Ahoj, stala se mi taková nemilá věc.. Jsem si 100% jist, že jsem provedl online check in, ale při odbavení na letišti v Praze mi sdělili, že odbaven nejsem a musel jsem za 2 letenky zaplatit poplatek skoro 4tis. Myslíte, že je nějaká šance z nich peníze dostat zpět. Doklad o zaplacení poplatku mám. Díky za radu jak postupovat. .

Ryanair - online odbavení

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

Ahoj, stala se mi taková nemilá věc.. Jsem si 100% jist, že jsem provedl online check in, ale při odbavení na letišti v Praze mi sdělili, že odbaven nejsem a musel jsem za 2 letenky zaplatit poplatek skoro 4tis. Myslíte, že je nějaká šance z nich peníze dostat zpět. Doklad o zaplacení poplatku mám. Díky za radu jak postupovat.

0

To právě neměl, do mailu nic nepřišlo. Letěl jsem s Ryanem poprvé (asi i naposled), takže jsem nevěděl, že ji musím mít s sebou.. Třeba Wizz to nechtěl..

0 Citovat

Kupoval jsem přímo u Ryanu.. U Wizzu mi tenkrát stačilo na check in myslím jen číslo rezervace a letenku mi vytiskly..

0 Citovat

Ryanair má v ceníku dva různé poplatky:
Airport Check In Fee €70 a Boarding Card Re-issue Fee €15

Nemám v praxi vyzkoušeno, ale pokud jsi check-in doma opravdu provedl, tak by tě podle tohodle asi měli zkásnout jen o €15 za vystavení nového boarding passu.

Jinak u všech lowcostů je to stejné - odbavit se musíš doma a boarding pass si buď vytisknout, nebo ho mít v jejich appce v mobilu. S tou mobilní verzí je ale občas trochu problém na menších letištích, kde si s tím personál ještě moc netyká... ale akceptovat ho nakonec musí všude, pokud ho dopravce nabízí.

0 Citovat

Cau,
nikde jsem nenasel odpoved.. Vi nekdo jestli je mozne odbavit dva cestujici pres Ryanair appku v jednom mobilnim telefonu?

Diky

0 Citovat

No tak zalezi ci ta appka generuje passbook, pre iphone, ma vlastne boarding passy v aplikacii alebo ti to pride aj na mail ... ak passbook, tak passbookov si mozes urobit kolko chces a ak mail tak tych si tiez mozes poslat kolko chces

0 Citovat

Jde to. Odbavoval jsem pres jeden mobil 4 lidi, boarding pasy se stahnou a jde mezi nimi normalne prechazet. At uz je to 1 rezervace nebo nekolik ruznych.

0 Citovat

Ano, já si to vzdy stahuju jak do mobilu, tak do tabletu.

0 Citovat

S Ryanairem letim take poprve, chystam se udelat online checkin ale nemam doma tiskarnu...da se k tomu vytisteni vratit pozdeji nebo je tam jen jeden pokus a pak mam smulu ? smiley diky moc za radu

0 Citovat

Jde to později. Zvolíš reprint bp a vytiskneš.

0 Citovat

Díky moc !

0 Citovat

Nemate niekto skusenost ako pri Ryanair spravit check-in bez infanta? Ide o to ze znamy si kupili letenky pre seba + infant. No teraz sa rozhodli ze budu letiet bez neho. Nemate niekto skusenost ci to ide normalne odbavit bez toho infanta? Alebo to budu musiet riesit az na letisku?

0 Citovat

Online odbavis jen toho, kdo poleti a vic neresis. Nebo pokud chces mit vic mista a volnou sedacku vedle sebe, odbavis vsechny. No show nikdo neresi.

0 Citovat

Prosím, ví někdo, pokud je pas vydán na vietnamském velv. tady v Praze, národnost Vietnam, tak se do country of issue dá Vietnam? díky smiley

0 Citovat

Má někdo čerstvou zkušenost s online checkin a přidělením sedadel? Je pravda, že systém automaticky rozhází spolucestující z jedné rezervace po letadle a nabídne, že si mohou za poplatek místa změnit?

0 Citovat

Nevím jak moc velká novinka by to měla být, naposled jsem dělal check-in pro 2 přesně před měsícem a normálně vedle sebe, prostě check-in klasika, tak jako vždycky před tím.

0 Citovat

Zkušenost před týdnem byla stejná jak píše eremi, tzn. dostali jsme vedle sebe middle a uličku.

0 Citovat

Minulý týden 5x a vždy A,B nebo E,F

0 Citovat

Nas (dvaja) posledne 4 lety minuly tyzden rozhadzalo kade tade po lietadle, letenky kupovane na jednu rezervaciu

0 Citovat

To jsem právě zachytil z více stran, tedy rozházení i více lidí po celém letadle, tak mě to zajímalo, jestli to byla náhoda nebo specifika našeho trhu:-)

0 Citovat

Pokud se odbavíš mezi prvními, tak by se to stát nemělo. Předpokládám, že voughne měl plné lety?

0 Citovat

Tak právě že to bylo mezi prvními, do 2 hodin po otevření check-in, kdy bylo letadlo téměř prázdné, proto se na to ptám. No nic, prověřím si osobně.

0 Citovat

Tak nevím jestli to mají nějak pořešené v rámci specifických trhů, my letěli VCE-Bristol. Spíš bych ale řekl, že když už, tak je rozdíl OLCI udělat z appky nebo webu. Já ho dělal z mobilní appky.
Btw. např. Aer Lingus mi přes web nabízel sedadla vzadu a v self-service kiosku na letišti mi to nakonec dalo sedadla vedle sebe vpředu..

0 Citovat

Tak zrovna Ryanair mě při posledních 4 letech mile překvapil. 3 z nich u okénka a 1 v uličce. To na sedačkovou loterii není zlé. A lety vždy plné. Zpáteční po Polsku a zpáteční PRG-LPL.

0 Citovat

S Ryanairem litam nejvic ze vsech spolecnosti a na sedacky mam dve varianty , pokud letime ve dvou tak si proste 2 eura nebo 60 Kc rovnou zaplatim a mam navic moznost si udelat check in kdy chci,( 30 dnu ), stejene me ty 4 dny pred odletem u dovolene nevyhovuji
Pokud letim sam a je to jednorazovy let, napriklad mezi Irskem a CR , treba i s prestupem , tak zalezi na okolnostech , ale pokud to necham na automat , tak delam check in co mozno nejpozdeji , je jasne ze pak mi system prideli ty mista, ktera jsou nejdrazsi ,ty vetsinou zustavaji , pak jeste byvaji volna mista vzadu .pri vetsi skupine bych loterii moc neduveroval a radeji si ty 2 eura zaplatil ,nebo pak proste tech par hodin letu sedim jinde, vzdyt vetsina letu je do 2-3 hodin a tam kde vim, ze je let delsi , si proste zase sedacku koupim, naopak na hodinovych letech mi to je jedno . ,

Vetsi nesvar se ale rozmaha s vnucovanim visacky na prirucni zavazadlo, abych ho odevzdal , uz vickrat jsem musel pak nenapadne oznaceni strhnout , protoze pri prestupu nechci cekat na zavazadlo , sice je urcitty pocet zavazadel co garantuji do kabiny, ale rozmaha se, ze to dovrovone povinne vnucuji vsem i kdyz se postavim do fronty vcas , mozna je to i s toho duvodu , ze u nekterych letadel se schranky na zavazadla zaviraji opacne tedy zespodu a letusky s tim maji dost problemy, kdyz jsou schranky nacpane . naposledy jsem takto letel s Dublinu do Liverpoolu schranky byly pak temer prazdne , ale pri odbaveni vnucovali aby si clovek nechal zavazadlo oznacit a odevzdal ho na pristaveny vozik , pochopitelne kdyz jem mel prestup do Prahy, tak jsem to vyresil tak jak jsem popsal , nez abych se s personalem dohadoval

0