Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda má někdo zkušenosti s finanční náhradou u letecké společnosti TAP u mezikontinentálního létání? Čtyři dny před odletem mi změnili navazující odlet z Lisabonu. Vše je v rámci jednoho tarifu, jen místo 5h strávím v Lisabonu 16h. Když si tedy zajistím ubytování v Lisabonu, tak mi to bude hradit TAP, plus nějakou finanční kompenzaci? Předem moc děkuji odpověď. S pozdravem Michal .

Kompenzace

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, zda má někdo zkušenosti s finanční náhradou u letecké společnosti TAP u mezikontinentálního létání? Čtyři dny před odletem mi změnili navazující odlet z Lisabonu. Vše je v rámci jednoho tarifu, jen místo 5h strávím v Lisabonu 16h. Když si tedy zajistím ubytování v Lisabonu, tak mi to bude hradit TAP, plus nějakou finanční kompenzaci? Předem moc děkuji odpověď. S pozdravem Michal

0

Hotel obdržíte automaticky na letišti - dostavte se na přepážku tapu.. S kompenzací nepočítejte, TAP nechává dojít spory před soud, pak teprve platí. Takže raději skrz agenturu.

0 Citovat

ahoj, dovolím si využít vlákno
netušíte jak postupovat a žádat o odškodnění u zpožděného mezikontinentálního letu.
Trasa Milán-Dehlí, společnost AirIndia, zpoždění na příletu 18 hodin.
díky

0 Citovat

hore je take tlacitko ze KOMPENZACE smiley
http://cestujlevne.com/kompenzace/

0 Citovat

Vody27, classic: všechno je popsáno zde: http://europa.eu/youreurope/citizens/tr ... dex_cs.htm
vyplň formulář (je v odkazu ke stažení), zašli dopravci, urguj vyřízení. Pokud zamítnou, pak teprve se obrať na agenturu, kterých jsou desítky a počítej s jejich provizí 25%.

0 Citovat

Jaké máte zkušenosti s vasenaroky.cz? Ja jsem jim zadala případ zpoždění na začátku srpna a mám pocit, že vůbec nic nedělají. Stále se vymlouvají, že toho mají hodně. Je tu někdo, komu vymohli nějaké kompenzace? Díky.

0 Citovat

tu vyzera ze pomohli, to by som ja osobne necakal (tiez som mal tie iste letenky, ale nechal som to tak)
viewtopic.php?f=52&t=1818&start=315

0 Citovat

Uprimne doporucuju stranku refund.me - nekolikrat jsem s nimi jiz kompenzaci resil - jsou schopni si dohledat vsechno podklady sami, nic nemusite resit. U vasenaroky.cz jsem narazil na to, ze jsem vyhodil palubni vstupenku a bez toho to "neslo" - u refund.me si s tim lehce poradili.

0 Citovat

Děkuji moc za odpovědi!

0 Citovat

Ahoj vsichni, prave pisu ze salonku v Dubaji a snazim se najit zpusob jak se dostat do Colomba. Let Pegasus z Istanbulu mel drobne zpozdeni a ja o 10 minut nestihnul navazujici Dubai-Doha-Colombo s Qatar Airways. Mam zavazadla nevim kde (pani v Praze mi poslala zavazadla az do Colomba (Praha - Istanbul - Doha - Colombo), tak by me zajimalo, zda tam dorazi, I kdyz jsme z Dubaje neleteli.
Bohuzel segment Dubai - Doha - Colombo jsme bookovali pres Gotogate a dle recenzi a podminek, nemame narok na kompenzaci a propadnou nam I zpatecni lety. Da se s tim neco delat?
Qatar nas posila za Gotogate a tak se obavam, ze budu muset booknout 4 nove lety, abych se do Colomba dostal. 8 tis. na osobu navic...Mate nejaky tip jak aspon par penez dostat zpet nebo jak to zaridit za priplatek pres Qatar?

0 Citovat

hm, tak to nepotesi. Ak sa smiem spytat, to ste si naoazj mysleli, ze stihnete presun z Terminalu 2 na Terminal 1 na dvoch separatnych letenkach za hodinu a pol? (ak dobre pozeram na dnesne odlety/prilety..Pegasus ani nemeskal)A celkom aj zaujimave, ze v Prahe bolo schopni a ochotni poslat batozinu az do COlomba.

0 Citovat

Ahoj, mam dotaz, rodice jsou v Londyne - let wizzair opozden o 12h - ubytko jim zajistuji. Nicmene co by jeste meli udelat pro to, aby bylo vymahani 250 eur na ktere budou mit narok jednodussi? Diky

0 Citovat

Vyfotit odletové / příletové tabule, ideálně si vyžádat na letištních informací doklad o zpoždění. Vše je to pak hezké, ale pokud aerolinka chtít nebude, soudu se člověk stejně nevyhne.

0 Citovat

Diky, Dave. Jen pro uplnost - ten doklad o zpozdeni vydaji v Praze nebo v Londyne? Asi Praha, ze? Jinak pocitam, ze wizzair to jen tak neda, takze jak zde radis tak to rovnou dame vasenaroky.cz nebo jim podobnym - to by melo vyjit, ne?

0 Citovat

Potvrzení nejlépe v Londýně.

Spíše radím nejdřív zkusit sám za sebe, pokud aerolinky nereagují a výzvu ignorují, budeš potřebovat přitvrdit a tehdy je čas na advokáty. smiley

0 Citovat

Zdravím......
6.11.2015 nám Transaero zrušil let z Vídně do Dillí,nabídli let od Aeroflotu, ten jsme využili. Lhůta na vymáhání kompenzace je 3 roky. Myslíte, že to má cenu?
Má někdo zkušenost s Transaero? Zkrachovali a vypadají velice nedůvěryhodně.

Klikla jsem zde na Kompenzace a tak se spojila s vasenaroky..............poslala letenky a teď čekám

0 Citovat

Vy jste ale využili náhradního dopravce, proč byste měli mít nárok na odškodnění?

0 Citovat

ano................špatně jsem to pochopila

Mandarinko dík.

0 Citovat

Clovek tu chvili neni a hned takove perly:-)

0 Citovat

ako sa to povie...s jedlom rastie chut?
tu sa pomaly 3 tyzdne bookuje jedna letenka vramci vietnamu viewtopic.php?f=12&t=3446 a potom sa hlada tlacivo na visa on arrival (asi pre pripad keby im na letisku tie papiere dosli...smiley) a zrazu by sa uz huckali pravnici na skrachovanu letecku spolocnost smiley mozno by stalo za pokus kontaktovat federalny letecky urad РОСАВИАЦИЯ cez rusavia@scaa.ru prip. brnknut na vratnicu +7 (499) 231-50-09

0 Citovat

Teoreticky v případě tohoto zrušeného letu může být nárok na kompenzaci, ale pouze pokud bylo zrušení oznámené zákazníkovi později než 14 dní před odletem. Tady jde pravděpodobně o rušení v souvislosti s krachem/odebráním licence, které se dělo už v říjnu 2015, takže nevím, jestli to spadá pod ten interval 14 dní.

Prakticky ale není moc po kom tu kompenzaci vymáhat, když dotčená společnost zkrachovala, takže je to ztráta času.

Jinak souhlasím, že cestující může být rád, že se Rusové dobrovolně rozhodli nahrazovat cestujícím letenky náhradním letem Aeroflotu a o svůj let nepřišli úplně. V případě krachu aerolinky takový krok nebývá pravidlem...

0 Citovat

verra: Transaero vyhlásilo bankrot, takže kompenzace je nevymahatelná.
Na druhou stranu je třeba říct, že Mandarinka ani Petr76 nemají pravdu, pokud uvádějí, že v případě "absolvování letu náhradním dopravcem" není na kompenzaci nárok. Ten nárok samozřejmě je za podmínky, že let zrušili méně než 7 dnů před odletem a díky přesměrování jste dosáhli cílového místa o více než 4 hodiny později. Pokud by to bylo o 2 - 4 hodiny později, pak se kompenzace krátí o 50%. Pokud méně než 2 hodiny, nárok na kompenzaci nevzniká.

0 Citovat

Z hlediska akademické přesnosti bych doplnil pravidla podle EC261/2004 v rámci působnosti tohoto nařízení:
V případě zrušení

1. Nárok na refundaci nebo přesměrování (která možnost nastane si zvolí cestující) vzniká cestujícímu v každém případě.

2. Nárok na kompenzaci vzniká s výjimkou následujících případů:
2a. Cestující byl informován o zrušení letu 14 a více dní před odletem (a vůbec nezáleží na tom, jaké přesměrování bylo nabídnuto)
2b. Cestující byl informován o zrušení letu 7-14 dní před odletem a bylo mu nabídnuto přesměrování s odletem nejdříve 2h před původním odletem a s příletem nejpozději 4h po původním příletu
2c. Cestující byl informován o zrušení letu méně než 7 dní před odletem a bylo mu nabídnuto přesměrování s odletem nejdříve 1h před původním odletem a s příletem nejpozději 2h po původním příletu
2d. Zrušení bylo způsobeno mimořádnými okolnostmi ("zásah vyšší moci", např. stávka nebo nepříznivé počasí)

Skutečně je tedy pravda, že mimo eventuality 2a, 2b, 2c a 2d má letecká společnost povinnost cestujícího přesměrovat náhradním letem (nebo refundovat zakoupený let, pokud si cestující přeje) a zároveň navíc vyplatit finanční kompenzaci (kompenzuje fakt, že nabídnutý let přesměrování se časově liší od původního letu o více než určitý předepsaný minimální parametr a zároveň cestující neměl dostatek času si zařídit alternativu/přizpůsobit se ve svém plánování).

0 Citovat

2 pavelp: Užitečné, detailní vysvětlení- díky za ně.

0 Citovat

otazka aj je, kedy ste prisli do ciela...
edit: pani Verra, nehnevajte sa na mna, len mi to cele prislo tak trosku komicke. Ale aby som sa aj ja konstruktivne zapojil do diskusie.
Je jedno, kedy vam dali vediet o zmene letu, ci tych 10 hodin alebo 6 dni, dolezite je, s akym meskanim oproti originalnemu letu ste sa dostali do ciela (ci Aeroflotom, alebo praskovacim lietadlom, to je vlastne jedno). No ale kedze Transaero skrachoval a Aeroflot sa myslim len postaral o pasazierov z dobrej vole ak si dobre spominam, tak velku sancu tomu nedavam, aj ked ktovie smiley

0