Letiště Vídeň Adresa: Wien-Flughafen, 1300 Schwechat, Rakousko Kód: VIE Nadmořská výška: 183 m Telefon: +43170070 .

Vídeň (VIE)

Založil ve fóru Letiště

Nic. Za těch pár mil, které byst dostal, to opravdu nestojí.

0 Citovat

Nechápu, co pořád řešíš, navíc, když už jsi to, podle všeho, koupil. 25 minut je minimum connecting time ve Vídni v rámci Star Allliance a tyhle lety se naprosto běžně prodávají a letiště se tím i celkem chlubí, protože je jeden z nejkratších na světě. Myslíš, že to dělají hlupáci a prodávají to takhle, aby co nejvíc lidí dostalo kompenzaci? Taky longhauly naprosto běžně odlétají s nějakým zpožděním, které potom doženou po cestě. Navíc na sebe ty lety běžně nějakou dobu čekají, pokud nemá ten feeder třeba hodinu zpoždění. Sám jsem několikrát takhle ve Vídni přestupoval, skoro vždycky to stihl a jednou jsem dorazil jako poslední, kdy extra na nás se cca 15 minut čekalo.

Jinak deicing není žádná mimořádná okolnost.

Když takhle řešíš přestup ve Vídni hlavně prosím Tě nelítej do toho Iránu.
0 Citovat

eremi napsal(a):


Když takhle řešíš přestup ve Vídni hlavně prosím Tě nelítej do toho Iránu.


Myslím, že to jsou dva různí lidé.

0 Citovat

jakob napsal(a):


Myslím, že to jsou dva různí lidé.


Je to ten samý :)

0 Citovat

eremi napsal(a):

Nechápu, co pořád řešíš....

:D ono je docela rozdíl posílat na dovolenou pětičlennou rodinu a cestovat někam sám.. Kdyby to uletělo, tak vyhodíme zbytečně 20k za první noc ubytko na MLE, proto se ujišťuju těma kompenzacema, popřípadě bych si to nechal dopředu přebokovat na ten 4 hodinovej přestup.. Fakt se moc omlouvám, že tady diskutuju : )

0 Citovat

Klidně diskutuj, když je co, jen moc nechápu, proč něco diskutuješ poté, co jsi to už koupil.  Přebookovat si můžeš chtít nechat co chceš, akorát předpokládám, že to máš v tom nejlevnějším tarifu, takže zůstane pouze u toho chtění.

0 Citovat

Díky za velké moudro, stejně jako to, jak jsi radil ať to koupí, že to na 99% uletí, možná by nejdřív bylo dobrý něco vědět o VIE, když už teda tady  něco trousíš o předpokladech  :)

Jinak pokud bookoval ve flexi tarifu pro 5 lidí, tak by tady asi neřešil kompenzaci, ale určitě nám to osvětlí dotyčný.

0 Citovat

Taky si nemyslím, že by byli rakušáci úplně padlí na hlavu a prodávali "nerealizovatelný" routing. Při takovém routingu je v každém případě:

- počítat s tím, že ho na letišti poženou jak dobytek k druhému letadlu ;-)

- počítat s vopruzem s uletěným spojem (poženou ho na hotel, pak ho pošlou nějakým šíleným routingem přes Londýn...)
-  počítat s řádově 24hod zpožděním na příletu(nedávat si hned po příletu nějaký drahý přelet...)

- počítat také s rizikem, že sice přestup stihnou, ale nestihne to bagáž. 

- počítat taky s tím, že zpoždění může být "mimo vliv dopravce" (počasí, ATC, ztratit někde těch kritických 20 minut není problém) a výsledkem bude jen opruz - bez kompenze.


Jestli to stojí zato je na úvaze každého jednotlivého soudruha. 

0 Citovat

Ty jsi chytrej jako rádio, ne každý přemýšlí jako ty a když letí na rodinou dovolenou chce, aby mu uletěl navazující spoj nebo nepřiletěla zavazadla a musel řešit takovéhle starosti. Zjevně jsi nebyl ve Vídni na letišti, ale rozumů máš plno. Hned naproti terminálu jsou minimálně 3 hotely, takže na těch 500 m kvůli nim extra spoj určitě vypravovat nebudou.

0 Citovat

Zbytečný flame.

Rsaf to popsal dobře. Každý ať si rozmyslí, jestli to za to stojí. Pro batůžkáře to může být pěkné zpestření a přilepšení, pro rodinu s hysterkou zkažená celá dovolená.

25 minut je do odletu nebo do zavření gate? 

0 Citovat

Uvádí se vždycky čas odletu, ale jak jsem psal, vzhledem k tomu, že je to oficiální minimal connecting time ve VIE při letech se *A, tak je to normálně a bez problémů realizovatelné. Jak jsem už taky psal, tak jsem tam takovýhle přestup (do 30 minut) zažil 3x a uletělo mi to 1x kvůli hodinovému zpoždění na odletu z PRG.

0 Citovat

@eremi

Stihnout se to samozrejme dá, jinak by to opravdu neprodávali, ale riziko je maličko větší než při prestupu 1,5 hod. S rodinou bych do toho nikdy nešel a vlastne ani sam. Nemám zapotřebí při cestě na dovolenou byt nervózní, jestli to stihnu nebo ne a běhat v mem věku po letišti. A ze to člověk stíhá volným krokem, jak je tu uvedené v článku u prestupu, tomu se mi nechce opravdu věřit :-). Už jsem se na letištích něco naběhal Hnat se s dětmi po letišti a nakonec zůstat trčet na zemi, o to bych rozhodne se svou manželkou nestal. Neni nad to pokazit si dovolenou hned při odletu. Ale asi zalezi i na manželce.Nektera to treba ocení jako velké dobrodruzo :-)

0 Citovat

Ale já nikdy neříkal, že je to  pohoda vánoční nebo ať to někdo koupí nebo že bych to sám koupil. Vždycky jsem letěl pracovně. A pouze jsem reagoval na původní příspěvek, kdy letenky koupil pro rodinnou dovolenou a pak začal řešit kompenzace a podobně.

Jednodušše reálné to je, velmi pravděpodobně ten přestup stihnou, sám jsem to v minulosti absolvoval s úspěšností 66%, ale osobně bych to pro cestu na dovolenou taky nekoupil :)

0 Citovat

Otázka je, jak se v takovém případě přistupuje ke kompenzacím. Když návazný spoj u 25min přestupu uletí kvůli 15 min. zpoždění, které je způsobeno třeba zhoršeným počasím a tím zdržením na odletu z na prvím LEGu, tak je to "mimo vliv dopravce" anebo se to dá přičíst dopravci, protože prodává nesmyslné (hraniční) přestupy?

0 Citovat

rsaf napsal(a):

Otázka je, jak se v takovém případě přistupuje ke kompenzacím. Když návazný spoj u 25min přestupu uletí kvůli 15 min. zpoždění, které je způsobeno třeba zhoršeným počasím a tím zdržením na odletu z na prvím LEGu, tak je to "mimo vliv dopravce" anebo se to dá přičíst dopravci, protože prodává nesmyslné (hraniční) přestupy?

Tak myslim ze je úplně jedno, kolik je času na přestup, pokud je zpoždění kvůli počasí. Nárok proste není. 

0 Citovat

Zdravím, letím s Lufthansou z Vídně do Tampy přes Frankfurt. Pokud se den předem odbavím online, na letišti ve Vídni musím být 2 hodiny předem a rovnou půjdu ke kontrole nebo musím ještě k přepážce? Sebou budu mít pouze příruční zavazadlo.

0 Citovat

zdravim, nahodou kupon/zlavovy kod na parkovanie pri terminali nie je nejaky? Eurowings2019 nefunguje :)) ani 2020 :D

0 Citovat

žeby? https://slovakaviation.sk/8-news...k-z-viedne

0 Citovat

Jsem zvědav na reakci lowcost dopravců, obzvláště v této složité době. Řešením může být přesun části flotily do Bratislavy. Každopádně nad tímto počinem zelených mužíků v této době zůstává rozum stát.

0 Citovat

Možná obživne Vídeň Východ a dopravci se masivně přesunou do Bratislavy. 

S rezervacemi na období po začátku platnosti se můžou stát tři věci:

  • zůstanou tak, jak jsou (tj. zatáhne to aerolinka)
  • aerolinka dotčené linky zruší
  • aerolinka kontaktuje zákazníka a požádá o doplacení rozdílu mezi taxami, při jeho neuhrazení rezervaci zruší.

0 Citovat

Mě by zajímalo, jak se tito pokrytecti ekologičtí teroristé chovají v běžném životě. Takový turista, co si letí za 15euro se ve výsledku může na znečišťování planety podílet méně než nějaký ekomagor.

Jestli si ti naivove myslí, jak se tím tyto zbytné cesty omezí, tak budou asi nemile prekvapeni. Dnes je kupní síla taková, že je prostě jedno, jestli se letí za 500 Kč nebo za 1000.

0 Citovat

Vidím v tom nepřímou podporu Austrian airlines, protože pokud wizz a ryanair budou prodávat letenky v základu za 40 € a domácí dopravce za 50 €, tak už v tom fakt rozdíl není, navíc mám malý kufr v ceně.

0 Citovat

Proč by se přesouvali do Bratislavy, když Vídeň se ukázala být - zcela dle předpokladů - krvavou lázní pro všechny zúčastněné? Navíc "Vídeň Východ" reálně nikdy nefungovala, nebo ano?

0 Citovat

Na gejte budú vyberať cash:)

0 Citovat

A zaplatíš jim voucherem se splatností 2 roky ;D

0