Ahoj, potřebuju nový příruční kufr, tak se snažím najít něco, co by vyhovovalo co největšímu počtu low cost aerolinek. WizzAir a jejich menší kabinové zavazadlo jsem vzdal, tak malý kufr kupovat nechci. RyanAir 55x40x20cm a EasyJet 50x40x20, případně 56x45x25cm mají hodně podobné rozměry. Takže ideálně bych chtěl něco co vyhoví oběma. V květnu letím s EasyJetem, takže hlavně abych se vlezl zde. Jak prosím kontrolují velikost toho kufru? Ty klece jsou přesně v daných rozměrech nebo o něco větší? Co koukám po eshopech, tak většinou mají uvedenou výšku kufru dvakrát: 48(53) x 36 x 22,5 cm (53) = výška kufru včetně koleček a horního madla Teď nevím, jestli ta čísla v závorce jsou pro mě směrodatná nebo na výšku tam prostě vrazím i o něco větší kufr. Jak je to třeba s těmi 2,5 cm navíc co se týče hloubky. Je to problém? Rád bych nějaký pevný kufr, ne látkový. Ale nevím jaký materiál je lepší volit - ABS, polykarbonát. Co se týče značky, tak nemám žádnou preferenci. Nějak se mi do ceny a vkusu celkem trefily kufry značky Dielle, ale je mi to jedno. Cenu si představuju kolem 2000 Kč. Co mě prozatím zaujalo: http://www.e-batoh.cz/cz-detail-5777-ce ... rcoal.html + objem 39l + 4 kolečka - trošku větší rozměry: 48(53) x 36 x 22,5 cm (53) http://www.e-batoh.cz/cz-detail-6360-ce ... 50-05.html +objem 41l -opět větší délka o 2 cm - problém? 52 x 35 x 20 cm http://www.e-batoh.cz/cz-detail-7154-ce ... 0k-27.html +rozměrově ok: 50 x 37 x 20 cm +objem ještě taky celkem velký: 37l http://www.e-batoh.cz/cz-detail-5621-ce ... ta-pl.html + rozměrově ok: 47(49) x 34 x 20 cm - menší objem oproti ostatním: 32l http://www.e-batoh.cz/cz-detail-7468-ce ... modra.html + 4 kolečka - opět větší rozměry na výšku: 46(54) x 39 x 20 cm http://www.e-batoh.cz/cz-detail-7170-ce ... 0k-05.html + rozměrově ok: 50 x 39 x 20 cm - malý objem: 30l http://www.e-batoh.cz/cz-detail-5802-ce ... -seda.html + objem: 40l - rozměrově už asi hodně přes: 50(58) x 36 x 22 cm Co byste doporučili? Klidně i mimo tyto vyjmenované. .

Vhodný kufr kompatibilní s low cost aerolinkami

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

Ridder napsal(a):

Novej způsob reklamy bez přímýho odkazu :) 2 příspěvky + 2 komenty a všechno kufry odkazující na stejnou stránku jako web pod videem.

Prchalská škola marketingu je teď v kurzu, no.
0 Citovat

Když se vrátím k původnímu dotazu, tak by ten kufr musel mít max. rozměr  40x25x20 cm a včetně obsahu vážit max. 5 kg, aby ho bylo možné přepravovat bez dalšího poplatku všemi lowcosty.

Myslím, že v tomto případě jakýkoliv pevný kufr nemá smysl, protože jen omezuje, pokud některý dopravce umožňuje zavazadlo větší. 

Pytel bude ideální.

0 Citovat

Pokud jde jen o prepravu, naposledy jsme brali u Scootu ve dvou napul 20kg odbavene zavazadlo a vcelku dobre poslouzily 2 velke Ikea tasky. Do nich jsme zabalili kazdy stredne velky batoh, 2 lahve slivovice  a par veci okolo.V podstate je to dobre zabalene uz kdyz se natahnou ty dve tasky proti sobe a zavazou tema delsima usima na uzel. Trochu lepenky navic neuskodi.

Pokud mam kufr na cestovani (zejmena sluzebni cesty), at uz prirucni nebo "odbavovaci", na kvalite si celkem potrpim. Je fakt rozdil tahat za sebou treba Samsonite a nejakou neznackovou sragoru z trznice s rozpadlyma koleckama
0 Citovat

Mám takovou trošku lepší srágoru z tržnice a vydržela toho už hodně. Sada náhradních koleček stojí Číňana 2 stovky, takže už ani upadlé kolo neřeším reklamací (je jednodušší si ho za 10 minut vyměnit).

0 Citovat

tiez mam uz asi 10 rokov kufrik na koleckach z americkeho Targetu asi za 20 dolarov. A stale drzi a nevyzera ani najhorsie. Osobne ak nie som nejaky big biznes guy, tak investovat do niecoho, co ti mozu otrieskat, obliat, zaspinit hned pri prvom pouzitiv viac ako 40euro/1000CZK by som nedaval. 

0 Citovat

A to někteří lítají s příruční taškou za 70k a letí U2 :D To je pak teprve sranda jim to zabavit :D 

0 Citovat

S rodinou používáme látkové kufry. Skořepinové mi moc nesedí, ikdyž asi lépe ochrání obsah. Každopádně látkové kufry jsou takové přizpůsobivější a víc se toho do nich vejde. 

https://www.ekufr.cz/kufry-latkove

0 Citovat

Zdravím přátelé, nevím, jak se za ty roky, co tu běží diskuze, proměnila nabídka zavazadel. S cestováním začínám, hledám nějaký dobrý kvalitní a bytelný kufr, nic zbytečně velkého. Co je dneska v kurzu?:-)

0 Citovat

igelitka

4 Citovat

Hah nevím, jestli igelitka, ale myslím, že bych vám byl schopen poradit. Cestujete sám?

0 Citovat

Ano ano, chtěl bych se vypravit na západ Evropy, můj starý kufr už vypověděl službu. Tudíž bych potřeboval něco praktického, tak na týden a půl, jen nevím, jestli textil či plast a velikost...

0 Citovat

Já mám plastový, přijde mi to praktičtější, ten textil je taky v pohodě, ale minimálně, když vám s tím budou házet, tak plast přeci jen vydrží víc dle mého. Na jak dlouho jedete a kam, jestli se můžu zeptat? :)

0 Citovat

Mířím do Beneluxu, mám na to vyhrazený 3 týdny. Stačí mi 60 l objem?

0 Citovat

Tak to snad musíte vědět vy, jestli vám stačí 60l na tři tejdny, ne? .) 

2 Citovat

Kupte si batoh, kufr neni pro cestovatele prakticky. Navic za batoh vetsinou usetrite za zavazadlo, pokud koupite prislusne rozmery.

1 Citovat

... a pokud kufr, tak určitě ne plastový skořepinový. Ty by měli zakázat.

1 Citovat

Skočte si někam na prodejnu, tam Vám poradí nejlíp ve finále. Jestli může poradit, tak za mě nejlepší v Praze Nejkufry, moc milý a schopný personál. Aspoň si to osaháte.. 

0 Citovat

Velice mě teď pobavila "nevinná" konverzace dvou nováčků o kufrech, která samozřejmě skončila tak, jak každý čekal, čili reklamou.  

4 Citovat

Pánové děkuji za rady, zkusím s nimi nějak naložit. Jinak běžně se nepohybuji po těchto fórech, vyzkoušel jsem, rady jsem nějaké dostal. Jestli je to doporučení reklamní nevím, já se tam podívat zajdu. Minimálně lepší než rada s igelitkou.. 

0 Citovat

20 dní bez reakce od no name uživatele a pak odpoví za 8 minut. Taky mi to smrdí. 

0 Citovat

@Naděždo, není náhodou Nejkufry ta prodejna, jak sis tam minule koupila kufr a po rozbalení v něm našla něčí uřezané uši? 

1 Citovat

Nejkufry je ta banda šmejdů co prodává čínský padělky a kufr co jsem u nich koupila byl uvnitř plesnivý.

Nic to nevydrží, kolečka se rozpadnou už při cestě na letiště a rukojeť upadne při odbavení. Panty nevydrží ani první cestu a zipy nefungují. 

A reklamace - ty nejkufry zamítají, musela jsem jim to tam zajet hodit na hlavu.

1 Citovat

Četla jsem, že několik lidí si od firmy nejkufry koupilo kufr a dotáhlo si v něm z obchodu štěnice, které se jim pak rozlezly po bytě. 

1 Citovat

A filcky v tom byly.

1 Citovat

Co horšího. Já v nich našel schovaný bílý prášek. Opravdu Nejkufry pro cestu do Thajska.

1