Kupoval jsem včera letenky s BA (PRG-LHR-HKG-KUL/BKK-HKG-LHR-PRG) u té hongkongské Expedie. Vše je v knihovací třídě O, což je jen 25 % mílí, resp. avios podle nových pravidel, které mají platit až od 28. dubna. Chápu to tak, že mám rezervaci podle starých pravidel, a měl bych mít 100 % mílí, jenže už teď se mi zobrazuje, že získám pouze těch 25 %  .

BA - Executive Club

Založil ve fóru Frequent flyer programy

V Praze v Mastercard salónku nám jednu dvě menší děti vzali zdarma, půl roku na to je odmítli. Záleží, na koho natrefíte.

0 Citovat

Bonusové Aviosy za lety mezi EU a UK. Za 4 lety 4 000 Aviosů, za 8 letů 16 000 Aviosů.

Nutná registrace https://www.britishairways.com/e...onus-avios a proletění do 30.6. 

0 Citovat

Mate nekdo prebytecnych 9000 BA avios, ktere byste chteli prodat? (vystaveni letenky, taxy doplatim zvlast)

0 Citovat

Ahoj,

měl bych dotaz ohledně upgradu. 

Mám účet u BA kde mám docela dost bodů a poletím v brzké době s QA z Prahy do Bangkoku a zpět z Phuketu do Prahy (mezipřistání v Dauhá). Dá se nějak standardní economic letenka upgradovat za body na vyšší třídu, nebo to není možné? Nikdy jsem to nedělal a tak s tím nemám žádné zkušenosti.


Díky za odpověď

0 Citovat

Mělo by to jít přes BA web, resp. určitě jde koupit award let QA. Pokud to je ve třídě umožňující upgrade, mělo by jít i to. Jen odhaduji, že ty potřebné avios by určitě šlo upálit rozumněji jinak...

0 Citovat

ok a jak bys je nejlépe využil?

0 Citovat

Tak záleží, zda jich máš 800 nebo 80000... Třeba:-)

0 Citovat

mam jich cca 45.000

0 Citovat

Ja myslim ze to Cali nejde, protoze jediny kdo nabizi upgrady za mile (s vyjimkami) je *A - u OW podle me jde za BAEC mile ugradnout jenom BA, AA, IB a mozna i Finove..


Ale je mozne se se pletu nebo se to zmenilo..
0 Citovat

Za me je nejlepsi vyuziti BAEC mili je koupit si PE za drobny v akci (ted je onsale napr. MIA a SF) a bouchnout to do upgradu do C, pripadne si koupit discountovany Cko a proletet si F..


Jinak driv jsem jeste pouzival BAEC mile na prelety z Miami do Karibskych destinaci s AA, ale pred cca 2-3 roky do AA zdrazili, takze uz se to nevyplati..
0 Citovat

Ak nejde ten upgrade economy letenky u Qatarcov (ja si myslím, že by to bolo dobré použitie), tak BAEC míle sa dajú preniesť aj do Iberia programu. A oni majú relatívne dobrú dostupnosť v biznis triede, napríklad Stredná Amerika (Kostarika, Panama). Dá sa u nich zobrať jeden smer v ekonomy, späť v biznise a nemusí byť dostatok míl, dá sa doplatiť. Ale 45k to asi nebude na biznis triedu.


Kúpiť nejaké PE od BA a potom upgrade na biznis, to je tiež dobrá voľba. Akurát BA nemá veľkú dostupnosť. Rozchytá sa to veľmi rýchlo, t.j. to by si musel plánovať dosť do budúcnosti (9+ mesiacov).
0 Citovat

Heh, díky všem. Ještě pobrat co to jsou ty zkraty.... BAEC, PE, OW atd...

0 Citovat

OW ale také může být One way, ne? 

0 Citovat

100 % bonus na Avios v rámci 6 letů. Akce platí při koupi do 19.4. a proletění do 31.12.2019.

Pokud zvládnete všech 6 letů uskutečnit, přijde nabídka na další bonus, vizhttps://www.britishairways.com/e...onus-avios

Platí na všechny lety s BA + AY, IB a AA na letech do USA.

0 Citovat

Nekoupili jste nekdo nahodou vcera neco zajimaveho v tom AA kixu z Amstru ? Premyslel jsem chvili o Anchorage, ale vzhledem k tomu, ze mam prst na spousti na srpnovy NYC z PRG, tak jsem to nakonec nechal plavat, navic sem linej jak ves jeste priskakovat do AMS..


Jinak na tehle akci je super, ze se do toho zapocitavaji i letenky koupene mimo BA.com, minimalne 2 roky zpatky to tak jeste bylo, vydelal jsem na tom slusny balik mil, kdyz jsem lital pravidelne businessem do New Jersey na projektove statusy.. :D
0 Citovat

Ahoj. Jak koupím reward let u partnerské společnosti? Konkrétně mi jde o Aer Lingus.

Na jejich stránkách mě link navede přímo na avios.com.

Tam se můžu přihlásit nějakým účtem, ale že pokud jsem členem Executive club, mám kliknout dál a jsem přesměrován na web BA. Tam ale let Aer Lingus nenajdu (pouze BA lety).

Jde to? Pokud jo, na kterém webu? 

0 Citovat

Pro ty, kteří ještě sbírají a využívají Aviosy. Do konce září lze Aviosy u BA koupit s bonusem 50% Aviosů "zdarma". BAEC je celkem špatný(moc aviosů a moc tax), ale pokud si v combine my avios přehodíte míle do Iberie (již dříve a opakovaně diskutováno), dá se s tím něco vymyslet. Např. MAD-Lima je 85000 aviosů(plus 180EUR taxy) return v byznysu/polovina Aviosů v economy. 50k+25k bonus avios lze koupit za 815 liber. Takže s vašima cca 10k Avios u Iberie stojí zpáteční letenka v C něco kolem 1000 liber, což je v dnešní době stále šílenost, v normálních časech už relativně zajímavá cena.

Promotional terms and conditions: 50% bonus Avios

  • This offer is only open to Members of the British Airways Executive Club (Eligible Participants).
  • The offer is available from 00:01 (BST) Thursday 27 August 2020 to 23:59 (BST) Wednesday 30 September 2020 only (the ‘Offer Period’).
  • During the Offer Period, Eligible Participants will receive 50% extra Avios (bonus Avios) when they purchase or gift Avios at ba.com.
  • Avios can only be purchased at ba.com using the Purchase Avios Application Form found on offer page.
  • Eligible Participants may Gift Avios (purchase for someone else) during the promotional period, provided that the recipient holds a British Airways Executive Club account with at least one Avios point in their account.
  • The Bonus Avios will not count towards your annual limit of 200,000 Avios.
  • This offer cannot be used in conjunction with any other Purchase Avios offer.
  • Purchased Avios can be refunded within 14 days of purchase providing the Avios have not been used. Contact the British Airways Executive Club via BA.com or by telephone to cancel. Payments will be reimbursed no later than 14 days after the date of which the Executive Club was informed about the decision to cancel.
  • The Executive Club Terms and Conditions and Conditions of Use apply to this offer and can be found at ba.com.
  • British Airways reserves the right to cancel or amend the terms of this offer.
  • 0 Citovat

    takže pokud je zde někdo napakovaný Avios points, BA reward fligts jsou s 50% Avios slevou. Např. LHR-JFK RT ve fitst za 74000Avios+697,03GBP mi přijde jako velmi dobrý deal.

  • Book directly with British Airways (BA) between 06 October 2020 and 13 October 2020 for travel between 06 October 2020 and 30 June 2021. This offer applies to both peak and off-peak Avios Reward Flights and can be booked by any British Airways Executive Club Member that has earned or spent at least 1 Avios in the last 12 months, when logged into their account and with a sufficient Avios balance.
  • The required amount of Avios for Reward Flights in World Traveller, World Traveller Plus, Club World and First, will be reduced by 50%. Avios & Money and Reward Flight Saver bookings are included in the offer, but only the Avios amount will be discounted by 50%.
  • The required amount of Avios for Reward Flights in Euro Traveller and Club Europe will be reduced by 25%. Avios & Money and Reward Flight Saver bookings are included in the offer, but only the Avios amount will be discounted by 25%.
  • The discount set out in clause 2 and 3 is available on direct one-way and return British Airways operated flights.
  • Example Avios rates shown are for a return journey on off-peak dates.
  • The relevant savings will appear after you have chosen your flights and will be relative to your Avios balance.
  • The full airline taxes, fees and Carrier charges will apply per person, per flight and payment must be made in full at the time of booking. Payment by cheque is not accepted. Bookings made over the phone will carry a non-refundable offline booking fee per person per ticket.
  •  All flights are subject to the notice and conditions of contract contained on each ticket or itinerary, the Executive Club terms and conditions and British Airways conditions of carriage apply. 
  • Reward Flights are strictly subject to availability which may be very limited or not available at all on some routes. Reward Flights may not be available on some dates. No registration is required.
  • This offer cannot be used in conjunction with any other offer, promotion or deal, including but not limited to industry discounted fares (including agency, industry, employee discounts) inclusive holidays, group discount fares, child/infant fares or senior citizen fares, whether or not booked in one of the qualifying classes, travel class upgrades and any BA staff friends and family offers (for example, Hotlines). Discounts cannot be used retrospectively. This promotion applies only to new bookings made between 6 October 2020 and 13 October 2020.
  • No cash or credit alternative is available.
  • BA reserves the right to cancel or amend without notice the terms of this offer and any tickets or vouchers issued at offer rates or prices in the event of major catastrophe, war, earthquake or any actual anticipated or alleged breach of any applicable law or regulation or any other circumstances beyond the reasonable control of BA.
  • The promoter of this offer is British Airways Plc, Waterside, PO Box 365, Harmondsworth, West Drayton UB7 0GB. Registered No. 1777777. Offer materials form part of these terms and conditions. This offer is governed by English law and is subject to the exclusive jurisdiction of the English courts.
  • 0 Citovat

    Tak promo je to sice dobrý, ale mě to ukazuje blbě celkovou částku. Např. economy LHR LAX v 09/2021 mám podle summary za 32.500 Aviosu +310.82 CZK, aby mi to na další stránce ukázalo 32.500 Aviosu +6,902.00 CZK. Varianta z PRG je už za 31.100 Aviosu +doplatek 13,175.00 CZK, takže o ničem. 

    0 Citovat

    Mam londyn bliz nez prahu, proto zde mj.krmim toto vlakno. Navic u redeptions resim separatne priskok (ktery je zridka value for money) a separatne primy let z LHR do cilove destinace. Stejne to ukazuje silenosti pokud nevyuzivas jen BA metal. Ale viz muj priklad vyse, daji se najit zajimave perlicky.

    0 Citovat

    Jinak se dá trochu hrát s rezidencí. Ono to totiž i u blbého půjčení auta za Aviosy nabízí různé ceny podle místa objednání. 

    0 Citovat

    Pesimisticky bych k tomu dodal, ze vyrazit refund za mile je v pripade BA o dost slozitejsi, nez refund za klasickou letenku - mozna, ze se to v posledni dobe zmenilo, ale kupovat si ted cokoliv do leta 2021 mi prijde trochu risky..

    Kazdopadne na tema vyhodnosti reward ticketu BA v economy a cash doplatku uz na internetu existuje prakticky wikipedie, takze to sem znova nebudu rozepisovat.. :D

    0 Citovat

    Ahoj, chybi mi 25 tier bodu na dosazeni silver membership, ale vzhledem k situaci se mi uz nepodari kamkoliv letet do 8.12. kdy mi konci tier year. Je jakakoliv jina moznost, jak ziskat tier body nez letem? Jestli je lze nakoupit jako Avios?

     

    0 Citovat

    @Radek. Ne.

    0 Citovat

    Zdravím, mám 5880 mílí resp. těch BA avios, expirují nazačátku února tuším 8.2.2021. Zužitkuje to někdo? Převedu.

     

    Já sbírám Staralliance - Etiopiens případně Emirates, kdyby mi chtěl někdo na výměnu udělat radost.

     

    Jirka

    0