Blízký východ uzavřený vzdušný prostor
bugr napsal(a):Jinak v AMS se chystá na start B777 Etihadu. To vypadá, že to dnes rozlítají. Jestli zas nemá Irán v zásobě nějaou zhovadilost.
Chtěl jste napsat USA, že?
Ahmad Masúd napsal(a):Nejdříve vypráskat ze zálivu nevěřící psy.
A obřezat už ses nechal?
Alena Svobodová napsal(a):Tolik k tomu, že Íran útočí jenom na americké základny. Inu, ne nadarmo jsou to spojenci Ruska a směju se bezmozkům, co útok na teokratický, autokratický, misogynní, nenávistný režim, co v lednu zabil snad desetitisíce vlastních civilistů, odsuzují 🤣 Ale jestli tam ten režim padne (což teď už asi ano), tak to rozhodně není na měsíce ale dny, možná týdny.
Jo kdyby bylo na světě vše tak snadné jako zaútočíme na ty špatné a za pár dní vyhrajeme... Doporučil bych třeba tento článek k zamyšlení:
Praha stojí za USA pevněji než při invazi do Iráku. Což může přinášet plusy, ale i minusy | Názory | Lidovky.cz https://share.google/duBfhr7HbLNUfc8Hh
Nebo tento rozhovor se zkušeným veteránem, že válka nejde podle plánu a Írán má příliš mnoho výhod.
https://youtu.be/w3F5HY8K5vM?si=...gGVt9Bp97L
(Jen dodávám, že zásah ve Venezuele jsem na rozdíl od mnohých spíš schvaloval.)
Tak v AUH ten provoz běžel jen pár hodin, taď asi zase zavřeno.
According to official information from Etihad Airways all flights to and from Abu Dhabi are suspended until 14:00 UAE time on Tuesday 3 March.
Přesně tak, Sue. Akorát mi přijde trochu hloupé, jak většina lidí má potřebu vybrat si vždy jednu ze soupeřících stran za tu jedinou správnou (často v podobných záležitostech i nelogicky stylem měřím dvojím metrem) a pak ji vášnivě podporovat a nadávat těm, co mají trochu jiný názor. Podle mě je lepší promýšlet i další okolnosti jako třeba v tom článku.
... Emirates uvedl, ze dneska vecer chce zahajit omezeny provoz.
A PS: mám to naopak. Zatimco venezuela mi prisla spise proti srsti, tak utok na iran jsem ochoten si tak nejak oduvodnit a prijmout ho, aniz by se mi z toho otvirala kudla v kapse.
Alí Chámeneí zemřel smrtí mučedníka, teď ho podle Koránu čeká 70 pannen, snad to zvládne bez infarktu a viagry.
V devadesátkách vyhrávala taková fajná skladba Go West se to jmenovalo od Pet Shop Boys. Ještě, že jsem se jí v mládí dost naposlouchal a mé cesty vedou tamtím směrem.
Lord Pitzbudka napsal(a):... Emirates uvedl, ze dneska vecer chce zahajit omezeny provoz.
Dvojice letišť v Dubaji dnes večer částečně obnoví provoz pozastavený kvůli bojům v Íránu a celém blízkovýchodním regionu. Úřady Spojených arabských emirátů mluví o zvláštních letech pro cestující, kteří tam uvázli. Všechny ostatní spoje budou nadále pozastavené (ČTK)
Libor_S napsal(a):[citace="Alena Svobodová"]
Tolik k tomu, že Íran útočí jenom na americké základny. Inu, ne nadarmo jsou to spojenci Ruska a směju se bezmozkům, co útok na teokratický, autokratický, misogynní, nenávistný režim, co v lednu zabil snad desetitisíce vlastních civilistů, odsuzují 🤣 Ale jestli tam ten režim padne (což teď už asi ano), tak to rozhodně není na měsíce ale dny, možná týdny.
Jo kdyby bylo na světě vše tak snadné jako zaútočíme na ty špatné a za pár dní vyhrajeme... Doporučil bych třeba tento článek k zamyšlení:
Praha stojí za USA pevněji než při invazi do Iráku. Což může přinášet plusy, ale i minusy | Názory | Lidovky.cz https://share.google/duBfhr7HbLNUfc8Hh
Nebo tento rozhovor se zkušeným veteránem, že válka nejde podle plánu a Írán má příliš mnoho výhod.
https://youtu.be/w3F5HY8K5vM?si=...gGVt9Bp97L
(Jen dodávám, že zásah ve Venezuele jsem na rozdíl od mnohých spíš schvaloval.)
[/citace]
Cokoliv oslabí Írán je pro západ dobře. Ať se teď jejich režim vzteká, jak chce. Izrael dělá špinavou práci za západ. I kdyby byl výsledek nakonec "jenom" zničení jejich jaderného programu a výroben dronů, tak je to za mě ok. Jejich strategii nasírání bohatých Emirátů a Kataru fakt nechápu. Rusko je fakt jistit nebude.
melounek napsal(a):V devadesátkách vyhrávala taková fajná skladba Go West se to jmenovalo od Pet Shop Boys. Ještě, že jsem se jí v mládí dost naposlouchal a mé cesty vedou tamtím směrem.
Do k uzoufání nudné části světa.
Alena Svobodová napsal(a):Cokoliv oslabí Írán je pro západ dobře.
Takhle podobně asi mnozí uvažovali dřív o Libyi nebo Iráku, ale moc se to neprovedlo. A uvažovali tak i američtí politici ohledně Ruska, že pro USA jeho oslabení bude dobře. A k čemu to dospělo, je možné vidět, i když většina to vidět nechce.
Skoro nikde se to nepovedlo. A rozjebat 90 milionovou multietnickou zemi do stavu občanské války může být mnohem jednodušší, než ji pak stabilizovat. Pro Evropu by to byl další průšvih s masovou migrací i celý Blízký Východ by to nějakým způsobem odnesl.
Nezbývá než doufat, že to dobře dopadne a příští přestupy v Dubaji nebo Doha budou bez adrenalinu a výhledy z Atlantis na moře bez obav z toho, že může neco přiletět.
[citace="Libor_S ] A uvažovali tak i američtí politici ohledně Ruska, že pro USA jeho oslabení bude dobře. A k čemu to dospělo, je možné vidět, i když většina to vidět nechce.[/citace]
Co je na oslabení Ruska špatně? Zřejmě jsem ta většina co nevidí blahodinní ještě silnější a rozpínavější Říše Zla.
Z DXB dnes pár letů bylo, Etihad má taky něco ve vzduchu. Snad už to zítra bude větší a nestane se žádný průser. Nejhorší je ta nejistota když člověk uvízne v cizině. nám se to tu za klávesnicí kecá.
Petr76 napsal(a):[citace="Libor_S ] A uvažovali tak i američtí politici ohledně Ruska, že pro USA jeho oslabení bude dobře. A k čemu to dospělo, je možné vidět, i když většina to vidět nechce.
Co je na oslabení Ruska špatně? Zřejmě jsem ta většina co nevidí blahodinní ještě silnější a rozpínavější Říše Zla.
[/citace]
Já bych byl raději, kdyby bylo Rusko slabé, ale Rusové mají pochopitelně jiné představy a zájmy a tak to odnášejí do určité míry *) kvůli USA a Západu Ukrajinci už 4 roky. Sami Američani přiznávali už krátce po začátku války, že je to jejich cílem viz tento článek:
Chceme Rusko na Ukrajině oslabit tak, aby už nemohlo útočit jinde, uvedly USA - iDNES.cz https://share.google/pFv2QMEw1OyFn2pjT
*) Samozřejmě že hlavní viník je Putin a velmocenské ambice Ruska a Ukrajinci taky zbytečně provokovali třeba jazykovým zákonem, který mj. všem poskytovatelům služeb ukládal povinnost mluvit s klienty jen v ukrajinštině (když asi třetina obyvatel včetně Zelenského ani ukrajinsky nemluvila).
Zájem na výhře Ukrajiny ale Američani taky neměli viz třeba slova nedávného českého velvyslance při NATO Landovského:
Moje největší osobní deziluze byla, když jsem po dvou třech letech velvyslancování pochopil, že my té Ukrajině budeme jenom slibovat a nikdy jí ani neřekneme, co je cílem válečného snažení. Budeme jenom slibovat, klidnit a budeme tak pomáhat, aby to jako nějak vyšlo, aby se neeskalovalo a zároveň, aby se neprohrálo. Ale neprohrát není strategie.
https://share.google/7hdYbs6UPaPWWFT2i
A ještě jsem našel třeba tento názor z roku 2022:
Oslabené a frustrované Rusko není v zájmu USA, říká amerikanista - Novinky https://share.google/cLeq5qKXKp5oQ3ErF
bugr napsal(a):Z DXB dnes pár letů bylo, Etihad má taky něco ve vzduchu. Snad už to zítra bude větší a nestane se žádný průser. Nejhorší je ta nejistota když člověk uvízne v cizině. nám se to tu za klávesnicí kecá.
To jsem já. Ale už mám koupený přímý let ze SIN do MUC za pár dní, ještě za relativně normální cenu. A Etihad mi refunduje neproletěnou část původní letenky.
Jinak zdejším politologům amatérům navrhuji založit si nové téma, ve kterém se Libor_S a jemu podobní mohou realizovat do sytosti. A tohle téma ponechat pro příspěvky týkající se omezení letového provozu a souvisejících záležitostí.
kdo máte letenky na nejbližší dny s QR a už jste s nimi zkoušili jednat o možnostech, je reálné ukecat je na rerouting s jinou aerolinkou, která se vyhýbá oblasti zálivu (původně koupený routing BKK-DOH-PRG). Díky!
bugr, Etihad podle mě ve vzduchu nic nemá, včera to updatovali, že minimálně do zítra nic nepoletí ze Zayedu, nevím, jestli z Dubajských letišť něco lítá od Etihadu.