Dobrý den, cca před měsícem jsem si kupoval letenky u Ryanairu s tím, že můžu mít s sebou 1 zavazadlo o rozměrech 55x40x20 cm | 10 kg. Dnes vyšel článek o tom, že Mezinárodní asociace pro leteckou dopravu stanovila ideální velikost příručního zavazadla na výšku 55 cm, šířku 35 cm a hloubku 20 cm. Můj dotaz směřuje tedy k tomu, zda je třeba se tímto novým nařízením řídit? Děkuji za odpověď a jsem s pozdravem viz. článek http://echo24.cz/a/wsxMD/prirucni-zavaz ... a-asociace .

Nová velikost zavazadel

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

7 reakcí

Dobrý den, cca před měsícem jsem si kupoval letenky u Ryanairu s tím, že můžu mít s sebou 1 zavazadlo o rozměrech 55x40x20 cm | 10 kg. Dnes vyšel článek o tom, že Mezinárodní asociace pro leteckou dopravu stanovila ideální velikost příručního zavazadla na výšku 55 cm, šířku 35 cm a hloubku 20 cm. Můj dotaz směřuje tedy k tomu, zda je třeba se tímto novým nařízením řídit?

Děkuji za odpověď a jsem s pozdravem

viz. článek
http://echo24.cz/a/wsxMD/prirucni-zavaz ... a-asociace

0

Letenku máš koupenou, tak tohle vůbec neřeš.

0 Citovat

Tohle není otázkou týdnů, ale měsíců.. Ze dne na den se rozhodně nezmění pravidla. smiley takže v klidu. Až se nás to bude dotýkat, napíšeme o tom. Teď je z toho akorát show, ale nic se v reálu nemění!

0 Citovat

Bohužel většina zpráv se přebírá a prvotní informace z anglických bulvárů se volně parafrázují do českých deníků a obsahová pointa vždy snadno zanikne.

Aerolinie nic nemění a v dohledné době většina ani měnit nebude. To že někde skloňují Lufthansu či Emirates neznamená, že Cabin OK zavazadla budou vyžadovat, ale že je koncept pouze zaujal.

Očekávat se dá omezení na evropských linkách dopravců jako AF/KLM a další, kdo omezili zavazadla k odbavení. Žádná apokalypsa se dít nebude.

http://www.iata.org/pressroom/pr/Pages/ ... 09-02.aspx
http://www.iata.org/pressroom/pr/Docume ... OK-faq.pdf

(v originále vše zní trochu jinak, že?)

add: koukám na iDnes, že zde už je konečně normální článek k tématu http://cestovani.idnes.cz/prirucni-zava ... -sveta_tom smiley

0 Citovat

Když se tady řeší velikost zavazadel,nemá někdo zkušenost s Wizzair a jejich koši na zavazadla?Jde mi o to,jestli by se tam nějak vešla tato taška : http://www.joo.cz/batoh-case-logic-do-s ... 4821#11006
je to o 2.5/1 cm větší...

0 Citovat

Předpokládám, že tam není žádná výztuha, takže bezproblému to tam dostaneš. Pokud to není úplně viditelně větší, tak se měkká zavazadla moc nekontrolují. Záleží však na konkrétním letišti a lidech.

0 Citovat

Snad tam žádná výztuha není,fyzicky jsem ho neměl v ruce...

0 Citovat

Doporučení na menší palubní zavazadlo bylo zrušeno smiley http://www.financninoviny.cz/zpravy/iat ... el/1228900

0
7 reakcí