Ma uz nekdo osobni zkusenost s touhle airolinkou ? Z nejakeho duvodu posledni dobou vynechavam spolecnosti u ktery se nedaji sbirat mile u alianci, nicmene pochopil jsem ze takhle airolinka je dost oblibena, tak me zajimalo jestli nekdo ma porovnani monkey / business treba s EK nebo nejakou jinou spolecnosti..  .

[HU] Hainan Airlines

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Ak budeš mať šťastie, tak poletiš s českou letuškou 😉. Zaujímavý pohľad do života cabin crew u Hainan

www.irysvcine.cz

0 Citovat

Jo tahle holka je jednou z tváří aerolinky, používají ji hodně pro propagaci :)

0 Citovat

Opravdu zajímavé bude to co napíše až u Hainan/v Číně jednou skončí.

0 Citovat

kamil.kv napsal(a):


Druhý dotaz pokud budu mít vyřízená viza (na jeden vstup do Číny) a odskočím si pak z Guangzhou po dvou-třech dnech směr Vietnam nebo Filipíny pro návrat zpět přes Guangzhou budou stačit 72hod. přestupní viza? 

Ano, tranzit bez víz je dokonce 144 h. Jen musí být ta cesta zpět v rámci té oblasti:

https://www.travelchinaguide.com...a-free.htm

Předchozí pobyt v Číně podmínky tranzitu nijak neřeší.

0 Citovat

vojtech.novotposta napsal(a):

Ahoj,

 plánuju na květen výlet do Číny a chtěl bych letět Praha - Peking a zpět Kanton - Peking - Praha. Všechno operovaný Hainan airlines, kteří nabízejí zpáteční let i s jen dvouhodinovým přestupem v Pekingu. Tam je přílet na terminal 1 a odlet z T2. Chtěl bych se zeptat jestli mi poletěj kufry teoreticky z Kantonu rovnou do Prahy? Funguje při zpoždění prvního letu náhrada letenky do Prahy? a tušíte co bere aerolinka jako zpoždění, kdy případně letenku nahrazuje? Díky ;) 


Sice už to víš vzhledem k datu kdy tohle píšu, ale pro ty co to nevědí: zavazadla nepoletí rovnou do Prahy, v Pekingu je musíš znovu odbavit. Jak je to s náhradou v případě zpoždění nevím. Ale 2 hodiny v Pekingu je na přestup celkem krátký čas. Já letěl Kunming - Peking - Praha. V Kunmingu u přepážky HA mi tvrdili, že za 2 hodiny v Pekingu přestup nestihnu, že minimum je 3 hodiny. HA nabízí pro takové případy transit asistenta, kterého jsem naštěstí a náhodou v Pekingu odchytil u pásu a jakmile  jsem si vyzvedl zavazadlo, doprovodil mě do odletového terminálu k check-in a pak k bezpečnostní kontrole. Ne že bych tam netrefil bez něho, ale on věděl přesně kudy to vzít nejkratší cestou, která odbavovací přepážka bude ta moje atd. Jít sám bych to musel všechno hledat. Přišel jsem i tak ke gate snad 10 minut před plánovaným odletem a troufám si tvrdit, že nebýt toho asistenta, běhám po letišti s vyplazeným jazykem a nevím, jestli bych to vůbec stihnul.


Ještě zajímavost. Když jsem v Kunmingu vystál asi 20 minut frontu na check-in a přišel na řadu, slečna docela dlouho studovala moji rezervaci a pas, aby mi nakonec sdělila (neuměla ani slovo anglicky, takže pomocí překladače v mobilu, byla to trochu složitá konverzace), že v jejich systému není zadané číslo mého pasu. A že mě nemůže odbavit. Ať jdu na přepážku HA, kde číslo pasu doplní do systému. Cesta na přepážku, vysvětlování, doplnění čísla, cesta zpátky - nejmíň dalších 20 minut. A znovu 20 minut ve frontě na check-in - předběhnout nešlo.  Naštěstí jsem byl na letišti brzy a těch 40 minut navíc jsem zvládl.

0 Citovat

divan napsal(a):


.... 2 hodiny v Pekingu je na přestup celkem krátký čas. Já letěl Kunming - Peking - Praha. V Kunmingu u přepážky HA mi tvrdili, že za 2 hodiny v Pekingu přestup nestihnu, že minimum je 3 hodiny...


Mě to takhle v Pekingu uletělo, protože jsem musel od T2 zpět na přepážku u T1. Ale vyhádal jsem let dalším letem zdarma. 

0