Odbavené zavazadlo od 180,- Kč.
Nová forma přepravy zavazadel v rámci několika zemí EU (viz. screen)
Polská firma In post umožňuje dostat zavazadlo do vybraných zemí EU za tyto ceny:
1 - 8 x 38 x 64 cm do 25kg za 180,- Kč
2- 19 x 38 x 64 cm do 25kg za 300,- Kč
3 - 39 x 38 x 64 cm do 25kg za 330,- Kč
Vše v rámci vybraných zemí do odběrných míst nebo odběrných boxů.
Tzn. pro cestující z Polska například do Španělska vybrat box v Polsku uložit zavazadlo a nechat dopravit do boxu, nebo na odběrné místo ve Španělsku.
Podobnou službu se chystá In post zavést i v Česku (do In post vstoupil český PPF)
In post známý v Polsku jako Paczkomat urychluje svoje působení v Evropě, takže destinace budou přibývat.
Paczkomat mně zaujal na letištích KTW/KRK, že mají box přímo před security, hned u RTG pásů, že asi pokud tě s něčím nepustí, tak člověk nestojí před nepříjemnou volbou "vyhodit do koše vs neletím", ale můžeš si to poslat zpátky domů, nebo do cílové destinace. Zajímavé.
Pokud jde poslat zavazadlo 39 x 38 x 64 cm do 25kg za 330,- Kč přes půl evropy, tak je to super, možná i alternativa k odbavenému zavazadlu.
Otázka jak dlouho ten balík pak putuje a jaká je síť míst k vyzvednutí, každopádně je to zajímavé.
Podle informací například Španělsko = 9 000 míst a boxů.
Na screenu je oblast cca 20 km2 a jejich tam 30.
Budu to testovat v červenci, tak dám vědět. In post uvádí, že dodání uskuteční do 4 dnů.
Nicméně například zkušenost s dodáním TEMU je katastrofální, ale tam jsou dodávky zboží na adresu. Prakticky nejsou schopni ti "inteligentní" Španělští řidiči najít adresu dodání. :-)
goro napsal(a):Paczkomat mně zaujal na letištích KTW/KRK, že mají box přímo před security, hned u RTG pásů, že asi pokud tě s něčím nepustí, tak člověk nestojí před nepříjemnou volbou "vyhodit do koše vs neletím", ale můžeš si to poslat zpátky domů, nebo do cílové destinace. Zajímavé.
Pokud jde poslat zavazadlo 39 x 38 x 64 cm do 25kg za 330,- Kč přes půl evropy, tak je to super, možná i alternativa k odbavenému zavazadlu.
Otázka jak dlouho ten balík pak putuje a jaká je síť míst k vyzvednutí, každopádně je to zajímavé.
Ještě lepší vychytávka je vyřízení nového pasu do 30 minut na letišti a za 250,- Kč - samozřejmě pro Poláky.
Tak jsem dnes vyslal balík ze Španělska do Polska přes InPost Paczkomat. Měl by dorazit do 3 dnů. Váha má být do 25 kg a rozměr do velikosti příručního kufru do letadla. Cena byla 310,- Kč. Uvidíme jak to dopadne.
Poslal jsem přítelkyni olivové krémy (250ml) a nějaké věci, které jsem už ve Španělsku nepotřeboval. Na jaře si pošlu věci zase do Španělska. Minulé mi zabavily na letišti tuhle prkotinu na otevírání el. a vodovodní skříně :-). Na security z toho měli lidi komedii. Pokud to funguje, tak lze ušetřit za kufr. Jenom by se lidé museli do toho trochu dostat.
Tady jsou státy mezi kterýma to funguje:
-
Polsko inpost.eu+2inpost.pl+2
-
Španělsko inpost.eu+2inpost.pl+2
-
Portugalsko inpost.eu+2inpost.pl+2
-
Francie inpost.eu+2inpost.pl+2
-
Itálie inpost.eu+2inpost.pl+2
-
Belgie inpost.eu+2inpost.pl+2
-
Nizozemsko inpost.eu+2inpost.pl+2
-
Lucembursko inpost.eu+2inpost.pl+2
-
Spojené království (UK) inpost.eu+2Channel
je to taková zasilkovna, škoda, že ČR a DE ne, zatím. Právě ty věci typu olivový olej, různé omáčky:)) typu kanárské, kosmetika atd.