Zdravím, máte nějaký tip, jakou kreditní kartu využít? Hledám kartu kde by byl největší bonusem nasbíraných mílí při utratě 1000USD v prvních 3 měsících? Létám cca 5-10x za rok tak bych rád využil nějakou kreditku a hlavně bonus míle, které bych pak přeměnil za nějaké upgrady na trasách. Máte někdo nějaké tipy? Díky .

Kreditní karta - nejvíce výhod

Založil ve fóru Frequent flyer programy

Hledal jsem kvalitní kreditní kartu v ČR spojenou s leteckými společnostmi, ale bohužel se mi nic nepodařilo najít.

Nejlepší řešení je pro mě Raiffeisenbank Life, na kterou jsem přesel od Unicredit Miles&More. Sice RB Life nepřipíše žádné bonusové míle, ale sbírá 2% zpět z každé transakce do výše 50 000 Kč/měsíc, tedy bonus až 1 000 Kč/měsíc. Původně se tahle kreditka jmenovala Citi Life a se vstupním bonusem 2 000 Kč mi za cca 16 měsíců nasbírala 13 500 Kč, což už na nějakou letenku vyjde smiley Sám 50 000 Kč měsíčně kreditkou neutratím, ale platím vždy za všechny vše co jde (např. cesty, ubytování atd.) a následně rozpočítám přes Splitwise a jde to...

0 Citovat

No nevím. Musíš čerpat úvěr, tedy platit úrok za nejméně 10000 Kč za nejméně 56 dnů, a to každý měsíc. Pro jednoduchost počítám 10% úrok a to, že úvěr splatíš první den po bezúročném období. To mi vychází na 150 Kč každý měsíc. To je skoro 2000 korun ročně. Je to výhodné?

0 Citovat

Erste slevila hodně z podmínek a nyní stačí 50k income každý měsíc. Jejich prémiové pojištění od Kooperativy je myslím si dostačující, navíc 4x vstup na Prioritku a salónky v PRG.

0 Citovat

A už je jasno v tom, jestli po dosažení požadovaného úvěru v měsíci (400EUR/10000Kč) a přepnutí na Premium ten Premium režim vydrží napořád/jen v daném účetním období/jen do té doby, než se nesplacená výše úvěru sníží pod limit? Z toho jejich popisu mi nevyplývá vůbec nic... do kdy bude Premium zapnutý jsem se nějak nedočetl.

0 Citovat

Poslední zkušenost u mne - za aktuální měsíc se mi počítají body nějak rychleji (vypadá to, že 1 bod za 150 Kč). Nic jsem neměnil, ani v nastavení, ani ve způsobu užívání karty. Dluh po splatnosti nemám (resp. dokonce nemám dluh z minulého období vůbec).

0 Citovat

Mne prisla faktura za aktualne skoncene obdobie, pise sa v nej, ze mam aktivovanu uroven Premium. Pritom som v tomto obdobi neminul ani 400 E, predoslu fakturu som splatil nacas a necerpam uver. Tak uz tomu vobec nerozumiem smiley

0 Citovat

Zrychlené sbírání bodů je součástí úrovně Premium.

0 Citovat

Myslim si ze aj po vysvetleniach k jednotlivym mojim otazkam z diners ktore som sem tiez uz kopiroval je tento text na ich webe dostatocne zrozumitelny :

AKO FUNGUJE ZBIERANIE BODOV?

Ako držiteľ karty Diners Club sa stávate členom vernostného programu Club Rewards®. Tento jedinečný odmeňovací program Vám ponúka možnosť získať body za platby kartou. Nazbierané body si môžete kedykoľvek vymeniť za atraktívne odmeny – a to aj bez doplatku.
…OD 1.9. PRE VŠETKY KARTY

V prípade ak využívate niektorý z úverov na Vašej karte Diners Club, máte odteraz prémiovú úroveň vernostného programu Club Rewards® aktivovanú automaticky a zadarmo, bez ohľadu na typ karty. Stačí, ak máte na svojej karte aj po ukončení 55-dňového bezúročného obdobia otvorenú čiastku v minimálnej výške 400 € s najvýhodnejšou RPMN na trhu – 8,66%.
PRÉMIOVÁ ÚROVEŇ VERNOSTNÉHO PROGRAMU: PREMIUM REWARDS

Prémiová úroveň vernostného programu vám dáva možnosť zbierať až 4-násobný počet bodov za každú platbu kartou a zároveň možnosť nazbierať v rámci jedného zúčtovacieho obdobia až 600 bodov.
Za každé 3 € uhradené kartou v rámci jedného zúčtovacieho obdobia získavate 1 bod do vernostného programu.
ZÁKLADNÁ ÚROVEŇ VERNOSTNÉHO PROGRAMU CLUB REWARDS®

Základnú úroveň vernostného programu majú aktivovanú všetci držitelia kariet zadarmo a to aj v prípade, ak nevyužívajú úver od Diners Club.
Základná úroveň Club Rewards vám teraz tiež dáva VIAC, 1 bod za každých 12 € z platieb kartou v rámci 1 zúčtovacieho obdobia a možnosť získať až 200 bodov za 1 zúčtovacie obdobie.
AKO SA PRE VÁS ZLEPŠILI PODMIENKY OD 1.9.

Od 1.9.2016 budete dostávať viac bodov za každú transakciu.Pre tým bola bodové hodnoty nastavené nasledovne:

Premium Rewards: za každých 5 € minutých kartou vám bol pripísaný 1 bod (pri prekročení výšky transakcii v jednom zúčtovacom cykle nad 300 €, je to za každých 8 € = 1 bod)
Club Rewards: za každých 15 € minutých kartou vám bol pripísaný 1 bod.
Po novom budete zbierať o 60% viac:

Premium Reward: za každých 3€ minutých kartou vám je pripísaný 1 bod (pri prekročení výšky transakcii v jednom zúčtovacom cykle nad 300€, je to za každých 6 € = 1 bod)
Club Rewards: za každých 12 € minutých kartou vám je pripísaný 1 bod.
Viac informácií o vernostnom programe nájdete v Podmienkach používania Club Rewards.
* Za Transakciu vykonanú u obchodníka sa nepovažuje Transakcia vykonaná v tzv. kamennom či internetovom kasíne, u spoločnosti prevádzkujúcej stávkové hry, na nákup darčekových poukážok, na nákup dobíjacích kariet slúžiacich na ďalšie transakcie, ako aj transakcie týkajúce sa iných finančných produktov.

0 Citovat

Snad nie, v e-accounte vidim v sekcii Prijate uhrady presnu sumu z minuleho vypisu a platil som to tyzden pred koncom bezurocneho obdobia. Malo by byt vsetko v poriadku. Vsak uvidim na dalsom vypise o mesiac, kolko mi daju nakoniec bodov.

0 Citovat

Diners ma akciu. Neobmedzeny pocet dodatkovych kariet zadarmo (zakladnych bez poistenia ) bez akeho kolvek dokladovania staci vyplnit elektro formular pre svojich znamych a za kazdu kartu pripise 200kreditov na konto hlavnej karty.

Akcia plati do konca mesiaca

0 Citovat

Ptosim vas, ti co pouzivaj dinersku na vstup do salonikov, prosim vas je to vzdy individualne alebo ako to je s vyuctoanim v pohyboch, dnes je mesiac co som ju pouzil na vstup, stale mi to nedali do vypisu

0 Citovat

Strašně dlouho to trvá- klidně i tři, čtyři měsíce...

0 Citovat

btw, podla tety na pobocke VUB, AMEX konci na Slovensku (datum nevie sa) a bude nahradeny Mastercard World. Co este ako tak chapem pri AMEX Blue, ale kto ma Gold, tak asi downgraduje. ako to bude s Priority Pass co je k AMEX Gold, tak to neviem.

0 Citovat

no vsak kvoli tomu zostatku/uveru 20000 euro rusim CSOB, doteraz som to mal zadarmo, teraz uz 3 euro mesacne.mBank uz zapol mastercard secure, takze jedina vyhoda co mala CSOB uz sa da nahradit (kvoli nakupom cez net na niektorych vychodnych portaloch, kde securecode vyzaduju)

0 Citovat

no s tym 3D Secure uz sa patrilo, ale aj tak je to zalostne ze v roku 2017 to na Slovensku ponukaju 3 banky

0 Citovat

@misso, tak na nieco dobre je citat tie smutne cenniky smiley
este jedna perlicka, kedze rusim ucet v CSOB, tak som chcel na pobocke VUB (ked som tam uz po rokoch zavital, lebo okrem AMEX tam nemam ani ucet, iba pristup k internet bankingu) zmenit mandat inkasa AMEXky na novy hlavny ucet vo FIO. Tak teta mi oznamila ze chcu za to 10 euro, alebo si to mozem zadarmo spravit v internet bankingu. Prisiel som domov, pozeram na internet banking, volam na info linku - samozrejme ze sa to da len na pobocke smiley

0 Citovat

@tonic Navyse od 1.4. bude karta spoplatnena (27 €/rok), doteraz ju slo mat v ramci uctu zadarmo.

Chcem sa este spytat, obnovenu kartu ti vydali s plnou platnostou, na dalsie 3 roky? Mne bude koncit az po 1.4., tak rozmyslam, ako by som si ju mohol "obnovit" este teraz. aby sa mi predlzila platnost na co najdlhsie obdobie (za predpokladu, ze stare karty nechaju dobehnut).

0 Citovat

No ja ucet vo VUB nemam, tak casbackom som ju mal zadarmo. Ano, 3 roky dali

0 Citovat

no odysea porkacuje, ani v centrale na Nivach v Bratislave tety nevedia zmenit inkaso smiley tak som vypisal ziadost na papier a ozvu sa.
a co som sa dozvedel, tak asi fakt bduu migrovat karty na Mastercard World aj tie, co este maju platnost

0 Citovat

Ja mam v novom vypise uvedenu informaciu "...peňažný bonus z bodov, ktoré ste získali ku dňu odvolania vernostného programu Cash back, Vám bude pripísaný..."
Takze to vyzera, ze aj na existujucich zrusili cashback, tym padom si uz nezarobi ani na rocny poplatok.

0 Citovat

hlavne by ten rocny poplatok by nemali uctovat, ked nevydrzi ani rok smiley

0 Citovat

no taze mi to nedalo a zavolal som na linku AMEX - Slovensko.

Takze , je to pravda, karty ku 31.10.2017 zaniknu. A s Gold aj Priority Pass. takze tak. kto bude mat zaujem, tak mu karta prejde na MC World, ale tam bude vyhoda salonikov taka aka je - Vieden a Praha...no do videnia smiley smiley smiley

Dalej co sa tyka rocneho poplatku BLUE. Nie je pravda..ti, co dostali kartu k uctu zadarmo, im to aj zostava, do konca ich platnosti.

Ovsem, modelova situacia aka nastane u mna, mi odpovedat nevedeli , to je, ze mne Gold konci v Auguste 2017 rocny poplatok 130€, samotna karta ale zanikne az 31.10.1017. Ci mozem este v auguste doplatit alikvotnu sumu do oktobra 2017 a tak uzivat aj PP do oktobra, alebo mi to v auguste uz nedovolia...mi odpovedat nevedeli.
Kazdopadne, ja MC World uz mam z Mbank..nemienim mat dve... a ak nebudem mat vo vub kreditku, musim platit za ucet...no takze , od nich zrejme odidem. Tieto vydierania od bank z roka na rok odpornejsim sposobom ma neskutocne zacinaju nasierat !

0 Citovat

no presne, MC World mam uz u mBank tak ku 31.10 koncim s VUB, kde nastastie mam len kartu bez uctu. Mozno dovtedy dokazu zmenit aj ten ucet na inkaso minimalnej splatky smiley

0 Citovat

Trochu bych oživil toto téma dotazem na aktuální stav na poli kreditních karet. Pohybuje se někdo odborně v tomto oboru a má tip na to, která kreditní karta se aktuálně nejvíce vyplatí pro běžného uživatele?


Rozhodně nepotřebuji a nebudu sbírat míle (tak často, bohužel, nelétám), kreditku vlastně potřebuji spíše kvůli kaucím pro autopůjčovny v zahraničí (kde neberou debet), proto bych byl radši za žádné/minimální měsíční poplatky. Pravděpodobně bych asi ani nijak extra nevyužil nějaký extra/bonus program (neříkám, že by se salónky v Praze nebo Vídni nehodily) :)

0 Citovat

Ja pouzivam Erste Premier, dostanes k uctu 2 karty ( MC World Elite a Visa Infinite ), jedna z nich muze byt vymenena za kreditni po urcite dobe. nabizi tez neomezeny pocet uctu. Na karty je navazane pojisteni pro tebe a rodinu tusim do 10m, pojisteni zpozdeni letu a zavazadel. Zaroven dostanes Priority Pass se 4mi vstupy + kazdy dalsi 50% ceny. Zaroven mas s MC pristup zdarma +4 hoste do MC Lounge v Praze T1 a ve Vidni a pristup do Erste Lounge T2 s privatnim odbavenim. Od unora je potreba prijem 70k mesicne, prumer se dela za posledni 3 mesice. Na pozadani vedou 6 mesicu bez omezeni.


Dalsi moznost je CSOB Premium, v podstate vyhody hodne pohobne, jen si tam muzes jeste zdarma pridat pojisteni odpovednosti, neco pro ridice a neco na kradez identity online tusim. Dale je tam pojisteni storna.  Kreditku vydavaji okamzite. Nevyhoda je, ze nemas pristup do Erste Lounge a jen 1 osobni a 1 sporici ucet. U CSOB je potreba mit income 50K mesicne.

0