Ahoj, chystáme se koupit letenky z Prahy do Brisbane s korean air v prosinci.. Tak bych se chtěla zeptat, jestli máte někdo s touto společností zkušenosti (i s placením, jestli je to vše ok)? přestup budeme mít v Soulu, máme na to 6 hodin, je to dostatečná rezerva, ppř. nevíte jak je složité toto letiště, abychom to zvládli  .

Korean air

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

22 reakcí

Ahoj, chystáme se koupit letenky z Prahy do Brisbane s korean air v prosinci.. Tak bych se chtěla zeptat, jestli máte někdo s touto společností zkušenosti (i s placením, jestli je to vše ok)? přestup budeme mít v Soulu, máme na to 6 hodin, je to dostatečná rezerva, ppř. nevíte jak je složité toto letiště, abychom to zvládli smiley ? Díky za jakékoliv informace smiley

0

Ahoj, klidně si vyberte i delší stop a běžte se podívat do centra - město je moc pěkné. Incheon zvládnete v pohodě, letiště je sice velké, ale neexistuje žádné, kde byste na přestup potřebovali více jak 1,5 hodiny času smiley

0 Citovat

Nevím sice co je myšleno "mít zkušenost s placením", pokud koupíte u slušné agentury (viz "proč nechci ušetřit 200 Kč za letenku") neměl by být problém.
Korean Air je opravdu kvalitní společnost s opravdu slušným prostorem pro nohy i v Y a solidním IFE.
ICN je po zásluze jedno z nejlepších letišť na světě, kde je opravdu příjemné přestupovat a člověk má tendenci tam zůstat i déle než jen minimálně čas nutný k přestupu z letadla do letadla, k dispozici jsou lázně, bruslení, odpočívárn a další. Vyplatí se využít prohlídek Soulu a okolí zdarma, které organizuje letiště.

6 hodin je více než dost. Navigace je uživatelsky vlídná. V případě potřeby z důvodu zpoždění čeká u příletu personál KE a dovede vás až k vašemu dalšímu letu.

Odkud máte v plánu letět?

0 Citovat

děkuji za odpovědi a těšíme se o to více smiley
Odlétáme z prahy- ICN- brisbane. Určitě bychom se rádi do města podívali smiley . Na cestě zpět máme času přes 19 h (17:30-12:50), rádi ho využijeme k návštěvě Soulu. Můžu se ještě zeptat, kde najdu časový harmonogram těch prohlídek města? S těmi zkušenostmi jsem to myslalela tak, jestli se musí platit kartou nebo přes internet, ohledně popřípadného navýšení ceny (omlouvám se, ale nemám moc zkušeností smiley ).

0 Citovat

Výlety zdarma pořádané letištěm v Soulu: http://www.hanatouritc.com/english/html ... _free.html

Já spíš letenky platím převodem (pokud čas není zásadní faktor) hlavně proto, že mám možnost si rezervaci v klidu zkontrolovat a pak teprve zaplatit a taky se snažím posílat údaje o kartě přes internet pokud možno co nejméně.

Pokud máte na výběr tak u letů z/do Prahy volte let KE5935/5936 což jsou codeshare lety provozované A330 ČSA, které se na téhle lince opravdu snaží a servis je opravdu výborný stejně jako civilizované sezení po dvou u okénka.

0 Citovat

KE je slušný standard jak v ekonomické, tak v obchodní třídě, ale je fakt, že let z Evropy je to dlouhý a docela se vleče. Při letu do Oceánie je to trasování příjemné, ale do JV Asie se cesta dost protahuje.
Při letu s KE se dá využít i 50procetní sleva na salónek(proti palubní vstupence), salónek má i sprchy a teplé jídlo.

Výlety z letiště jsou fajn, pokud bych měl 6 hodin , dal bych dvouhodinový výlet a pak salónek. K výletům pořádaných letištěm, jsem sepsal své dojmy zde:
http://www.mojecesty.com/clanky/postreh ... ylety.html

0 Citovat

díky moc za odpovědi smiley
Mám ještě jeden dotaz/ problém s placením. Letenky máme rezervované, peníze na účtu jsou, chceme zaplatit- přes kartu a vždy když dáme pay now čekáme přes 10 minut (loading) a po chvíli se objeví, že už jsme tam dlouho, že vyprší limit a ,,vypne se to(dostaneme se na hlavní stranu korean air) ´´ a jsme tam kde jsme byli- zaplacíno stále není, je ,,čas´´ (do 10.8.) může mi někdo poradit, kde dělám chybu? máme strach jestli se peníze odeslaly nebo ne, ale žadné potvrzení jsme neviděly- abychom jim peníze neposlali 2krat!
děkuji za jakoukoliv pomoc smiley

0 Citovat

Už je vše v pořádku.... Prý má korean air teď pár dní problémy s webem, tak jsme to dokončili přes infolinku a máme to!!! ještě jednou díky za předchozí příspěvky smiley

0 Citovat

Chci se zeptat - letím teď s korean Air v srpnu Sydney - Praha - Sydney. Limit zavazadla mám 23kg. Našel jsem jak nějaký typek psal na fb, že je členem toho jejich sky teamu a že má limit 30kg. Hledal jsem, jak to najít a nic jsem nenašel. Poradi někdo jak na to? Díky


Sent from my iPhone using Tapatalk

0 Citovat

Má vyšší status, který pak opravňuje k různým benefitům. http://skyteam.com - není sranda ho získat smiley

0 Citovat

Ahoj, ohledně ubytování při cestě z AU do ČR Korean Air. Mám koupený letenky do Brisbane říjen/listopad 2016 přes student agency, ozvali se, že nemají pro nás potvzený nocleh v Koreji. Jestli to dělaj korejci, že ČSA vypravují lety z Prahy a zpět do Prahy nevím, ale naši známý z AU říkali, že to lidi na cestě domů teď tak mívaj. Ověřte si to. Koukal jsem na Booking.com, tam je ubytování asi 1400,-Kč na nocleh se snídaní a dopravou na letiště, ale proč to platit? Letenku vypravuje Korean Air, a tu službu nám poskytli vždycky (letěli jsme s nima asi 5-6x). Prej je to cenou tarifu letenky. Koupil jsem ekonomy jako vždycky teď rozčarování. Užijte si tam teplíčko. Držím palce - Petan

0 Citovat

Korean začne pokutovat za nedostavení k letu až 120$, prý to praktikují již i Emirates.. Víte o tom někdo?

http://www.ttg.cz/korean-air-zavadi-pok ... -k-odletu/

0 Citovat

Neviděl bych to tak divoce https://www.koreanair.com/global/en/abo ... 07_01.html
No-Show Penalty: A penalty will be imposed for no-show passengers who either do not cancel their reservation prior to the scheduled time of departure or passengers who do not board their flight after check-in has been completed
Applicable Tickets : Revenue and Award Tickets issued in KE

Takže podle mě to bude platit jen na letenky za míle a podobné, ne na standardně koupené. A taky ne pro letenky které s KE vystaví někdo jiný (třeba jeden segment s KE...)

0 Citovat

Cau lidi, 

chci se zeptat zkusenejsich..chci koupit letenky do Australie s KE, a na zpatecni ceste je klasicky stopover neco pres 19 hodin a pres noc. Rad bych zazadal o ubytovani zdarma, nicmenene, kdyz si ctu podminky poskytovani noclehu, tak nelze zazadat o nocleh pokud mam jednu z techto trid: X,O,A,G,T,N . Letenku chci koupit pres St.Agency (na webu KE o cca 5 tisic drazsi).

A ted ta otazka, jak poznam uz ted dopredu jakou tu knihovaci tridu budu mit? :)

Diky za odpovedi :)

0 Citovat

Stačí kliknout na číslo letu:


tarifni-trida.png

0 Citovat

No to jsem vul :D 

Diky Krystofe :)

Jeste jedna vec..pisou tam o neplatnych zadostech, kdyz je jeden let operovany nekym jinym. Ja mam cestu tam PRG-ICN s OK a ICN-SYD s KE. Zpatecni cesta kde je ten dlouhy stopover je ovsem operovana pouze KE. Chapu dobre, ze mne vlastne pri zadosti o noclech zajima pouze ten usek, kde nocleh hodlam vyuzit a to OK pri prvnim letu mne vubec nemusi zajimat a zadost o nocleh to neovlivni? :) 


0 Citovat

Korean s Dreamlinerem do Prahy

https://www.planes.cz/cs/article...ingy-787-9

0 Citovat

Chtel bych se zeptat, zda lze ocekavat nejake akce behem roku od Korean Air nebo spise stabilni ceny?

0 Citovat

iphone4usa napsal(a):

Chtel bych se zeptat, zda lze ocekavat nejake akce behem roku od Korean Air nebo spise stabilni ceny?

Akce lze očekávat: 11.4. s pravděpodobností 56.2%, 26.6. s pravděpodobností 60.1% a 19.8. s pravděpodobností 47%

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

Akce lze očekávat: 11.4. s pravděpodobností 56.2%, 26.6. s pravděpodobností 60.1% a 19.8. s pravděpodobností 47%

Prosim i postup vypoctu techto pravdepodobnosti. Rad bych si to zkontroloval.

Doufam, ze kdyz uz jsi se namahal s takovouhle odpovedi, tak te to aspon hralo na srdicku, jakej ses frajer ;-)
0 Citovat

Korean Air nedělá akce, drží si své ceny.

0 Citovat

Korean Air akce dělá, ale za předpokladu že jsi v Jižní Korei a chceš někam letět a je ti jedno kam. V tom případě je ale lepší využít místní nízkonákladovky.  Pokud ti jde o akci na jednu konkrétní linku odněkud do Soulu, tak tam opravdu akci nečekej. 

0 Citovat

No to jsou aspon hodnotne odpovedi. Ikdyz to neni pozitivni odpoved, tak dekuji panove!

0
22 reakcí