Ahoj, zajímalo by mě, zda máte někdo zkušenosti s používáním více pasů v zahraničí. Mám na mysli případ, kdy jedete do země A, pro kterou máte vízum v prvním pase, ze země A jedete do země B, pro kterou máte vízum v druhém pase. Pokud při check-inu z A do B ukážu druhý pas, tak můžu nastoupit do letadla. Pokud bych ale neukázal první pas při odletu, zůstanu tam někde "viset" v systému s tím, že jsem zemi neopustil? Obdobně při odletu z A sice můžu ukázat první pas, aby to bylo OK, ale s tím se zase nedostanu do země B, protože mám vízum v druhém pase. Snad je pochopitelné, na co se ptám...  .

Používání více pasů

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

3 reakce

Ahoj,
zajímalo by mě, zda máte někdo zkušenosti s používáním více pasů v zahraničí. Mám na mysli případ, kdy jedete do země A, pro kterou máte vízum v prvním pase, ze země A jedete do země B, pro kterou máte vízum v druhém pase.

Pokud při check-inu z A do B ukážu druhý pas, tak můžu nastoupit do letadla. Pokud bych ale neukázal první pas při odletu, zůstanu tam někde "viset" v systému s tím, že jsem zemi neopustil? Obdobně při odletu z A sice můžu ukázat první pas, aby to bylo OK, ale s tím se zase nedostanu do země B, protože mám vízum v druhém pase.

Snad je pochopitelné, na co se ptám... smiley

Díky

0

Ahoj,

v dnešní době už je celkem běžné, že mají cestovatelé 2 pasy. Např. do Dubaje se nedostaneš s pasem, kde máš izraelské razítko apod. Stejně tak letušky nebo piloti mívají 2pasy. Při check-inu by to neměl být problém, sice moc nerozumím tomu, jestli tam zůstaneš viset, ale pokud nepoletíš, tak prostě nepoletíš a nikdo dál neřeší proč (dělala jsem na check-inu smiley)

Tak nevím jestli jsem odpověděla na co ses ptal smiley

0 Citovat

To, že se člověk do UAE nedostane s izraelským razítkem je fáma - stát se to sice může, ale znám plno lidí, co s tím neměli vůbec problém a nikdo to ani nezmínil. Samozřejmě je ideální, když člověk používá pro tu 1 zemi 1 pas - nedávno jsem přejížděl hranici USA - CAN a kontrola se podivovala, kde že mám vstupní razítko do USA - bylo pouze málo viditelné, ale nevím, co by se dělo, kdyby nebylo.

0 Citovat

Dotazu rozumim, asi zalezi na konkretni zemi a taky jestli to je navazujici let nebo budes pokracovat do zeme B az za nekolik dni.

Navic pri odletu z nekterych zemi se kontroluje vstupni razitko, a kdyz bys ho mel v prvnim pase, tak bys mel smulu. Nekde samozrejme razitka vubec neresi a nevedi jaky pas jsi pouzil pro vstup do zeme.

A pokud mas navazujici lety, tak na check-inu by ti meli kontrolovat viza do vsech zemi, kudy poletis, a ukazovat jim dva pasy...nevim jak by na tebe koukali, ale zkusenost nemam.

0
3 reakce