Kupoval jsem včera letenky s BA (PRG-LHR-HKG-KUL/BKK-HKG-LHR-PRG) u té hongkongské Expedie. Vše je v knihovací třídě O, což je jen 25 % mílí, resp. avios podle nových pravidel, které mají platit až od 28. dubna. Chápu to tak, že mám rezervaci podle starých pravidel, a měl bych mít 100 % mílí, jenže už teď se mi zobrazuje, že získám pouze těch 25 %  .

BA - Executive Club

Založil ve fóru Frequent flyer programy

Covece nevim jestli k necemu necelych 6000k BAEC mil je (ja tam mam ke dnesku asi 50k) - klidne ti dam vsechny svoje Emirates mile (jestli mi to jeste neexpirovalo - mel bych tam neco malo mit za naky Cka do Asie), ale pokud si dobre vzpominam, u EK byl dost nekrestansky poplatek za transfer (asi 5 let dozadu jsem je s nekomu v tomhle foru daval na svatebni cestu na Maledivy, uz si ani nevzpominam kdo to byl :D)..

U BA popravde ani nevim, jestli a jak se daji mile transferovat - my mame se zenou family account, nikdy jsem nezkousel transferovat je mimo..

0 Citovat

Sbiram Avios, ale nehaz flintu do zita. V BAECu si kup neco za co dostanes Avios body a tvych cca 6000 mili neexpiruje. Ted se mi to nechce hledat, ale myslim pokud alespon jedbou za 2 roky ziskas byt jen jeden Avios, platnost vsech se o dalsi 2 roky prodlouzi. Jedna z mnoha vyhod BAECu.

0 Citovat

https://www.britishairways.com/e...piry-rules - tak jsem kecal, je to jedna transakce behem 3 a ne 2 let

0 Citovat

A transfer na cizi ucet u BAECu lze, 175gbp per 27000bodu je max transfer rocne. A na prijemcove uctu musi byt nejake Aviosy. Zdarma muze posilat Gold BAEC. https://www.headforpoints.com/20...eone-else/

0 Citovat

Za pár měsíců mi expiruje 16K Avios a nevypadá to, že bych je mohl do té doby využít. Reset na další tři roky je koupit 1000 Avios za 50 USD. Někdo nápad, jak je líp zachovat? Díky

0 Citovat

Aviosy můžou být i za ubytování (booking, hotels, různé řetězce, přímo BA holidays). Jestli třeba plánuješ nějaký víkend (na delší je asi výhodnější nějaký cashback). 

0 Citovat

Právě že neplánuji už vůbec nic.

0 Citovat

Za 16k už se dá vzít i auto. Ani to nevyužiješ?

0 Citovat

Ja ted premyslim ze zrestartuju BAEC pres tu promotion na update statusu - do konce roku je promo na 2x TP a na Silver staci jenom 75% standardniho range (tzn. 450TP misto 600TP) - chtel sem se na vikend otocit do konce roku v Istanbulu, tak to vezmu businessem pres Londyn asi.. :) Transfer je bez testu / karanteny..

0 Citovat

kickass1 napsal(a):

Ja ted premyslim ze zrestartuju BAEC pres tu promotion na update statusu - do konce roku je promo na 2x TP a na Silver staci jenom 75% standardniho range (tzn. 450TP misto 600TP) - chtel sem se na vikend otocit do konce roku v Istanbulu, tak to vezmu businessem pres Londyn asi.. :) Transfer je bez testu / karanteny..

Jsou nekde vypsany podminky tyhle akce? Nic jsem nenasel, ale za 2 tydny letim PE/Business do LAX a tim padem by tenhle jeden return mel hodit alespon Bronze kdyz uz nic.

0 Citovat

Jelikož mi měly brzy expirovat míle a neplánuji let z Londýna, hledal jsem cestu, jak nejlevněji prodloužit jejich platnost. Půjčit auto ani ubytovat se v hotelu kvůli mílím mi nepřišlo smysluplné. O něco lepší bylo koupit si nejmenší počet mil. Našel jsem ale levnější cestu - BA spolupracuje s AirBnB, takže pokud si koupíte zážitek, cena se připíše do Avios.

Můj "hack" byl najít si nejlevnější online zážitky a jeden jsem si vybral. Za stovku jsem měl hodinový pokec s průvodcem z Keňi. A po dvou měsících vidím nový zápis v seznamu transakcí:

21-Dec-21 Avios: Airbnb Experiences Avios Award 0 tier points 15 avios

Takže teď bych měl mít prodlouženo o další tři roky.

2 Citovat

Potvrzeno, tenhle hack s AirBnB funguje:
I can see that the Air BnB transaction is showing on your account and your Avios will remain active until at least November 2024.

1 Citovat

Nejak mi prijde tenhle prispevek smutny (ve svetle toho, ze uz mi Mikir neodepise, abych radsi lital s O'Learym, ze to je levnejsi), ale stejne se o nej podelim - nevim jestli vsichni vite o aktualnim promu BAEC, kdy jsou snizene o requirementy na TP pro jednotlive statusy o 25%, zaroven ma BA trochu bordel v systemech po upgradu, takze za posledni cestu do Chicaga z Prahy mi zapocitali 2x LHR - ORD v PE a 1x LHR - ORD v C, samozrejme jsem si nestezoval (ani to neproletel) - stihl jsem uz nalitat docela kvanta a ted v nedeli me ceka PRG - LHR - DFW - SFO a za tyden zpatky SFO - JFK - LHR - PRG (all business), takze uz jsem jednou nohou v Goldu a premyslim, jestli nezkusit Gold Guest List, akorat az to promo prestane platit, tak na renewal bude potreba 3000 TP, to abych si zalozil pobocku na Hawaii a lital jednickou na vikendy domu do Prahy :)

Jinak jsem jeste objevil svaty gral a to je funkce Reward Flights v mobilni apce BA - ktera vzhledem k tomu, ze ty kokosove v ramci ekologie zrusili klasicke plastove karticky, dava docela smysl (a nekolikrat me zachranila, kdyz jsem se den pred odletem podival a zjistil, ze mi zrusili odlet z Prahy a podarilo se mi prebookovat na dalsi let) - je to nejlepsi feature na hledani volnych award flights u BA.

Nicmene vracim se zpatky do hry, do Vanoc si davam zavazek na Golda a jeste si pristi tyden splnim dalsi ze svych leteckych snu a to je proletet si A321T Transcon businessem ze SFO na JFK ;)

A treba se jeste uvolni reward space na First ;) 

Mate jeste nekdo letos nalovene nejake statusy, at uz BAEC nebo neco dalsiho? :)

1 Citovat

Nějaké statusy doma letos máme, jsme s manželkou oba BA Gold a UA Platinum. Ale reward space v TATL C je u BA, v porovnání s United, dost tragédie😂 

0 Citovat

Nuny napsal(a):

Nějaké statusy doma letos máme, jsme s manželkou oba BA Gold a UA Platinum. Ale reward space v TATL C je u BA, v porovnání s United, dost tragédie😂 

Myslis TATL v C, nebo kdyz mas na letence C a shanis F :D? To je ted muj pripad - bohuzel prvni volne Firstky jsou az na prosinec, nicmene kazdy den to refreshuju a treba v nedeli se objevil jeden award space na dnesek, nicmene potrebuju nedeli LHR - DFW nebo pristi sobotu JFK - LHR..

Ckovych upgradu je docela dost, stejne jako PEcka..

Ale treba LHR - MIA je aktualne 0 volnych award spacu na cely letovy kalendar :D :D :D 

0 Citovat

Koukl jsem se na business letenky z Londýna do DC a nabízelo mi to zpáteční let za 100K mil + 26 tisíc Kč. To jsou běžné sazby? To je mi těch 16K mil k prdu :-)

0 Citovat

kickass1 napsal(a): Myslis TATL v C, nebo kdyz mas na letence C a shanis F :D? To je ted muj pripad - bohuzel prvni volne Firstky jsou az na prosinec, nicmene kazdy den to refreshuju a treba v nedeli se objevil jeden award space na dnesek, nicmene potrebuju nedeli LHR - DFW nebo pristi sobotu JFK - LHR..

Ckovych upgradu je docela dost, stejne jako PEcka..

Ale treba LHR - MIA je aktualne 0 volnych award spacu na cely letovy kalendar :D :D :D 

Mám na mysli klasickou C, ne upgrade. F u BA i AA není podle mých pár zkušeností žádný zázrak, plně odpovídá poměrně levné ceně v porovnání s LH a AF. A kupovat PE s tím, že to upgradnu do C nehodlám riskovat, co kdybych tam zkejsnul.

Jj, zrovna MIA jsem pro podzim a jaro hledal a prd🤣

0 Citovat

Leoš Literák napsal(a): Koukl jsem se na business letenky z Londýna do DC a nabízelo mi to zpáteční let za 100K mil + 26 tisíc Kč. To jsou běžné sazby? To je mi těch 16K mil k prdu :-)

Ten doplatek je nějak moc, teď jsem bookoval zpátečku PRG-PHX v C off peak na příští srpen a bylo to na osobu 156 250 Avios + CZK 13 878.  

0 Citovat

pristal mi upgrade voucher od Barclays, chvili jsem si hral s ruznymi kombinacemi a nakonec zjistil, ze je to vicemene k hovnu. Neprekvapive. Aviosy je treba vyuzit s Iberii do Jizni ameriky ci s Qatarem do Asie, upgrade vouchery vyuzit netusim na co.... Award BA dostupnost v C na letech, ktere nelitaj nekolikrat denne je velmi spatna.

0 Citovat

Leoš Literák napsal(a):

Koukl jsem se na business letenky z Londýna do DC a nabízelo mi to zpáteční let za 100K mil + 26 tisíc Kč. To jsou běžné sazby? To je mi těch 16K mil k prdu :-)

Sice uz to od te doby zdrazili, ale nejlepsi redemption strategy na tyhle male objemy mil bylo vzdycky koupit short haul po US (nebo okolo) - za 30k mil (tzn. 15k pro jednoho) jsem mel 2 letenky z Miami do Cancunu a zpatky, vcetne zavazadla (a na taxach sem doplace asi $35 za oba).. Vim ze to pred Covidem zvedali, ale nevim o kolik - zkus to checknout, obcas se i s par k da neco vymyslet.. :)

Kazdopadne BAEC je dlouhodobe znamy svymi nesmyslnymi poplatky za BA awardy, nicmene da se pres jejich stranky booknout i partnerska spolecnost, kde jsou priplatky o dost priznivejsi - ja osobne pouzivam mile jen na upgrady, krome tech AA intra US letu jsem si nikdy celou letenku za mile nekupoval..

Chci ted vylitat toho Golda, protoze ten ti pak umozni dostavat se i k award sedadlum, ktera nejsou viditelna pro ostatni - muzes si booknout (upgradnout se) sedadlo, ktere neni urcene apriori jako award, ale jako klasicka bookovaci trida, takze se ti otevre mnohem vic moznosti, jak mile utratit ;) 

2 Citovat

tak jsem se zorientoval a snad prispeji i do spravneho BAEC vlakna. Pro ty s rezidencni adresou v UK (verim ze jich zde neni malo). Pri otevreni Barclays Premier+ ta cerna Avios kreditka (barclays avios plus card) - 100 000Avios bonus, zadny spending limit, jen to musite drzet alespon 4 mesice (pri splneni kriterii Premier ucet zdarma, pri aktivaci Avios rewards £12/mesicne + £20 za kreditku). Pokud switchnete z jineho current accountu, navic 25k mili. Coz uz mate skoro mile (treba 150k) na RT v C s QR VIE-BKK/HKT etc. Navic Barclays da za ten bundle £5 slevu za poplatky mesicne a asi 1500Aviosu. Na evropske pomery nejlepsi akce za posledni roky. Samozrejme na US akce s Chase to furt nema, ale drzme se te Evropy.Po pripsani Aviosu muzete beztrestne vse u Barclays zrusit.

 

1 Citovat

BA,CX mají zajímavý fare v C do HKG. Základní cena je 45K a vypadá to na dost benevolentní routing.

Dávám do pléna, třeba mě někdo popíchne k něčemu zajímavějšímu a výhodnějšímu, než jsem našel.

PRG-LHR-TLV-HKG a zpět za 55K připíše 20 000 mil a hlavně 640 TP se 4 lety s BA = Silver status (Sapphire).


snimek-obrazovky-2022-12-15-v-14-20-08.png

0 Citovat

Mě na tom zaujalo nejvíc, že ten základní tarif prodává Kiwi s vlastním transferem (LHR/LHR) a bez odbaveného zavazadla. Jo a cena? 91 tisíc. 

0 Citovat

David Eiselt napsal(a):

PRG-LHR-TLV-HKG

no, podle mých informací TLV není úplně přestupný letiště a tohle bych moc riskovat nechtěl.. (spíš ze security reasons)  Nicméně s 1 přestupem v LHR to vychází na krásnejch 44k :) 

0 Citovat

Dobrý den, prosím o radu s BA Executive Club.

Jsem členem Finnair plus Platinum, bohužel po nedávných změnách v programu už to není zajímavé a tak přemýšlím o změně a přechodu k BAEC.  Zatím mám blue, období sbírání Tiers mi končí vždy k 8.12. Naplánované lety do konce dubna mi dají status gold a tak přemýšlím že bych vypověděl členství a založil si nové aby se mi kvalifikační období počítalo až do léta 2024.

Má někdo s podobnou "optimalizací" zkušenosti? Jak dlouho trvá písemná výpověď, je tam nějaké úskalí kterého jsem si nevšimnul?

 

Děkuji, Martin

0