Zdravím, chci se zeptat, jak to funguje při přestupování s nízkonákladovkama. Např. u Norwegianu či Eurowings, lze koupit letenku s přestupem a můj dotaz je, jestli se starají o cestující v případě nestihnutí letadla při přestupu, díky jejich prvnímu opožděnému letu? Samozřejmostí je, že to je koupené na ''jednu'' letenku přímo přes jejich stránky. Normálně bych se neptal páč je to jasný, ale u těhlech nízkonákladovek fakt netuším jak to mají zařízené  .

Přestup s Low-cost Airlines

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

2 reakce

Zdravím,
chci se zeptat, jak to funguje při přestupování s nízkonákladovkama. Např. u Norwegianu či Eurowings, lze koupit letenku s přestupem a můj dotaz je, jestli se starají o cestující v případě nestihnutí letadla při přestupu, díky jejich prvnímu opožděnému letu? Samozřejmostí je, že to je koupené na ''jednu'' letenku přímo přes jejich stránky. Normálně bych se neptal páč je to jasný, ale u těhlech nízkonákladovek fakt netuším jak to mají zařízené smiley díky za případnou odpověď smiley

0

Stacilo 10 sekund a google - Norwegian
Connecting flights (one reservation)

Norwegian’s connecting flights (2 consecutive flights under the one reservation) are only available to certain destinations. A service charge will apply.

If you have booked a connecting flight, in most cases your checked baggage will be transported to your final destination. If you are travelling from an international flight with an onward connection on a domestic flight, different customs clearance conditions apply to the transport of checked baggage.

If you have purchased a connecting flight with a scheduled overnight stop, you must collect your luggage and check in again the following day. Norwegian is not responsible for any costs in relation to a scheduled overnight stop.

When purchasing a connecting flight we will ensure that you are transferred to the next available Norwegian service to your final destination if your original flight is delayed. You will also be offered food and overnight accommodation if necessary. This offer applies even if the reason for the delay is outside Norwegian`s control, such as adverse weather.

0 Citovat

Přesně tak, v Evropě snad žádná nízkonákladovka neručí za zpoždění při přestupech, nebo rozhodně ne zdarma v základním tarifu. Např. wizzAir umožňuje za určitou částku (dost vysokou) si pojistit to, že když má let zpoždění 60 a více minut, dostanete 100€ kreditu, ale stejně vám uletí letadlo smiley. To je holt riziko nízkonákladového cestování...

0
2 reakce