Množí se nám tu dotazy na nákup letenek skrze pofiderní společnosti, které nachází světlo světa jen díky agregátorům jako je kayak, skyscanner či momondo. Portály typu gotogate, viajar, rumbo, tripsta, edreams atd, k nákupu NEDOPORUČUJI! Proč jsou levnější? Levnější jsou jen zdánlivě, většinou se na přední pozici ve srovnávači dostanou podstřelením ceny na kreditní kartu, kterou vlastní mizivé procento uživatelů. Ostatní karty pak bývají s tučným příplatkem. Někdy jsou letenky skutečně levnější, cca o 2 až 3 sta korun, pokud budeme uvažovat nulovou ztrátu na kurzovém přepočtu. Proč nechci ušetřit 200 korun za letenku? Dané společnosti zcela postrádají jakýkoliv klientský přístup, včetně podpory. - v případě změny letenky musíte vše řešit s prodávající agenturou (let. společnost vám nepomůže, neprodala letenku) - servis agentur není v českém jazyce, mnohdy hovoříte indskou angličtinou - servis je jen v určený čas a mimo víkendy - za infolinku se platí poplatek operátorovi při volání do zahraničí + bývají zpoplatněny samotné infolinky - neposílá se info o změně letu či zrušení (neplatí vždy) - vrácení peněz v případě zrušení letenek není automatické, je zdlouhavé a nejisté! - při zrušení letu vám účtují poplatky za vrácení peněz (neprávem, ale jinak než soudně je zpět nezískáte) - koupě chybného tarifu je 50:50, pokud je rezervace zrušena, vztahují se na ní předchozí problémy Nebudete první, kdo bude potřebovat řešit problém s letenkou na druhé straně planety a jako na potvoru v Evropě je noc a tím pádem se nikomu nedovoláte. Ba nebudete ani první, když vám díky špatné ceně stornují letenku a peníze vám nebudou 3 měsíce vráceny. Recenze: https://www.trustpilot.com/review/fluege.de Kdy mohu letenky i přesto koupit na těchto portálech? Naleznete-li chybu, která dovolí snížit letenku ne o pár stovek, ale tisícovek. Pak samozřejmě převažují výhody nad nevýhodami a váha mění pozice. Nebo jsem natolik zkušený cestovatel, že mne ani ind se slovníkem v ruce dostupný 6 hodin denně od pondělí do čtvrtka nezastaví. Koho tedy zvolit? Jediný kdo nabízí 24 hodinovou podporu včetně pobočky na letišti nonstop je náš partner Student Agency (http://letenky.cestujlevne.com). Doporučit se samozřejmě může i Letuška, Expedia, eBookers a další velcí hráči na trhu. .

Proč nechci ušetřit 200,- na letence?

Založil ve fóru Vyhledávače letenek

Pořád tu nikdo nevysvětlil, jak mohou portály jako mytrip prodávat letenky levněji než aerolinky. Ví někdo? Moc by mě to zajímalo. Díky.

0 Citovat

Zdravím všechny, mám dotaz. Letenka koupená přes GoToGate, kdysi už jsem kupovala také přes Tripsta a bez problémů,ale narazila jsem na tohle téma a trošku mě oblilo horko. Letecká společnost je THY kde jsem letenku našla a mám od nich potvrzující email,ale nemůžu ji najít na checkmytrip.com a to mě trošku znervózňuje, oprávněně? Děkuji za odpověď.

0 Citovat

Checkmytrip je vizualizace rezervací v Amadeu, Viewtrip je pro Galileo. Jinými slovy: Je možné že rezervace je udělaná v jiném rezervačním systému než Amadeus. Pokud rezervaci vidíte na webu Turkish, mělo by být vše v pořádku. Teď se jen modlete, aby se nezměnil itinerář a nebudete muset komunikovat s GoToGate. Být oblitý horkem musí být nepříjemné samo o sobě.

0 Citovat

Kontrola rezervace: https://www.cestujlevne.com/blog...ce-letenek

Jinak proč letenky dotují, sám nevím. Faktem je, že k uváděným cenám je potřeba vždy jen 1 konkrétní typ karty, ostatní za brutální poplatek, který přeskočí i dříve běžné 490 ,- fee.

Asi mají propočítané, že se jim traffic z meta vyhledávačů vyplácí kupovat a určité % lidí prostě letenky za vyšší cenu zaplatí nevědomky či z neznalosti.

Je to sprostá vypočítavost a rozhodně charitou nejsou.

0 Citovat

Není to spíš marketingový nástroj karetních společností, aby propagovali své produkty = karty?!

0 Citovat

Karetní společnosti s tím nemají nic společného. Základem jejich prodeje je vždy nabídnout levnou cenu s nejméně dostupným typem karet, která se pak zobrazuje i ve vyhledávačích. No a po zadání jiné karty se změní a lidí co se nachytá bude opravdu hodně.

0 Citovat

Petr76 děkuji za odpověď. Ona letenka byla levná asi spíš tou kombinací termínů, kdy jsem vzala let ve středu a zpáteční další pátek a asi oba nebyly moc obsazené (ještě dlouho dopředu) a zřejmě tím pádem ta dobrá cena. Číst toto forum kdy jsem kupovala letenky s přestupem na Tripsta asi 2 roky zpět tak mám víc nahnáno. Ještěže aspoň THY, být to v kombinaci s Pegasus tak snad raději vyrazím už teď pěšky :-))) Za platbu kartou tam mám "závratných" 74 Kč což mi taky nepřijde, že by na tom vydělali.

0 Citovat

Když kupuješ letenku za relativně běžnou cenu (kde nehrozí žádné potenciální komplikace s rušením letenek, vrácením peněz, komplikované přestupy, apod.) ideálně přímé lety, tak není důvod nevyužít například skyscanner a ušetřit těch pár stovek, zpravidla to dělá kolem 10%.

U velkých akcí/chybových cen se to ale nevyplatí, potencionální úspora je vykoupena vysokou pravděpodobností stornování letenek a konečné záporné bilance v řádu stokorun.

0 Citovat

Riziko změny je u každé letenky. Skyscanner není prodejce, jde o ty pochybné ruské, řecké a kdovíjaké prodejce, kteří tam jsou zalistováni.

0 Citovat

Ano, příště opravdu použiju skyscanner jen na vyhledání letenky.

0 Citovat

Takže jsem si to nakonec na sebe asi přivolala a celkem jednoduchá přímá letenka se mi prodražila, no nikdy více.

0 Citovat

A co sa na jednoduchej letenke dalo pototo?

Inac ja som teraz letel s aegeanom, letenka kupena od flugladen a vsetko klaplo podla planu. Rozmyslam, ze si nakoniec mozno spravim este jeden vylet do Grecka na dalsi rok ... nemecky kseftari maju na niektore lety, (samozrejme s idiotskym prestupom) ceny o akych sa moze zakaznikom webu aegeanu len snivat. Taky Rhodos do Budapesti momentalne za 213 € na niektorych nemeckych garazovkach za 40 ...

0 Citovat

No mě poslední nákup stál 1400,- a letenky mi stejně zrušili, poplatky nechtějí vydat :)

0 Citovat

Tak já jsem kupoval přelety po Peru přes Expedii. Všude jinde ta kombinace 300 $, u nich jen 150 $. Pár dnů před odletem vysvitlo, že mi senzačně koupili letenky pod tarifem "local residents only, Jinak pokuta 179 $ za každý segment". Naštěstí za podobnou cenu jsem našel normální letenky i na poslední chvíli. Ale vyklepat peníze zpět z Expedie mi trvalo 4 hodiny, než došlo ke spojení a dostal jsem se k němu kompetentnímu, protože mi pořád chtěli letenky stornovat s fee, jakoby oni všechno udělali tip ťop. Té době na telefonu trochu pomohl i hurikán Irma. Naštěstí po Skypu se jim volá na US číslo zdarma.

0 Citovat

Můžu říct, že ten risk přes tripstu mě trochu láká. Na tripstě je možný teď koupit letenku do Šanghaje za 8700 Kč, ta stejná letenka přes cestujlevne.com 10400 Kč, což za tu ušetřenou cenu bych měl na vízum.

0 Citovat

Tam bude zase nějaká brutální sleva, že? Většinou to neprojde, ale zkus to. Tripsta je v tomhle to nejmírnější zlo :) Jen bacha, co kde odklikáváš.

0 Citovat

Tak zaplaceno, celková cena cca 9000 Kč, tak uvidíme. :) Letenky dorazily téměř okamžitě, tak jsem si to hned zkontroloval v checkmytrip a tam se mi je podařilo načíst taktéž, tak uvidíme.

0 Citovat

len aby tam bol aj eticket :D, checkmytrip nacita aj len rezervacie, nielen uz konfirmnute

0 Citovat

Ano, je to e-tiket. Přišel prvně mail o zaplacení a že letenka bude do 48 hodin zaslána, v zápětí po pár minutách přišla i e-letenka. Používám checkmytrip poprvé, ale po přidání tripu mi u letenek svítí status Booking status: Confirmed u každého letu. Nebo tenhle status je k ničemu? :)

Edit: Nyní jsem to ověřoval i u Lufthansy a našel jsem se, snad to je dobré znamení. U Air Chiny mi to nechce vzít kód rezervace.

0 Citovat

ked kliknes na ten let, tak by sa ti mali otvorit detaily a mat tam nieco taketo.

zvycajne pri kupe letenky dostanes hned rezervacny kod, ale ten eticket kludne trva jeden den.


etick.png

0 Citovat

Ano, opravdu mi přišlo i elektronická letenka, přesně jak jsem říkal: Prvně email o platbě a rezervační kód a během 15 minut elektronická letenka. Nečekal jsem, že to zašlou až takto rychle.


letenka.png

0 Citovat

tak nech sa dobre leti:)

0 Citovat

Tak mi dnes banka zamítla reklamaci, ale stále se ještě řeší chargeback skrze karetní společnost... Nicméně vyhlídky mizivé :) Travelgenio a -43 €...

0 Citovat

David Eiselt napsal(a):

Tak mi dnes banka zamítla reklamaci, ale stále se ještě řeší chargeback skrze karetní společnost... Nicméně vyhlídky mizivé :) Travelgenio a -43 €...

Dejve jedná se o C s Alitalií do Japonska?

0 Citovat

David Eiselt napsal(a):

Tak mi dnes banka zamítla reklamaci, ale stále se ještě řeší chargeback skrze karetní společnost... Nicméně vyhlídky mizivé :) Travelgenio a -43 €...

https://evropskyspotrebitel.cz/ stačí popsat problém, doložit nejlíp nějakej screen a do měsíce budou koruny zpátky...vyzkoušeno na airline-direct.de :-D

0