Zdravím cestovatele, mám jeden dotaz ohledně obsahu palubního zavazadla. Za měsíc letím do Paříže s EasyJet a potřeboval bych vědět, zda si mohu do batohu s fototechnikou přibalit složený stativ? Nerad bych se na místě dozvěděl, že mě s ním nepustí do letadla. Díky za postřehy. .

Stativ v palubním zavazadle (Ano/Ne)

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

7 reakcí

Zdravím cestovatele, mám jeden dotaz ohledně obsahu palubního zavazadla. Za měsíc letím do Paříže s EasyJet a potřeboval bych vědět, zda si mohu do batohu s fototechnikou přibalit složený stativ? Nerad bych se na místě dozvěděl, že mě s ním nepustí do letadla. Díky za postřehy.

0

Tak to by mě také zajímalo... smiley

0 Citovat

My jsme měli stativ dokonce připevněný na batohu, takže neměl nic proti ani personál u gateu.

0 Citovat

Resim ted to same. V kvetnu letim z Prahy do Rima s EasyJet. Ptal jsem se primo u letecke spolecnosti - nemaji s tim problem, ale zalezi primo na konkretnim letisti. Ptal jsem se proto na prazskem letisti. Dostal jsem odpoved, ze stativ muzu na palube mit, ze by nemel byt problem. Tak jsem se zeptal i rimskeho letiste, kde jsem dostal presne opacnou odpoved - stativ mozno prevazet pouze v odbavenem zavazadle, v prirucnim ne.

Ted aby se v tom prase vyznalo. V Praze s tim projdu a na ceste zpet me s tim pres security check nepusti. No a dohadovat se tam s nejakym italem? Nevim, nevim. Nerad bych musel vyhodit stativ za 1600 Kc.

Jako porad me to cuka, protoze se nechci ochudit o nocni fotky, ale nevim. Asi nakonec jen vezmu takovy ten malicky, a budu hledat zidky...

0 Citovat

Absolvoval jsem teď několik letů s Wizzem a nedělají žádný problém ani s GoPro tyčkou ani se skládacím stativem v malém příručním zavazadle.

0 Citovat

To je hodne individualni, zalezi na koho zrovna narazis, nejvetsi problem byl v Italii, tam mi ho chteli sebrat uz trikrat (Rim, Neapol, Bergamo) ale vzdycky jsem si nechal zavolat supervisora a uhadal jsem to. Jinde s tim obvykle problem neni, jen si ho chteji prohlednout. V Praze opakovane neresili nikdy. Pro doplneni, muj stativ ma asi 50 cm.

0 Citovat

neskusali ste niekto niekedy preliezt so stativom u Turkishu? mam obavu, ze mi ten moj 30cm teleskopicky zhabu. Teda, o dost menej ma bude mrziet, ked mi zhabu na NRT cestou naspet, nez na IST smerom tam ... :/

0 Citovat

Se stativem v příručním zavazadle už jsem letěl 8x a nikdy nebyl problém. Dokonce jsem letěl přímo s EasyJet do Paříže smiley

0
7 reakcí