Ahoj, vychazim z diskuze, ktera tu byla u clanku "co zabalit na dovolenou a jak se vejit do batohu".. Ta diskuze mne inspirovala k tomu, ze ted zvazuji porizeni idealne co nejvetsiho cestovniho zavazadla, co bych si bral s sebou jako prirucni zavazadlo do letadla. Mam predstavu neceho univerzalniho, s cim muzu cestovat vsude, je jedno jestli na tyden po Evrope, nebo treba na mesic po Asii / Africe... Moje predstava je takova: 1 - rozmery to bude prirucni zavazadlo na palubu (nutna podminka) 2 - cestovatelsky batoh s co nejvetsim obsahem 3 - pro predstavu - v diskuzi se tady jiz objevil Burton Traverse Pack (http://www.cestovatelskyobchod.cz/burto ... antom-tarp), ten se mi libi, ale zajimaly by mne jeste dalsi podobne alternativy, aby bylo z ceho vybirat  .

Tip na cestovatelsky batoh - prirucni zavazadlo do letadla

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

Na dva týdny po Thajsku a víkendovky po Evropě stačí ledvinka.

0 Citovat

Pro náročnější igelitka :-).

Lze vzít jakýkoliv batoh, který vmáčkneš do klece, takže na rozměrech absolutně nezáleží. Klidně si kup klasickou velikost příručáku a s Wizzem a podobnými ho jen méně naplníš. Na toto téma už se tu toho napsalo mraky.

3 Citovat

Mám Cabinzero ale používám do FR jen pokud ho úplně nenaplním, jinak se do klece vejde tak tak a jednou jsem to musela řešit tak jen výjimečně .. jinak mám Bestway a na víkend i deset dní do tepla úplně stačí, mám dva roky, máme dva, vyhovuje mi nejvíc.

 https://www.nejkufry.cz/batoh-be...qJEALw_wcB

Kapsu na láhev nemá ani jeden, ale používám karabiny a láhev zavěsím a bočními popruhy přitáhnu a taky v pohodě 

 

1 Citovat

fabiatik napsal(a):

Zdravím, obnovuji diskuzi a ptám se, nepotkali jste někdo za poslední čas dobrý batoh, který by šel použít na 2 týdny do Thajska a zároveň by se dokázal namáčknout do rozměrů W6 a FR (40x30x20) pro víkendovky v Evropě? Zvažuji CabinZero Military 36l nebo nějaký Osprey



Jakýkoliv batoh do cca 40l, jde jen o to, jak ho zmáčkneš.
Tady je to jen o tom, zda chceš nějaký značkový (např. CabinZero, Osprey), nebo jakýkoliv levnější nefrikulín Decathlon, atd.
W6, FR běžně používám nějaký malý Sportisimo baťůžek, nebo tašku do ruky, podle nálady. Jsem ale cestovatel, který nekompletuje batoh/tašku s oděvem či barvou letadla, prostě je to zavazadlo, které dopravím z bytu do letadla a z letadla na ubytování. V destinaci je obvykle vedle postele, nebo ve skříni.
Když chci víc věcí, používám Deuter Translpine 30, který mám na turistiku. Btw zvládnul i to dvoutýdenní Thajsko.


0 Citovat

Tak ona stačí i igelitka, nebo síťovka - když s tím přijdeš ke gatu, tak je ani nenapadne na tebe zkoušet triky s měřením zavazadel, protože dobře vědí, že by se nechytli.

4 Citovat

Wallec napsal(a):

Na dva týdny po Thajsku a víkendovky po Evropě stačí ledvinka.

Lepší koupit větší batoh, než vysvětlovat ženě, že si má vzít o 5 šatů na víkend méně 

1 Citovat

S takovou ženou je snad lepší koupit menší batoh, aby tam necpala zbytečně moc věcí, kdy to už nepůjde zmáčknout do těch rozměrů, ne? Nebo je druhá možnost připlatit si za větší zavazadlo.

0 Citovat

... nebo jet bez ženy 🤔 ?

1 Citovat

Kolegyně v práci se mě ptala, jak můžu lítat jen s batohem..." Kam jako dám lodičky, večerní šaty atd ".. ona kufr potřebuje i na víkend 😁.

0 Citovat

Mám tenhle - už druhý kousek. Zmáčkne se na požadované rozměry, ale jde i "zvětšit" na pořádnej bágl. 

https://www.huskycz.cz/expedicni...-38l-cerna

@Aluška 

jj, tyhle dotazy slyším poměrně často :D 

0