vaše nejlepší ubytování!?
provokativní téma na webu cestuj LEVNĚ
ale zajímal by mně váš přístup a nejlepší úlovky
Čím jsem starší tím víc si užívám hezké hotely a luxusní služby v nich; spaní na letišti už absolutně nepřichází v úvahu.
všechno to začalo, zájezdem, náhodou a s neznalostí toho co vlastně kupuji se mně zalíbila nabídka zlevněného zájezdu od EximTours kdysi dávno na duben do Turecka
bylo to do úplně nového hotelu Delphin Deluxe za zaváděcí cenu.
Po koupi levné letenky jsem sehnal s radostí levný pobyt v resortu Helengeli , nádhera- ráj na zemi, na recepci se ukázalo že ta neodolatelná cena byla bez jídla, seděl jsem tam s pasem jako hromádka neštěstí a dělal psí oči, od Švýcarky na recepci jsme dostali velkoryse plnou penzi pro celou rodinu, což nám zachránilo dovolenou a rozpočet.
Krátce po koupi levných letenek do Singapore, jsem se dočetl od jiného cestovatele "kdo nebydlel v Marina Bay Sands tak ten nebyl v Singapůru". Zatnul jsem zuby a koupil dvě noci.
Vdobě kovidu jsem jel v lednu čerpat vitamín D do Dubaje, v době kdy při nedostatku turistů si hotely vyhlásily cenovou válku, na této vlně jsem se moc rád svezl a za desetinu současné ceny jsem se dostal do Conrad Dubai.
Zatím nejlepší úlovek byla náhodná cenová akce ve skvělém Vinpearl u na ostrově Phu-Quoc kam jsem rodinu vyvezl na Vánoce. Už se těším na střešní fotografie v hotelu Gevora Dubai zanedlouho.
Měl jsem možnost spát v různých hotelech, kde se ceny hodně lišily – od hostelů A&O až po Radissony. A upřímně, nejvíc se mi líbilo ne v těch nejdražších se super servisem, ale v menších místních ubytováních, která provozují sami místní. Třeba ve Ville Várzea na Azorech nebo v Riad Tabhirte v Maroku – prostě místa, která mají “duši”.
Za mě asi Movenpick Resort Dead Sea v Jordánsku. Nejdřív mi to za ty prachy přišlo na jordánské poměry přestrelené, ale nakonec jsme tam dostali i nějaký upgrade pokoje zdarma a bylo to fakt super.
Dále pak různé podstřelené ceny za Covidu, kdy se hotely zoufale snažily alespoň pokrýt provozní náklady. Tak jsme měli třeba na Rhodosu pěkný hotel za 120 eur na týden, kde nakonec díky té ceně udělali dokonce overbooking, takže jsme na jednu noc dostali náhradní hotel vedle a jako omluvu all inclusive na těch zbylých 6 dní, které jen samo o sobě mělo cenikovou hodnotu 80 eur na osobu a noc. Lepší poměr cena/výkon už asi v životě nedám 😀 Stejně tak vtipné ceny krásných hotelů v centru Madridu, na Madeiře, v Ženevě v řádech nižších desítek eur na noc. To už je ale dávno pryč.
Nejlepsi ulovek? Hilton Molino Stucki v benátkách v cervenci 2020. tri noci se snidani pro dva za sedm tisic.
na tohle byl covid dobrej.
Nejlepší ubytování... to lze hodnotit podle mnoha různých aspektů, např. luxus a pohodlí, okolní prostředí, genius loci místa, související zážitky, milý hostitel anebo spolubydlící...
Namátkou co mi nejvíce utkvělo v paměti z poslední doby - luxusní Everest Boutique Hotel v Kathmandu, klášter Puig de Maria na Mallorce s nepřekonatelnou atmosférou a skvělým místním vínem, Apartamento Rural El Mirador v Zahara de la Sierra (Andalusie) s úchvatnými východy slunce, Bait al Sabah na okraji hliněného města Birkat al Mawz v Ománu, El Hotelito Perdido přístupné jen lodí v džungli na řece Rio Dulce v Guatemale, beduínské kempy u Malé Petry, ve Wadi Rum v Jordánsku a u Merzougy v Maroku pro východy slunce a nezapomenutelné pouštní zážitky, arabský luxus a pohostinství v L'oasis du Bonheur u Ait ben Hadou také v Maroku a spousta dalších...
A málem bych zapomněl na pokoj manželů Zátopkových v chatě Emil Zátopek na Lysé hoře! Taky pecka, zejména když vyjde počasí.
Asi nejlepsi (je to dost subjektivni podle toho, co clovek ceka, chce a ma rad) ubytování - Vallon Cheri - domek v Nových Hradech u nas v ČR. To, co predvedla -krome uzasneho designu domu a pohodli- pani domaci, to se jen tak nevidi. Vse, co pripravila, napekla a nakoupila na privitanou, na to vsichni vzpominaji doted, pritom jakoze apartman bez jidla. Jako uplnou pecku beru na okne kvetinac s lesnima jahodama, pro nas😇🙏 a detem napecena velka plechovka pernicku s pripravenyma zdobickama, aby jako mely zabavu😅 vecer. O domacim boruvkovym kolaci ani nemluvim.
Tohle neprekona zadny luxusni hotel.
Mám to stejně jako romancient. Preferuji místa, která mají spirita. Moc se mi líbilo ubytování Casa Albaicín 2 v Granadě.
Asi úplně nejluxusnější ubytování - Fairmont hotel v San Francisku, díky známosti s recepční, původem z Česka, za režijní cenu.
Zde v Česku hotel a vysílač Ještěd, hlavně kvůli atmosféře. Byl to neskutečný zážitek, zejména díky dobrému počasí a skvělé viditelnosti. Pokoje jsou zařízeny dle původního futuristického stylu, člověk si připadá jak ve vesmírné lodi.
Za mna najlepsie ubytko som mal v Saudskej arabii v mesta Shaqra - Heritage Guesthouse. Krasny typicky arabsky dom z nepalenej tehly, ktory vo vnutri vyzeral ako z rozpravky 1000 a 1 noc. K tomu pokorny majitel s velmi privetivim prejavom + cela jeho rodina posobiaca rovnakym dojmom. Rating 4.9 z 5 hovori za vsetko, navyse tam minuly rok zavitala aj hodne sledovana holandska moto vlogerka ItchyBoots.
Najvyhodnejsie ubytko asi ako vsetci za covidu. V hlavnej sezone na greckych ostrovoch stal tyzden 160 € (a k tomu letenky za 20€ spiatocne)
Když je to tu cestuj LEVNĚ:
5* Souq Waqif Boutique Hotels v Doha na účet Qatar Airways v rámci free layoveru.
5* Radisson Blue Zurich Airport na účet British Airways poté, co mě v rámci rebooku hodili na Swiss s nočním přestupem. Po přistání jsem došel na recepci a za walk-in sazbu se ubytoval, a pak to claimoval na Britech. ~230 € noc
4* Living Hotel Kanzler , Bonn při služebce nebo hezky nový 4* The Three Corners Lifestyle Hotel v Budapešti.
No ja mám skôr tie z kategórie najhoršie ubytovanie, z mojich študentských čias resp keď som dostala prvú prácu. Napríklad v Malage, keď sme uprostred noci zistili, že nefunguje voda lebo pani domáca nezaplatila účet, alebo keď sme si prenajímali iba izbu na Airbnb a prídeme do obývačky a pani domáca si zabalí a zápali joint vedľa nás.
Ale teda aby to nebol úplný off topic, tak Löwen am See na služobke v Zugu.
Jsem již také středního věku, ale nejlépe se mi pořád spí pod širákem.
Ideální teplota vzduchu jako dnes - mezi nulou a 10 - 12 stupni, suché listí pod sebe, čistý horský vzduch, podzimní vůně lesa. To žádný hotel nikdy nenahradí a ještě ušetřím.
Nejlepší koupelna je pak potok či řeka, místo ručníku svěží ranní vítr.
Na konkretni 4+ hvezdy tu jsou jini, ja prispeju z jineho soudku.
Pote, co mame doma dve koupelny obe se sprchacem, u me vitezi ubytka s vanou. Nalozit se do teple vody je obzvlaste pri zimnich pobytech naprosto uzasna vec. Takze to je momentalne u nas priorita cislo jedna.
Luxusní ubytování nevyhledávám, protože jsou to většinou hotely a jsou tam lidi. Nejvíc trpím blbou zvukovou izolací, což je problém i spousty lepších hotelů.
Takže pro mě jsou ty nej ubytování domky na samotě u moře, kde můžu vlézt z baráku rovnou do moře, kde se můžu na zahradě opalovat nahá, kde není pláž s uřvanými bary a turisty a nedupe mi nikdo nad hlavou. Což bylo třeba na opuštěné faře na východě Kréty.
Pak ubytování, které je něčím zvláštní, třeba Fajã dos Padres na Madeiře. Nebo snad nejvýše položený hotel v Evropě Grawand, lyžování na ledovci. Nebo Ještěd.
Co se týče "luxusu" tak asi nejlepší jsem měl soukromě Stella Palace all inclusive na Krétě. Tam bylo všechno, akvapark, jídlo, koktejly, bazének u pokoje... služebně asi Hilton Tel-Aviv nebo ITC Maratha Mumbai. Mě ale ty naleštěný hotely s mramorem a padající vodou moc nebaví...
A pak romanticky a účelně jsme měli pěkné ubytování ve Skotsku přes Airbnb - jedno v Edinburghu měla Tracey předělanou garáž, vešla se tam krásně postel dvoulůžko, 160, vedla byl sprcháč se záchodem v rohu oddělený sádrošem, stoleček 2 židle, malá kuchyňka a nad ní televize. Super býváček. A pak na ostrově Skye Am Bothan Ardvasar. Chatka. 2 podlaží, super vybavená se vším, taky to měli zahradě a božská příroda, klid a temno všude okolo... tohle ubytování mě baví víc než "paláce" :)
romancient napsal(a):Jasně velký souhlas. Vlastně můj nepřekonaný zážitek bylo spát ve spacáku na ploché střeše hostelu ( v devatenácti letech v Jeruzalémě (bohužel bez dívky). Celé to město má svojí historickou duši a je plné spiritualityM – prostě místa, která mají “duši”.
Luxusní hotely mě nelákají. Standard ubytování mi stačí základní čistota, vlastní pokoj (ne hromadná noclehárna), záchod evropského typu, funkční klimatizace v horkých krajích, pokud možno funkční wifi.
Nejlepší ubytování pro mě jsou ty s atmosférou, kde je "něco navíc". Velký stan v kempu na Utah Beach, riády a kasby v Maroku, tradiční hliněný dům v Ománu, pouštní kemp ve Wadi Rum, bungalov v tropické zahradě v horách Bali, hájovna hradu Houska atd.
Pěkné téma a inspirace. Tak přidám dva tipy za sebe, asi bych neřekl "nejlepší", ale nejraději vzpomínám (a doporučuji) na 2 a to:
Soroi Lions Bluff Lodge v NP Tsavo, Keňa a
Vingerklip Lodge v Namíbii, s Eagle Nest restaurací a pokojem Heaven's Gate
Mně taky stačí čisto, klid, pokud možno málo lidí, z velkých mega hotelů mám osypky. V paměti mám hlavně Villu Néstor na Gran Canarii v městečku Ingenio, vlastní ji manželský pár z Holandska, krásně zrekonstruovaný španělský dům, pak se ráda vracím do Halmstadu ve Švédsku na hotel Tylösand na pobřeží, hotel je větší, ale jezdíme tam mimo sezónu, kdy je tam klid.
Umaid Mahal - Heritage Style Boutique Hotel v Jaipure. Stylovy, vyzdobeny mensi hotel so skvelym jedlom, zivou hudbou a tanecnickou v rooftop restauracii.
Karel - presne 😃 my sice vanu mame ale snazim sa setrit vodou, dcerka preto napusta vanu na kazdom vylete 🙂
Ahoj.
Ty nejluxusnější hotely/ pokoje byla většinou šílená náhoda.
Přes covid v Bruggách, v našem hostýlku za pár euro, onemocněl personál a majitel nám zařídil přespání v The Pand Hotel. Bylo to jaro 2022 a jaký je ten hotel dnes netuším, ale snídaně ala carte s pravým Champagne mě odrovnala.
Druhý zážitek byla chyba na Booking a měli jsme letos v únoru clubové apartmá z filmu Pařba v Bangkoku v hotelu Lebua.
Ahmad Masúd napsal(a): suché listí pod sebe, čistý horský vzduch, podzimní vůně lesa. To žádný hotel nikdy nenahradí a ještě ušetřím.
Proti gustu žádnej dišputát , užívej si svůj návrat k přírodě. Který mně rozhodně nahradí leckterý hotel; Vyjet si výtahem na střešní bazén s výhledem na moderní velkoměsto, je moje gusto . Kašlu na svítání mezi stromy.
A ja treba jsem zjistila, ze bazen, ktery neni primo u pokoje/apartmanu nebo neni hned bezprostredne vyhled a pristup do nej, vubec nevyuzijeme. Nikdo nechce chodit do bazenu kilometr od pokoje🤷- nosit s sebou veci, telefonovat si s ostatnima, co sedi na balkone😁. Takze stresni bazeny me uplne miji….
Já z 99% jedu do apartmánu, ideálně těsně u moře s balkónem a dobrou kuchyní, ty luxusní hotely mě nelákají.
Co mi utkvělo v paměti bylo bydlení na Fair Isle v majáku, to bylo neskutečný včetně luxusního jídla kdy nám vařil majitel nebo to byl spíš nájemce. Si pamatuju jak jsme se docela najedli a říkali jsme docela dobrý a on to byl jen předkrm.