Ahoj, nemá někdo zkušenost s parkováním u NUE letiště ? Doslechl jsem se ze je tam moznost cca dve stanice metrem nechat auto zdarma ... diky D .

Norimberk NUE

Založil(a) ve fóru Letiště

Jedno aktuální info. To parkoviště u metra Ziegelstein už nefunguje. Respektive je z něj parkoviště pro náklaďáky Edeka.

0 Citovat

Ja jsem ted tyden parkoval u metra Ziegelstein na ulici Otto-Lilienthal-Strasse. Zadne zakazy tu nejsou, ale mistnim se to moc nelibi - mel jsem vzkaz za steracem..




img-8047.jpg

0 Citovat

To je jen takové socanské předvolební promo.

0 Citovat

čau, parkoviště u metra je skutečně out, ale dá se velice dobře parkovat i v ulici  Andernacher Str   kde je to hned na rohu 200m k metru nebo naopak na druhé straně kousek pěšky k letišti...

0 Citovat

Ahoj,

nevěděl byste prosím někdo, jak moc je dostačující hodina a půl na to dostat se z nádraží v Norimberku na letiště? Četla jsem, že tam jezdí metro 12 minut každých 10 minut, ale pokud by měl vlak zpoždění a tak všechno, dá se to za hodinu a půl, hodinu stihnout? Letím odtamtud poprvé a z Čech pojedu vlakem a líp spoj nenavazuje. Děkuju :)

0 Citovat

Jakože byste měli hodinu a půl mezi příjezdem vlaku a odletem? 

0 Citovat

Přesně tak.. Aspoň podle jízdních řádů

0 Citovat

Odvážnym šťastie praje

0 Citovat

No pokud vím, tak z ČR vlaky do Norimberku nejezdí ne? Tudíž pojedeš autobusovou linkou DB a v létě je to s dálnicemi nevyzpytatelné. Určitě si dej větší prostor, měla bys být v Norimberku minimálně 2 hodiny před odletem, takže spíš 3–4 na klid.

Centrum je hezké, neboj se ho projít a časovou rezervu ještě tak zvýšit a spojit s užitečným :)

0 Citovat

Jezdí přímé vlaky z Chebu. 1,5 hodiny je ale úplně na krev a dost velký risk. 

0 Citovat

Přímé vaky z Chebu jezdí, to sice ano, ale už teď pojedu tím první hned ráno a tam je právě 1,5 hodiny na to dostat se na nádraží.. Nejspíš teda pojedu autem asi, děkuju všem za odpovědi :)

0 Citovat

Absolvoval jsem cestu vlakem z Plzně přes Cheb do Norimberka a následně na letiště tak 3-4x  a určitě bych 1,5h nedoporučoval riskovat :D

0 Citovat

Super vědět, díky moc!


0 Citovat

Auto bude určitě lepší volba. Ono i kdyby ten vlak přijel na čas, tak v Norimberku zastavuje až na nástupišti co je úplně nejdál od metra. Než se zorientujes, dostaneš k metru a koupíš jízdenky tak je 10 minut pryč, pak klidně můžeš čekat až 10 minut na metro a pak vlastní jízda 12 minut. Čili v nejlepším případě budeš na letišti hodinu před odletem, což sice zrovna v Norimberku v pohodě pokud máš jenom prirucak. Ale nemáš pak žádnou rezervu, stačí 20 minut zpoždění vlaku a máš problém.



0 Citovat

Stejně ty Český dráhy jsou bídáci. :) Jezdil jsem vlakem z Prahy do Kolína nad Rýnem spojem Praha - Cheb - Norimberk - Kolín nad Rýnem.  Eshop Českých drah vám při zadání trasy Praha - Kolín nad Rýnem vyhodil nabídku za 4500 Kč, což nebudem si nalhávat, je fakt darda a vyplatí si koupit letenku. Ale jakmile tam vložíte podmínku, že chcete jet přes Cheb, tak vám to nabídne spoj za 580 Kč. V té době ten spoj byl pomalejší o cca 30 minut, což při 8 hodinách cesty většina lidí oželí. Koukám, že tenhle fígl se dá použít stále, jen jízdenka stojí 550 Kč. Si myslím, že tohle musí být pod náklady DB, když vezmu, že trasa Aachen - Köln dlouhá cca 100 km stála 20-25 € regionálním vlakem.

0 Citovat

Dobrý den, tip na, nejlépe bezplatné, parkování v blízkosti letiště NUE?

0 Citovat

Koukal jsem taky zrovna na Norimberg potreboval bych byt na letisti v 5 rano (odlet v 7) Jede bus z Prahy v 23.00 a  je ve 2.45  rano v Norimbergu 

0 Citovat

Ziegelstein, obytná zóna, ale naposledy jsem tam tedy parkoval 2 roky zpět 

0 Citovat

Nemá někdo aktuální zkušenost s parkováním ve všední dny?

0 Citovat

Dnes ráno tam parkoval známý a prý stojí trochu dále, ale jinak v pohodě

1 Citovat

Patrik Č napsal(a):

Dnes ráno tam parkoval známý a prý stojí trochu dále, ale jinak v pohodě

 

takže prostě někde mezi těmi domy jo?


1778e474-acd9-4cf5-939c-7c0304e19552.jpeg

0 Citovat

Ano, přinejhorším o trochu dále, sám tam budu za 14 dní parkovat

0 Citovat

Prosím pak tady o info, jestli bylo vše ok. Chci tam parkovat za měsíc od úterý do soboty. Díky

0 Citovat

Dobrý den,

chtěl jsem se zeptat jestli někdo neví zda je stále aktuální parkovat zdarma na těchto dvou místech?

1. ulice Andernacher Str

2. u metra Ziegelstein na ulici Otto-Lilienthal-Strasse

Nebo kde by jste doporučili zaparkovat zdarma, aby to bylo blízko letišti nebo k metru? Pokud někdo víte kde je to možné prosím poraďte.

Letím v červenci z Norimberka na Madeiru.

Děkuji moc

Lukáš Balák

0 Citovat

Ahoj všem,

parkovali jsem ted na začátku cervence 14 dni v Andernacher Straße a bez problemu, odletali jsem kolem pulnoci a bylo kde zaparkovat. Trošku obava o auto, ale v ulici parkovaly další 4 české vozy.

Z Andernacher Straße, se dá celkem v pohodě i za tmy dojít na letiště pěšky (nedoporučuji s kufry) 2/3 asfaltka, a 1/3 písek a štěrk. Volil jsem o 200 metrů delší cestu ale nepotřeboval jsem v noci ani baterku..

https://mapy.cz/s/kuzucagolu

Děti se ženou jsem pak vyzvednul na letišti, naložily jsem kufry hezky přímo před vchodem.

Děkuji místním za takto skvělé umístění.

MS

0