dealeři nebudou mít co žrát...

3 Citovat

To je dobrá věc, když si tam někde chceš nakoupit nějaké věci, co nejdou do příručáku.

0 Citovat

Poslal jsem přítelkyni olivové krémy (250ml) a nějaké věci, které jsem už ve Španělsku nepotřeboval. Na jaře si pošlu věci zase do Španělska. Minulé mi zabavily na letišti tuhle prkotinu na otevírání el. a vodovodní skříně :-). Na security z toho měli lidi komedii. Pokud to funguje, tak lze ušetřit za kufr. Jenom by se lidé museli do toho trochu dostat.

Tady jsou státy mezi kterýma to funguje:

• Polsko inpost.eu+2inpost.pl+2

• Španělsko inpost.eu+2inpost.pl+2

• Portugalsko inpost.eu+2inpost.pl+2

• Francie inpost.eu+2inpost.pl+2

• Itálie inpost.eu+2inpost.pl+2

• Belgie inpost.eu+2inpost.pl+2

• Nizozemsko inpost.eu+2inpost.pl+2

• Lucembursko inpost.eu+2inpost.pl+2

• Spojené království (UK) inpost.eu+2Channel

snimek-obrazovky-2025-09-15-093227.jpg

0 Citovat

je to taková zasilkovna, škoda, že ČR a DE ne, zatím. Právě ty věci typu olivový olej, různé omáčky:)) typu kanárské, kosmetika atd.

0 Citovat

A taky chlast.

2
11 reakcí