když nedorazí zavazadla a mám návazný samostatný let
Ahoj, rychlý dotaz na zkušenější, jaké jsou možnosti v případě dvou samostatných rezervací, když je sice dostatečná rezerva na přestup, i s vyzvednutím odbaveného zavazadla a jeho novým odbavením na samostatný let, ale z prvního letu nepřiletí zavazadlo.
např. VIE-MUC-LAX (LH) a samostatně LAX-NAN-VLI (FJ), mezitím je 7 hodin rezerva, pro přestup naprosto v pohodě, ale pokud v MUC nestihnou přeložit zavazadlo, to přijede další den, a já mezitím musím nastoupit na další let, na checkinu nebudu mít co odbavit a zavazadlo pak přiletí druhý den do LAX.
Analogicky u řady jiných itinerářů, různých lokálních přípojů, které nejdou koupit na jedné letence a tudíž je tu tohle riziko.
Jaká je praxe a možnosti řešení? Po příletu u pásu zjistím, že mi zavazadlo nedorazilo, klasika - vyplním PIR formulář, s tím, že mi zavazadlo běžně jsou schopni poslat do hotelu/domů, ale jsou schopni mi ho poslat i přes půl světa, pokud mezitím musím nastoupit na další let?
Nebo někde je zpoždění tak velké, že běžně už má člověk v itineráři další lety, jinam, a někdy i na samostatných letenkách.
Jak se tohle řeší?
Díky za zkušenosti
Měli by to zvládnout poslat kamkoliv. Soudím dle mojí zkušenosti se Swiss, kde kufr nedorazil do Curychu a ani druhý den na hotel, takže jsem pak odletěl zpět do Prahy a kufr mi přišel druhý den domů na adresu.
Podobna skusenost, ked sme si batozinu nemohli vyzdvihnut na dalsi den lebo sme cestovali dalej nam ju ponukli poslat s UPS kam budeme chciet.
Zkušenost stará deset let. Měli jsme několik nezávislých rezervací. Zavazadla nám nestihli přeložit na letišti SAW, po příletu do DXB jsme to nahlásili a dodali naší první adresu v Thajsku, které bylo naší cílovou zemí. Měli jsem sledovací číslo a mohli tak vidět, kde se naše zavazadla nacházejí - necestovaly toho více než my 😀 Doručit se je ale nepodařilo a tak jsem raději po mnoha neúspěšných pokusech zvolila variantu, že nám je pak naložili na let z DXB do PRG a my si je v Praze vyzvedli na pásu. Dva týdny bez našich věcí byly trochu komplikací, něco jsme nakoupili, pojišťovna nám vše bez řečí proplatila.
Mám zkušenost že kufr měl zpoždění do TKU a nes přišel tak už jsem se vracel trajektem do HEL tak jsem si ho na letišti převzal. Svetr jsem si půjčil tak pohoda jen ten strudl se vrátil do ČR