Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda má někdo zkušenosti s finanční náhradou u letecké společnosti TAP u mezikontinentálního létání? Čtyři dny před odletem mi změnili navazující odlet z Lisabonu. Vše je v rámci jednoho tarifu, jen místo 5h strávím v Lisabonu 16h. Když si tedy zajistím ubytování v Lisabonu, tak mi to bude hradit TAP, plus nějakou finanční kompenzaci? Předem moc děkuji odpověď. S pozdravem Michal .

Kompenzace

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

A hlavně:

- všechny tyto informace jsou běžně dostupné na stránkách Turkish Airlines (transit hotel, podmínky, které je třeba splnit, Istanbul Tour, jejich časy a program atd.)

- dobré bylo řešit dlouhý přestup a co s ním ještě před koupí letenky, ne ex post
0 Citovat

Ahoj, v patek letíme z Katovic do Vilniusu přes Varšavu. Při kontrole rezervace jsem si všimla,  že let z Varšavy není potvrzen. Po dotazu na OTA nám navrhli změnu s odletem o dvě hodiny a pět minut později. To není samozrejmě problém, jen mě napadlo, že máme možná nárok na kompenzaci- tři dny do odletu a do cílové destinace se dostaneme o více než dvě hodiny později. Nebo se pletu? 

0 Citovat

není limit 3 hodiny?

0 Citovat

Zpoždění musí být v průběhu přepravy. K žádnému zrušení letu ze strany aerolinky zřejmě nedošlo (nebo snad ano z toho co píšeš to nevyplývá?) nebo je to chyba u OTA?

Jinak norbic má pravdu, zpoždění musí být alespoň 3 hodiny.
0 Citovat

Myslela jsem tohle- méně jak 7 dní před plánovaným letem a je vám nabídnuto alternativní spojení s odletem maximálně o 1 hodinu dříve a příletem nejpozději o 2 hodiny později. Pokud splňujete tuto podmínku, pak máte nárok na finanční odškodnění až do výše 600 € za osobu. 


Přičemž je mi jasné,  že při tak krátkém letu je to jen 250;-)

0 Citovat

Ale tohle se vztahuje pouze na zrušení letu ze strany aerolinky. Zrušili ten původní let, který jste měli bookovaný a potvrzený? Pokud ne, tak kompenzaci vůbec není třeba řešit.

Pořád mi ale není jasné kde došlo k chybě (aerolinka, OTA?) a kdo Vám nabídl alternativní spojení (OTA, aerolinka) a proč Vám vůbec alternativní spojení nabízeli?

0 Citovat

Alternativní let nabídla OTA, ale před malou chvíli mi napsali, že nakonec potvrzují ten původní let, tak nemusím nic rešit. 'Odvolávám,  co jsem odvolal a slibuji,  co jsem slíbil.;-)

0 Citovat

Takže zřejmě chyba na straně OTA. Opakuji, nárok na kompenzaci by byl pouze v případě, že by let byl zrušen a nesplnili podmínky dle Nařízení, které umožňují vyhnout se placení kompenzace. Navíc kompenzaci lze vymáhat pouze po přepravci ne po OTA.

0 Citovat

Už je mi to alespoň jasné, díky. 

0 Citovat

Easyjet nám zrušil let z BSL do PRG (prý kvůli stávce ve Francii, nicméně na odletové tabuli svítil pouze tento let jako zrušený- tak se mi to moc nezdá) a protože za 2 hod letěl Easyjet do Drážďan, přebukovali jsme si letenky tam. Máme nárok na odškodné?

0 Citovat

Pokud byl ten den stávkový stav, jakože ve Francie je 360 dní z roku, tak bohužel ne.

0 Citovat

Zdravím místní experty na kompenzace. Jak se díváte na tuto situaci SFO-JFK odkloněno do PHL kvůli počasí, následnej let do PRG zrušenej kvůli závadě a přebookováno na stejnej let o den později. Claim nebo ne ?

0 Citovat

Let JFK-PRG? Tam nárok není, protože Delta není evropskou aerolinkou.

0 Citovat

Původně to bylo SFO-JFK-LHR-PRG a vzniklo z toho SFO-PHL-PRG, jen o den později

0 Citovat

Ok, měl jsem za to, že kompenzace s evztahuje i na ne-EU dopravce když letí do EU. Nevadí, zkusím vyrazit aspoň nějakej voucher :-)

0 Citovat

Vztahuje se i na ne-EU dopravce, když letí z EU. 

0 Citovat

Michal napsal(a):

Vztahuje se i na ne-EU dopravce, když letí z EU. 

z i do ?

0 Citovat

Právě že jen z. 

0 Citovat

Sorry ze sa zase vypytujem, ale zda sa ze to thajsko narychlo zacina byt "zakliate" :) Ak dopravca oznami mailom 3 dni pred odletom zmenu letu, pretoze cast doha-krabi bola zrusena kvoli  "operational issues" (tu by som este musel zistit o co presne islo, toto mi len napisali na FB), a automaticky nam miesto povodneho letu s jednym prestupom a 14hodinami  daju let s 2 prestupmi, 26 hodinami letu a prichodom do cielovej destinacie presne o 24 hodin neskor s cim nesuhlasim, na co nam ponukne uz cez telefon support druhy let s 2 prestupmi, s rovnakym casom odletu ako povodne zakupeny ale s casom priletu do cielovej destinacie (krabi) o 3h 20m neskor (a naozaj by ten cas sedel a miesto povodnych 6:10 priletime 9:30)a tento sme prijali, je tam narok na kompenzaciu? alebo je kompenzacia len v pripade ze prijmem tu uplne prvu ponuku? je to qatar, povodna letenka vie-doh-kbv, teraz vie-doh-bkk-kbv.

0 Citovat

Mal by tam byt narok a Qatar by s vyplacanim nemal robit nejake problemy. 

0 Citovat

Já jen doplním, že nárok bude, ale jen na 300 EUR. Přesto bych v první fázi požadoval 600.

0 Citovat

Tam je ta suma este podla realneho casu priletu do cielovej destinacie nie? Ak by sme prileteli nejakym zázrakom skor, cize rozdiel medzi povodnym a realnym priletom by bol menej ako 3 hodiny, narok je 0 eur, cize ziadny narok nemame. Ak by bol rozdiel v rozmedzi 3-4 hodiny tak je narok 300 eur a ak je rodzdiel nad 4 hodiny tak by malo byt 600 eur sa mi zda.

0 Citovat

Ne, tak to není. Ve tvém konkrétním případě to je tako: přílet do 2 hodin oproti plánu 0 EUR, od 2 do 4 hodin 300, nad 4 hodiny 600

0 Citovat

Aha, ok dakujem. Vychadzal som len z toho co som nasiel v rychlosti na strankach qataru priamo (https://www.qatarairways.com/en/...ights.html)

0 Citovat

Nemate nekdo, prosim, zkusenost, jak dlouho trva, nez Vasenaroky.cz odpovi nebo nejak posoudi zadost? 

0