MU nám zrušila přímé lety z Prahy do Šanghaje, což je převeliká škoda vzhledem k aktuálním tarifům do JV Asie  .

[MU] China Eastern Airlines

Založil ve fóru Letecké společnosti

Supr, snaha se cení smiley

0 Citovat

Užitečný příspěvek smiley

0 Citovat

Ahoj i já se přidám k hodnocení.

Letěl jsem teď v říjnu let Praha-Šanghaj-Auckland/Christ(JETSTAR) a z5
Co se týká check-in ,tak jak bylo napsáno výše online check-in nešel.Nicméně na letišti vyřízeno vše během deseti minut. Zavazadla 2x23kg poslána vždy až do cíle(tedy s ohledem na vnitrostátní let po Zélandu do a z Auckland). Váhu příručáku nikdo neřeší.Takže limit 5kg je čistě papírová věc.
Všechny lety absolvovány v kraťasech a triku,takže to, že někomu je zima je spíše subjektivní. Za mě teplota oka. Dvě jídla na každém letu + 15dolarů kredit na hodinový let s Jetstar(bylo to na jedné letence).Nejlepší catering byl asi na letu ze Šanghaj do Auckland. Jen by někdo měl Číňanům říct ,že když při večeři dávají na doražení rozpečenou housku s máslem a ráno pro změnu med bez másla,tak někteří lidé by to rádi zkombinovali v rámci jednoho občerstvení.
Co se týká obsluhy hodně záleží na jakou narazíte. Nejpozornější opět na letu Šanghaj-Auckland , kdy chodili s pitím snad jednou do hodiny.
IFE je na dobré úrovni s poměrně novými filmy (Mauglí/ Captain America: Civil War a podobně).
Možnost 3D sledovaní letu mělo tedy na dvou ze 4 letů totální výpadek.

S místem na nohy jsem se při výšce 185cm neměl žádné. Vždy šli natáhnout kompletně pod sedačku přede mnou všechny lety u okna. Já mel to štěstí že jsem i při vytíženosti 98% měl 2x dvousedačku pro sebe. Na letu do Prahy ten rasistický Číňan zažádal o přesazení ke kolegovi z jejich 300 hlavého zájezdu a na mě pak už nikdo nevyzbyl smiley

Za mě: Za ty prachy společnost naprosto v pohodě.

A teď k Číně jako takové.
Jako naprosto naivní cestovatel jsem letěl bez jakékoliv hotovosti pouze s debetní a kreditní kartou.Kdo by tahal papír v 21 století že? smiley
Po vyřízení imigračních procedur (cca 5minut) jsem se vrhl do víru velkoměsta. Toto vrhnutí bylo dost zpomaleno tím, že moje karty nebral žádný z bankomatů a polovina obchodníku už na letišti. Byl jsem nicméně ujištěn ze bankomat Bank of China by mezinárodní karty brát měl. V terminalu 1 nalezeny 4 ks 3x mimo provoz v době mého příletu a jeden psal jen stručnou hlášku .že nemá peníze. S kartou nebyl problém v KFC ale v Starbucks už ji nebrali. Takže záleží od jaké banky mají terminál. Smutné. Třeba při vstupu na Shanghai Tower mě trvalo cca hodinu najít bankomat,protože ani tam platba neprošla. Takže na to pozor !!! Dále pozor na vychytávku v podobě Free Wifi na letišti .Sice je možná Free ,ale musíte zadat kód z SMS,který přijde pouze na čínské číslo. Takže nakup sim (tam platba kartou prošla). Konečně internet. Zklamání nasleduje. Nefunguje nic co má něco se strýčkem Googlem. Mapy/překladač/vyhledávaní. Částečně vyřešeno změnou vyhledávače v chrome na BING. Whatsap fungoval v pohodě Viber trochu kulhal.

Při delším přestupu a cestovaní do města metrem se vyplatí místo jednotlivé jízdy do konkrétní stanice koupit denní lítačku za 16yuanů.
Automaty na lístky a vše v metru bylo popsáno i v angličtině. Mapu jsem nevyužil ve městě jsem nachodil cca 30 km dle krokoměru a pro orientaci používal pouze některou výškovou budovu,která vždy odněkud vidět byla a pro určení směru oproti centru to vždy stačilo. Anglicky se vážně moc nedomluvíte,ale to já stejně neumím. Vždy jsem ale dostal co jsem potřeboval .Například omeleta s masem(snad kuřecím) a omáčkou vařená na uličce staré zástavby byla objednána naprosto beze slov smiley 8 yuanů.

I přes problémy s penězi za mě návštěva centra super.








0 Citovat

Jen upřesnění k příspěvku Carlrip. V Šanghaji na letišti bezplatná wifi je. Musíte si však vyzvednout heslo v automatu, kde oskenujete svůj pas.

0 Citovat

Obdobně to funguje i v Pekingu. Wifi bezplatná, ale až po registraci pasu v automatu.

0 Citovat

Kdo by chtěl zkusit něco vydolovat, tak je akce 22% off fare http://uk.ceair.com/muovc/newsite/main/ ... index.html
Pozor na cestovní období, vztahuje se na teď nebo pak pouze 14.2.-15.3.

0 Citovat

Ahoj koupili jsme si letenky s touto společností a odlétáme ve čtvrtek. Když se přihlásím na jejich stránky vidím možnost předvýběru sedadel, ale když na to kliknu přesměruje mě to na stránku v čínštině a nemůžu přijít na to jak ji dostat do angličtiny. Chtěli jsme si předvybrat sedadla protože letíme 4 + infant a chtěl jsem mít jistotu že budem sedět nějak pohromadě. A nejlépe v řadě u okna. Nevíte někdo jak na výběr v angličtině případně jestli je možné ještě zvolit sedadla přímo při checkinu na letišti v Praze?

0 Citovat

Měl jsem s tím též problém. Nešlo zabookovat ani, když jsi je přes čínskou verzi. Nakonec jsem napsal na německou centrálu a ty mi to bookli. Email: china-eastern@ce-air.de

0 Citovat

Zdravim.

Mají MU nějaké zastoupení v ČR? (třeba cestovku jako flydubai)...

Potřebuji si s nimi ujasnit, že z dvouhodinového přestupu v Kunmingu mi udělali skoro 24 hodin.

Dík

0 Citovat

Možná trochu OT, ale MU bude otevírat stánek na pražském letišti ve spojovacím objektu mezi terminály (kousek od mekáče). Dnes se objevila cedule, ale termín otevření zatím nikde...

0 Citovat

Předpokladam, že info stanek na Ruzyni ještě není otevřen.

Kupovano přes německou expedii kvůli specifické vlastnosti letenky, 10 dní do odletu a celkem velká změna na přestupech.

Vzhledem k časové tísni chci nejdříve zkusit zavolat přímo na dopravce, aby napravil chybu...Pak bych až zkusil expedii.

Máte nějaké tel číslo, na kterém jsou ochotní? Koukal jsem, že nejlépe vypadá UK mutace a její pobočka London Town Office Tel: 020 7935 2676.

Využiváte jiné tel číslo? Které? díky

0 Citovat

Obávám se, že dopravce tě odkáže na prodejce, řeš to tedy rovnou s německou expedií

0 Citovat

ja by som skusil aj tak najprv na China Eastern na to londynske cislo. Ked uz je casova tiesen, tak nebudem predsa cakat ci ma niekto skusenost smiley

0 Citovat

Německá podpora ochotná (číslo na webu v německé mutaci), ale musí jí člověk trochu pomoci...

Již včera se prý s expedií hodinu dohadovali a na nic kloudného nepřišli. Přitom stačilo zapnout jakýkoliv rezervační systém, hodit tam OW PVG HAJ a vyfiltrovat MU lety a hned to hodilo přímý let Vietnamců pod kodem MU = prace na půl minuty.

Málem je z toho kleplo, když jsem jim řekl, že je tato možnost smiley smiley

0 Citovat

Update info ohledně stánku MU na PRG - jedná se pouze o administrativní zázemí společnosti a nemělo by být otevřeno pro veřejnost. Letenky pro MU prodává kancelář ČSA/Skyteam.

0 Citovat

Může mě někdo navést na web té kanceláře/zákaznické podpory Skyteamu?

Našel jsem jenom toto:
http://www.skyteam.com/cs/about/contact-us/

Ta kancelář by se tedy teoreticky mohla zabývat i letenkami vystavenými MU, nejenom OK..?? (když tedy MU u nás nemá oficiální zastoupení - při odletu z PRG..)

dik - může se do budoucna hodit všem

PS: jo jenom prodává, takže help desk nic..?

0 Citovat

Řekl bych, že výhradně jen prodej letenek v rámci SkyTeamu, tedy i MU. Helpdesk v kanceláři ČSA probíhá nebo neprobíhá podle aktuální nálady ve směně smiley Ale vzhledem k absenci českého zastoupení a smlouvám s ČSA Handling by v případě nouze pomoct snad mohli. U odbavení daného letu se navíc pohybuje supervisor společnosti.

0 Citovat

Aha.
Takže to necháme asi spíš na DE,UK zastoupení smiley smiley

Myslel jsem to spíš tak, jestli ta kancelář OK s nimi má smlouvu o zastoupení či nikoliv (o helpdesku). Že by se člověk při telefonátu mohl na to odvolat, že jsou jejich oficiální zástupce a pomoci tedy musí...
Ale spíš to asi tedy bude tak, že v ČR žádné ofiko zastoupení není...

0 Citovat

China Eastern ma v systemech par hezkych business tarifu na zimni / jarni sezonu - asi nejzajimavejsi je Chiang Mai za 32k, je tam hromada dalsich tarifu v rozmezi 30-40k - jeste bych mozna zminil Bali za 40k.. Bohuzel neni v akci zadne Japonsko.. :/ smiley

0 Citovat

Zdravím,
nemáte prosím někdo zkušenost s registrací u China Eastern Airlines na stránkách pro Čínu - en.ceair.com ?
Čínské webovky v porovnání s webovkami např. pro Anglii nebo Singapore nabízejí nižší ceny nebo dostupné letenky (přičemž UK stránky ukazují, že jsou vyprodané).
Je zde možná rychlá registrace přes mobilní telefon, ale při zadání českého předčíslí se objeví žádost o formát jako "13900000000".
Díky moc za jakoukoliv radu! M.

0 Citovat

A co zkusit nějakého čínského prodejce, např. ctrip.com? Tam lety nebudou dostupné?

0 Citovat

1. Podívej se kolik je minimální čas na přestup vnitrostátní - mezinárodní let na Pudongu.

2. Řešil bych to tam, kde jsi koupil letenky.

0 Citovat

Ahoj , tak nějaké ty recenze mě pozastavily od jisté koupi letenky z Prahy -> Shanghai,,Pu Dong -> Brisbane

Mezi těmito lety mám mít 14 hodin čas... Dostanu kupony na jídlo a možnost hotelu zdarma?

Cena vychází na cca 13 tisíc.. což je super cena na jeden přestup..

Nebo se vyplatí připlatit + 2 přestupy a koupit "lepší" letenku od jiné společnosti ..

Děkuji

0 Citovat

Ubytko v Šanghaji je lacné a určite by som s nimi letel už len kvôli tomuto prestupu.

0 Citovat

kuba.na napsal(a):

Ahoj , tak nějaké ty recenze mě pozastavily od jisté koupi letenky z Prahy -> Shanghai,,Pu Dong -> Brisbane

Mezi těmito lety mám mít 14 hodin čas... Dostanu kupony na jídlo a možnost hotelu zdarma?

Cena vychází na cca 13 tisíc.. což je super cena na jeden přestup..

Nebo se vyplatí připlatit + 2 přestupy a koupit "lepší" letenku od jiné společnosti ..

Děkuji

Na recenzie by som sa vyprdol. Niekedy ma fascinuje ako sú pri letenkách ľudia ochotní priplatiť tisícky za to, aby dostali o trochu menej biedne jedlo (aké si kúpia v akejkoľvek vývarovni na svete za 2-3$) a možno dáku hlúposť naviac typu jednorázové slúchadlá, teplý uterák alebo taštičku s ponožkami, papučkami a tragickou zubnou kefkou (Turkish :D). Prípadne dáky generický globalizovaný chľast zdarma. Radšej to investujem do zážitkov a jedla na mieste. V ostatných veciach (meškania / straty batožiny / bezpečnosť) sú si takmer všetky (bežné, nie nejaké stredoafrické..) aerolinky na svete vcelku podobné.

Záleží či ideš čisto biznis/súkromne alebo chceš po ceste aj niečo vidieť. Ak to druhé, tak by som 14 hodinový prestup v Šanghaji videl ako super plus (za ktoré by som si aj ochotne priplatil :)).

0