Mám letenku s BA z AMS - LHR - MIA - Lima (a zpět LIMA - MAD - LHR - AMS). 1) Není to nízkonákladovka, takže bych se neměl bát zpoždění a ulítnutí navazujícího letu - musí vyřešit aerolinka. 2) Budu mít s sebou zavazadlo do podpalubí - odevzdám jej v AMS a vyzvednu v Limě, že? Na přestupových letištích se o ně budou starat zaměstnanci, že? 3) Trochu věštění - jak velké je riziko, že se kufr zatoulá a jak dlouho na něj mám čekat? Mám si radši nechat rezervu den dva na Limu, než pojedu do Cusco? 4) Pokud udělám check in přes web předem, musím na přestupových letištích něco dělat? V AMS jsem viděl nějaké kiosky, kam přestupující lidi chodili. 5) V Miami mám 6 hodin na přestup. Je šance vykouknout z letiště a třeba se projít po městě? Děkuji odpovědi na začátečnické otázky, ale raději chci být připraven na všechno. .

Přestupy Amsterodam - Lima

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

3 reakce

Mám letenku s BA z AMS - LHR - MIA - Lima (a zpět LIMA - MAD - LHR - AMS).

1) Není to nízkonákladovka, takže bych se neměl bát zpoždění a ulítnutí navazujícího letu - musí vyřešit aerolinka.
2) Budu mít s sebou zavazadlo do podpalubí - odevzdám jej v AMS a vyzvednu v Limě, že? Na přestupových letištích se o ně budou starat zaměstnanci, že?
3) Trochu věštění - jak velké je riziko, že se kufr zatoulá a jak dlouho na něj mám čekat? Mám si radši nechat rezervu den dva na Limu, než pojedu do Cusco?
4) Pokud udělám check in přes web předem, musím na přestupových letištích něco dělat? V AMS jsem viděl nějaké kiosky, kam přestupující lidi chodili.
5) V Miami mám 6 hodin na přestup. Je šance vykouknout z letiště a třeba se projít po městě?

Děkuji odpovědi na začátečnické otázky, ale raději chci být připraven na všechno.

0

Ahoj,

1) ok
2) ne - vyzvedneš si jej v MIA a znovu odbavíš. Tohle je speciální proces pro transit v US. Stejně tak nezapomeň mít platnou ESTU
3) tohle nejde takto řešit. Dopraví ti zavazadlo i do Cuzca, takže bych nějaký časový limit kvůli "ztracenému" kufru nezvažoval
4) nemusíš, ale pravděpodobně nepůjde check-in na celý let
5) myslím, že se ti nebude chtít a napohodu stihneš přestoupit smiley uvidíš

0 Citovat

Díky moc. Ale jestli v USA budu tahat kufr a dělat check in, tak to zavazadlo bude muset mít americký zámek pro celníky, že? Zvažoval jsem krosnu, ale ta jej těžko bude mít.

0 Citovat

Diky za tip.

0
3 reakce