Máte někdo zkušenost s garancí od SkyPicker? Pokud mi uletí přípoj lowcostu, fakt mi najdou a zaplatí náhradní let? Pracovnice helpdesku to tvrdila, nicmene podminky na webu jsou dvojznacne. Pokud to skutečně funguje, je to velká motivace používat je. .

Skypicker.com / Kiwi.com

Založil ve fóru Vyhledávače letenek

Přímo u gate se za větší příručák platí 25 €.

0 Citovat

maraaaaa napsal(a):

Neznáte někdo prosím ten rezervační mail, který Kiwi používá pro bookování Ryanairu?


V diskuzi v článku o Kiwi tu je jedna varianta e-mailu, který Kiwi používá. Najdi a zkus.

0 Citovat

Díky kluci. Tu variantu z diskuse jsem zkoušel, ale nefungovala mi. Zatím to vypadá na příplatek u gate. 

0 Citovat

😳 tak už víš kam se poděla marže? Přešli na nový level a díky přísnějším limitům za zavazadla si umí vydělat jinde. 

0 Citovat

Yep, už jsem to velmi dobře pochopil. :) Ještě doufám, že nás před odletem opravdu checknou, abych to neplatil na letišti. 

0 Citovat

maraaa: 10 kg na letišti je za 20 EUR, 20 kg je za 40 EUR.

https://www.ryanair.com/cz/cs/uz...i/poplatky

https://www.ryanair.com/gb/en/us...ew/Baggage


0 Citovat

No fuj...rezervacni system Kiwi na hlavni strance bratislavskeho letiste


49815863-314196735889950-5782376030371053568-n.jpg

0 Citovat

A jakým způsobem se budeš odbavovat? Web Ryanairu po tobě totiž stejně chce 6-místný rezrvační kód a e-mail...

0 Citovat

Marek Sourak napsal(a):

No fuj...rezervacni system Kiwi na hlavni strance bratislavskeho letiste

kde si na také niečo narazil? U mňa sa tam nič také nezobrazuje

0 Citovat

guessWho napsal(a):

kde si na také niečo narazil? U mňa sa tam nič také nezobrazuje

Chce to trochu scrollovat pod zalozku "Kam to bude", je to hned na homepage, edit: bezi to jenom na CZ verzi stranek


scrol.png

0 Citovat

hmm zaujímavé

0 Citovat

@maraaaaa Zkus jim napsat na chat, třeba ti "tvůj" e-mail pošlou. Hoď sem schválně výsledek.

0 Citovat

Tak jen pro info, z Kiwi mi odepsali, že email do ryanairu mi nedají, je to jejich obchodní tajemství. Nicméně priority by mi rádi přikoupili, kdyby nebylo vyprodané. Můžu si tak přes ně zaplatit 10kg zavazadlo za 25 eur, což můžu udělat i na letišti a taky to tak udělám, přijde mi to bezpečnější.

0 Citovat

Nešlo by ještě kiwi obejít přes Ryanair Customer Chat a napsat jim, že jsi zadal špatný e-mail a prosíš o jeho změnu? Napadá mě řada důvodů, proč by tě s tím měli poslat do háje, ale i pár proč by to mohlo vyjít.

0 Citovat

Nadpoloviční podíl akcií brněnského prodejce letenek Kiwi.com má získat americký fond General Atlantic. Uvedl to v pondělí server Forbes.cz s odkazem na několik nejmenovaných zdrojů. Zakladatel a generální ředitel Oliver Dlouhý informaci nepotvrdil. Fond by měl za podíl 51 procent zaplatit 100 milionů liber (téměř tři mld Kč).

https://echo24.cz/a/SAuA5/obchod...l-atlantic

0 Citovat

Tak údajně GA koupil 51 % od stávajících akcionářů a obměnila se investiční struktura.

Co mi ale vrtá hlavou je ta částka. Dokáže mi někdo objasnit, proč bych měl koupit něco, co vydělává sotva 100 mega (pro 51% podíl 51 M) ročně za 3 miliardy? To je investice na 60 let :)) Nedělám si iluze, že Kiwi půjde rapidně naboostit na 10 násobek či nějakou podobnou hodnotu. Snad jen, že jsou to pro GA drobné z okna.

0 Citovat

Nikdy jsem to nepochopil, také je mně to divné, snad jen sklizeň té letité PR masírky...

0 Citovat

U akcii/podilu firem si nekupujes realitu, ale ocekavani... to same mas Uber... za x let provar 12 mld USD. Tesla v podstate to samy, atd. atd. Tady vubec nejde o logiku.

0 Citovat

Možná vidí cestu, jak výrazně zvednout počet transakcí, nebo prodávat dodatečné služby (upselling, cross-selling).

0 Citovat

to David: já to taky nechápu, ale  podívej se na Uber, Lyft, Teslu......spousta věcí  může být dokonce brutálně ztrátových a investoři tam sypou peníze a pořád věří a platí :-).


0 Citovat

Ony ty zisky nemusí vůbec odpovídat realitě. Stačí nějaká vhodná investice a hned se to v přehledu bude tvářit jako ztrátový rok. V bývalé firmě se věškerej zisk převáděl z ČR do zahraničí a firma končila každej rok ztrátou i když výsledkově patřila mezi nejlepší pobočky v Evropě. Myslím si, že je tam spousta věcí, který my nemůžeme ani tušit.

0 Citovat

Dobré zamyšlení na toto téma je tady:

https://www.patria.cz/zpravodajs...-jine.html

Kvantitativním uvolňováním se mezi bohaté dostalo hodně peněz (mnohem víc než dřív), které z různých důvodů není kam rozumně investovat. Takže jakýkoli zisk přitáhne investory a nabídnou nesmyslně moc. To, co píše Ridder, neplatí o firmách zmíněných v článku (ty jsou na tom opravdu finančně špatně).
0 Citovat

David Eiselt napsal(a):

... Dokáže mi někdo objasnit, proč bych měl koupit něco, co vydělává sotva 100 mega ...


Asi preto, že nikto nemá tušenia koľko to reálne zarába a koľko z toho bola optimalizácia ziskov a investície. Hlavne vo fáze budovania firmy a rapídneho rastu, kde museli obrovské milióny naliať napríklad do zariaďovania kancelárií.

0 Citovat

Těžko odhadnout, kde jsou pro Kiwi limity růstu, ale ekonomicky jejich příběh funguje. Meziroční nárůst obratu z 18 na 31 mld. Kč (2017/2018),  uživí 2500 zaměstnanců (2019)  a generují zisk. Vysoká hrubá marže. V konkurenci se  dokázali prosadit.  Jejich produkt oproti jiným prodejcům nedokážu posoudit, protože až na výjimky je nevyužívám. Většinou kupuju přímo u  aerolinky. Jestli máte někdo přehled, tak napište v čem jsou lepší než ostatní prodejci, když to v nízké ceně letenek asi nebude.

0 Citovat

To tady troubíme léta, jen maximálně v PR a marketingu... Ale přej a bude ti přáno. Takže ať je Oliver našrot a životní úspěch si užije.

0