Ahoj, ze zdravotnich duvodu budu muset stornovat letenky zakoupene pres Pelikan, kde mam pojistene storno. Mate nekdo nejake zkusenosti, zda vam vratili plnou sazbu nebo cast? Diky .

Pelikan - storno letenky

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

15 reakcí

Ahoj, ze zdravotnich duvodu budu muset stornovat letenky zakoupene pres Pelikan, kde mam pojistene storno.
Mate nekdo nejake zkusenosti, zda vam vratili plnou sazbu nebo cast? Diky

0

Ahoj, pojištění je od toho, aby vrátili plnou částku, pokud tam nebyla spoluúčast.

0 Citovat

Pode TC ma RJ full refund az pri zmene vic jak 24 hod od puvodniho odletu. Takze asi nic.

0 Citovat

Zkus frázi, že máš jejich předchozí e-mail, kde ti to nabízí (+ print screen) a v případě jejich trvání na současném názoru se o dalším postupu poradíš se svým právním zástupcem. To by mohlo zabrat a kdyby ne, poletíš a necháš propadnout dvě letenky. Rozhodně tím nic nezkazíš. Pokud se tím něco zkazit dá, tak mě snad ostatní vyvedou z mého omylu. 

0 Citovat

To záleží, zda to bylo napsané v tom emailu a jak dlouho to je od oznámení one změny. Jestli je to do nějakých dvou týdnů, tak bych flintu do žita neházel...

0 Citovat

a neschvalili ste nahodou uz tu casovu zmenu? .

0 Citovat

Pokud to aerolinka skutečně sama nabídla, tj. není to třeba tak, že to "omylem nabídl Pelikán bez vědomí aerolinky" a pokud byly letenky zaplacené kartou, tak stojí za úvahu požádat banku o chargeback transakce (v odpovídající výši).

Pozice vůči bance by byla: dopravce odsouhlasil full refund (screenshot), akorát se ho zdráhá provést.

Pokud ti dva cestující určitě nepoletí děj se co děj, tak to může být nejrozumnější řešení - ale o chargeback bych požádal takticky až po proletění cesty zbylými dvěma.

Pokud ti dva cestující nechtějí letět pouze za předpokladu, že budou mít jistotu, že se jim 100% peněz vrátí, tak je to samozřejmě velice rizikový podnik, ale to je asi jakékoliv jiné řešení, než akceptovat změnu a cestu proletět.


0 Citovat

zdravím, mám koupenou letenku přes emirates bohužel nemám pojištění storna už při koupení letenky. Lze si ho pořídit i později než jak uvádí pojištovny do 3dnů nebo max. 2 týdnů po zaplacení?

0 Citovat

Ne.

0 Citovat

Takovy produkt (sice podpultovy) urcite existoval do kvetna u kooperativy. Nevim ale jestli to nebylo vazane jen na urcitou klientelu a navic to jeste nejspis ani nebudou na pobockach umet. Pokud to ale chcete sjednat protoze zacinate marodit, tak uz to stejne bude ve vylukach..

0 Citovat

Podla mna to ide, aspon na slovensku. Ak sa nemylim tak poistit 24 hodin od kupi letenky /tak som to robila ja/ vtedy poisti hned, alebo ak sa aj poisti neskor tak to poistovna schvaluje 2 tyzdne...Preto si  myslim ak letis o mesiac napr. nemal by byt problem

0 Citovat

Ak to mas cez pelikan tak sa da storno dodatocne dokupit ;) nabuduce sa rovno obrat na pelikan tam ti urcite lepsie poradia  o ich produktoch , ako tu na fore  

0 Citovat

Ano, u letenky koupené přes Pelikána to skutečně oni dokáží ex post, ale počátek je za 10 dnů od sjednání, tedy není to úplně to pravé. Já jsem se ale domníval, že dotyčný jí koupil napřímo od EK...

0 Citovat

ne bohužel je to přes pelikána s emirates a doba 10 dnů už utekla.

0 Citovat

Kvapo ale to je ze ked si ho teraz dokupis tak platit zacne za 10 dni. Nie ze 10 dni od zakupenia letenky


0 Citovat

Podle mých zkušeností je pravděpodobnost vrácení peněz v plné výši velmi vysoká. Pojištění storna od Pelikan kryje storno ze zdravotních důvodů, i když onemocníte těsně před odletem.

Pro úspěšnou žádost o pojištění je však důležité, abyste prokázali, že jste skutečně nemocní. Můžete tak učinit lékařskou zprávou, potvrzením o přijetí nebo jiným příslušným dokladem na https://getaway-shootout.com

Doporučuji zeptat se na podmínky pojištění storna přímo na stránkách Pelikánu. Tam také naleznete formulář přihlášky k pojištění.

1
15 reakcí