Ahoj, měl bych dotaz ohledně poplatku za odbavené zavazadlo při nákupu letenek po USA. Potřebujeme koupit letenky v rámci USA (New York - Phoenix). Při nákupu letenek přes českého prodejce (např. přes http://letenky.cestujlevne.com/) není v ceně letenky odbavené zavazadlo a nelze ani dokoupit. Na nějakém zahraničním webu jsem četl, že velké americké letecké společnosti (AA, Delta, United apod.) umožňují zakoupit zavazadlo nikoliv při nákupu letenky, ale až při online check-inu. Může toto někdo potvrdit? A může někdo potvrdit, zda to platí i v případě, pokud letenky zakoupíme přes českého prodejce? A ještě jeden související dotaz - některé aerolinky neumožňují zvolit jako "country of residence" ČR. Znamená to, že nelze letenky zakoupit přímo, ale musí se přes nějakého českého prodejce? Předem díky za odpověď. Vláďa .

Odbavená zavazadla při nákupu letenek po USA

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

4 reakce

Ahoj,

měl bych dotaz ohledně poplatku za odbavené zavazadlo při nákupu letenek po USA. Potřebujeme koupit letenky v rámci USA (New York - Phoenix). Při nákupu letenek přes českého prodejce (např. přes http://letenky.cestujlevne.com/) není v ceně letenky odbavené zavazadlo a nelze ani dokoupit. Na nějakém zahraničním webu jsem četl, že velké americké letecké společnosti (AA, Delta, United apod.) umožňují zakoupit zavazadlo nikoliv při nákupu letenky, ale až při online check-inu. Může toto někdo potvrdit? A může někdo potvrdit, zda to platí i v případě, pokud letenky zakoupíme přes českého prodejce? A ještě jeden související dotaz - některé aerolinky neumožňují zvolit jako "country of residence" ČR. Znamená to, že nelze letenky zakoupit přímo, ale musí se přes nějakého českého prodejce?

Předem díky za odpověď.

Vláďa

0

Zkus JetBlue, v tarifu blue plus je automaticky odbavené zavazadlo, ČR není problém a z mé zkušenosti byli vždy jedni z nejlevnějších. Jinak dokoupit lze i na letišti, ale je to samo dražší.

0 Citovat

Můžu taky potvrdit u Delty, u které jsme letenky přímo koupili a taky se na odbavená zavazadla ptali. Bylo nám řečeno, že v USA to tak většinou funguje a kufry se dokupují před odletem na místě.

0 Citovat

dokonce za stejnou cenu jako přes web - takže klidně si ho zaplatíš až u kiosku před checkinem (zkušenost s Delta)

0 Citovat

Díky za info smiley

0
4 reakce