Kupoval jsem včera letenky s BA (PRG-LHR-HKG-KUL/BKK-HKG-LHR-PRG) u té hongkongské Expedie. Vše je v knihovací třídě O, což je jen 25 % mílí, resp. avios podle nových pravidel, které mají platit až od 28. dubna. Chápu to tak, že mám rezervaci podle starých pravidel, a měl bych mít 100 % mílí, jenže už teď se mi zobrazuje, že získám pouze těch 25 %  .

BA - Executive Club

Založil ve fóru Frequent flyer programy

Pokud jsi letěl s KLM, tak ti je stejně do Executivu nepřipíšou - jiná aliance smiley

0 Citovat

Ale zaplatil jsem za letenku BA, a BA mi zrušilo let a přesunulo jej na KLM. Na boarding passu je FQTV: BA/73*****

0 Citovat

Míle se připisují dle toho, pod jakým kódem je let operován. V tvém případě asi KL xxxx. Takže je můžeš připsat tam, kde KLM berou – např. flying blue. Do executive připiš míle z cesty tam, to je ok. smiley je to alchymie.

0 Citovat

Díky, zkusil jsem to a přibylo mi 3300 mílí a jeden qualifying let smiley

0 Citovat

3X aviosů pro všechny lety s British Airways + lety mezi EU-US operované IB,AY,AA, ale zřejmě vystavené pod BA. Platí pro prvních osm letů do 31.3.2017.
http://www.britishairways.com/en-cz/exe ... iple-avios (nutná registrace)

0 Citovat

Tohle je super akce, ktera probiha 3x rocne (krome prazdnin) - z jedne sluzebky v C flexible na JFK je pres 20k mil smiley Akorat se nasobi pred zapoctenim bonusu z vaseho BAEC tieru.. smiley

0 Citovat

Škoda škoda, už mám do března plno. Jen se zeptám - ohledně tipu k letenkám ve first z CAI do BKK. Pokud jsem začátečník u FFP BA tak opravdu můžu díky tomu jednomu letu (respektive dle podmínek - tj. 4lety s BA + 600 bodů do FFP) získat stříbrný status BA a OW? Žil jsem v domnění, že tyto body fungují jako míle - pokud je využiju, tak mi je odečtou. Tj. nasbírám 300bodů a můžu upgradovat na bronzovou úroveň, ale zároveň o ty body přijdu. Takže abych se dostal na stříbrnou, musim nasbírat dalších 600. Dohromady je tedy potřeba 900bodů na získání stříbrného statutusu u BA? Ano či ne? V tom příspěvku je to popisované tak, že bude stačit na stříbro 600bodů.

0 Citovat

Dneska už fungují dvě paralely.
1) sbíráš statusové míle (za ně získáš status)
2) sbíráš bonusové míle (za ně získáš odměny)

Každý FFP to má samozřejmě jinak, ale konkrétně u BA ti za F CAI-BKK připíšou 540 Tier Points (statusové) a cca 15.000 aviosů (bonusové). K tomu, abys dosáhl toho stříbrného statusu potřebuješ 4 lety s British Airways, což ti přidá pár další TP, tedy měl bys splnit podmínku na status 600 TP.

Když si chceš koupit bonusovou letenku, což u BA není levná záležitost, tak využiješ Aviosů, nikoliv TP, které se počítají jen na status.

edit: projel jsem všechny programy ve One Worldu a skutečně jedině u BA jsi z toho schopen získat nějaký status. Resp. u Qatarů taky, ale jen základní bronz a to s odřenýma ušima.

0 Citovat

O tom statusovém a mílovém rozdělení vím. Moje otázka byla na "přeskočení" bronzového statusu, který předchází stříbrnému. Většinou se musí absolvovat každý level pro postoupení do dalšího. Tu mi jde o to, jestli si lze "našetřit" 600 TP a skočit rovnou na stříbro, nebo musím získat nejdřív bronz, abych mohl následně střádat na stříbro. Podotázka zní, jestli se TP pouze načítají, nebo je při dosažení daného levelu seberou a musí se šetřit dále až do dosažení dalšího levelu. Díky za předchozí info.

0 Citovat

Už to vidím, četl jsem asi jen půlku či co. Body se kumulují, tzn. dosáhneš 300 jsi bronz, ale jedeš dál - nic se nespotřebuje. Na stříbro potřebuješ tedy 600 bodů, ne 300+600.

0 Citovat

Super,diky za info!

0 Citovat

BA má akci s agoda.com: Book your hotel with Agoda PointsMAX and earn up to 15,000 Avios per night. Není tedy tak výhodná jako nedávno FlyingBlue s pointshound, ale stejně. Rezervoval jsem Ramada hotel v NY, zaplatil o dvě kila míň než s boking.com a získám 1181 avios.

0 Citovat

Hezký článek o upgradech přes Avios: http://onemileatatime.boardingarea.com/ ... ays-avios/

0 Citovat

Plánujem si založiť BA Executive club kvôli akcii s QTR na Phuket v Y.
Ide o to či sa mi to vôbec oplatí zakladať? Ako často treba lietať aby to zostalo aktívne?
A dajú sa tie Avios vyuziť aj napr. u AB pri letoch s Viedne?
Ďakujem

0 Citovat

Avios vydrží neomezeně, pokud máš let během 36 měsíců. Avios lze použít na částečné uhrazení letenky. Jestli se to vyplatí, to je těžké.

0 Citovat

Rozhodně je hloupost nechat míle propadnout :-)

0 Citovat

Ok díky. Tak si to založím. Aby ma to náhodou niekedy v budúcnosti nemrzelo. A pokiaľ to nevyužijem tak sa svet nezrúti :)

0 Citovat

Když je to zadara .. Navíc při přeplněném letadle je šance, že vyhodí někoho, kdo nemá žádnou kartu.

0 Citovat

BA vrátili možnost výběru sedadel i u nejlevnějších tarifů.

Rodiče pak mají nárok na 1 rok po narození děcka stopnout status :)

0 Citovat

Dejve. Konecne Sem se posunul ve statusu.. Prcek se nam narodi v cervenci. Stopnout status se dela prosimte kde? Na ba.com v exec.club to nemuzu najit...diky za link/info

0 Citovat

Napiš na baby@ba.com – potřebují potvrzení od doktora nebo rodný list dítěte. :)
https://www.britishairways.com/en-gb/information/about-ba/whats-new/executive-club-improvements

0 Citovat

Nemela by nejaka dobra duse 1000 aviosu, ktere by mohla darovat. Chybi mi aktualne 425 mil na jeden award a BA executive dela prevody v nasobku 1000 mil za prevod. Poplatek za prevod si uhradim samozrejme. dekuji predem

0 Citovat

Ahoj, jeste loni tu byla pres ba.com letenka vienna - abu dhabi ale ted at delam co delam to nemuzu najit.. hledam na unor... Nevite "proc" to tam neni nebo je mozne ze flyniki neuvolnilo letenky na todle...

0 Citovat

Standa Rojicek napsal(a):

Ahoj, jeste loni tu byla pres ba.com letenka vienna - abu dhabi ale ted at delam co delam to nemuzu najit.. hledam na unor... Nevite "proc" to tam neni nebo je mozne ze flyniki neuvolnilo letenky na todle...

Niki/Air Berlin už z Vídně do Abu Dhabi pár měsíců nelétá.

0 Citovat

Ahoj Krystofe, diky za info. Nemate nekdo jeste zkusenosti ze tam jsou available 2 tickety ale ja bych potreboval 2 dospeli a 2 deti... za mile + doplatek.. Zkusit pres tel. linku zabookovat nebo nejak zkusit poresit.... na dovcu se dostaneme ;) ale zpet nevidim moznost jinak nez 1+1 a pak dalsi let 1+1 coz neni moc super...

0