Ahoj, moc prosím mám letenky od společnosti ryanair, splnuji podmínky jejich příručního zavazadla..skoro, jeden rozměr je 0,5 cm větší, jaká je prosím pravděpodobnost, že mi zavazadlo neuznají jako příruční a já budu muset platit jak mourovatá ? Předem děkuji mocc  .

Příruční zavazadlo

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

Pokud to dáš do příručáku, automaticky dostaneš klepeta smiley Problémy budou i na skeneru s odbaveným zavazadlem, pokud máš možnost - napiš na letiště nebo minimálně aerolinku, jak postupovat.
S tímhle jsem se bohužel ještě nesetkal. Jde o to, že munice vypadá na skeneru stejně, ať je prázdná nebo ne. A procedura po odhalení je jasná.

0 Citovat

Dostanu klepeta? smiley

Hele v roce 2013 jsem omylem převezl příručákem maketu granátu smiley smiley smiley a v poho

0 Citovat

Smutné slyšet smiley bohužel bezpečnostní složky jsou dnes brány jako obsluha mcdonaldu a za chyby se v tomto případě tvrdě platí. Makety jsou také přísně zakázány smiley

0 Citovat

Zdravím, myslíte že mi Ryanair pustí bez placení do letadla batoh (jako to menší 35x20x20), který je 50x30x15 ale bude téměř prázdný ( = sroluju ho co nejvíc to půjde smiley) ?

0 Citovat

to by som ani neriesil smiley alebo si ho oblec pod bundu smiley

0 Citovat

O 15 a 10 cm víc?! Tohle malé zavazadlo mám přesně v povolených rozměrech a přesto mi ho přeměřovali. Záleží na tom, koho tam chytíš, ale tohle bych neriskovala.

0 Citovat

Ahoj,
mozna je to hloupy dotaz, ale nevite, zda muzu v prirucnim zavazadne mit "heater" - nevim jak to presne cesky nazvat, ale proste takove to male topitko do elektriky? Diky moc smiley

0 Citovat

Není problém, akorát jsem ho nikdy neviděl v tak malém provedení smiley

0 Citovat

Ahojte,potrebujem radu..Chcem si kupit lacny kufor-ako prirucnu batozinu..Na Sportdirecte maju dva,oba stoja 12€..jeden vyska 48cm,druhy 58cm..48 sa mi zda malo,kedze clovek bojuje o kazdy cm a 58cm sa bojim..vacsinou asi príručka je 55cm..Ake mate skusenosti?Riesili tie TRI cm na letiskach?Dikes smiley

0 Citovat

najvacsia istota je ruksak:) kedze naozaj tie tri centimetre mozu riesit, hlavne pozor na kolecka, tie ked vytrcaju tak amen smiley

0 Citovat

Tip na stylové příruční zavazadlo nejen pro metrosexuála:

https://www.stream.cz/slavne-znacky/100 ... kabelku-světa

0 Citovat

Dotaz, pustí mi v příručáku golfové míčky? Letíme do Irska a budeme tam jednou hrát a rád bych si vzal pár věcí z domova.

0 Citovat

Proč by nepustili, vždyť je to plastová kulička. Nemá to ostré hrany, není to tekutina ani gel a i kdyby byl míček uvnitř tekutý, tak určitě nemá 100ml ;-)

0 Citovat

Ahoj,

diskuze velmi zajimava :-D (nejvice se mi libil prispevek s prasky a kondomy).

Muj dotaz - jak je to s proteinovym praskem, popripade jidlem v prasku v kabinovem zavazadle. Prevazela bych to v neporusenem puvodnim obalu. Nekdo nejake zkusenosti?

Diky

0 Citovat

Ahoj, také letím s RA - a mám dotaz na stativ k foťáku. Je tu někdo, kdo ho měl v příručáku? (10kg zavazadlo s sebou). Já osobně to jako zbraň nebo nebezpečný předmět neberu, ale kdo ví, co lidi na bezpečnotní kontrole. Stativ nemá žádné ostré hrany, ani kovové výstupky - je z plastku, krom šroubu na upevnění foťáku.

0 Citovat

ale to ze letite s Ryanair je uplne jedno, vsetko zalezi od kontroly na letisku. Stativ by nemal byt problem, ja nosim so sebou, ale len taky mensi, cca 15 cm vysoky.

0 Citovat

ve složeném stavu se bez problému vejde do batohu s předepsanými rozměry - 39cm ve složeném stavu.

0 Citovat

maximalne ho budes musiet vytiahnut a ukazat. stativ.

0 Citovat

Ahoj, mám podobný dotaz jako stativ, ale já potřebuju převézt notový stojan a hlavně příčnou a zobcovou flétnu, s Ryanairem do Edinburghu. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Do příručního se to vejde, ale jestli to projde bezpečnostní kontrolou.

0 Citovat

uplne to je jedno, ci to je Ryanair, alebo CSA. Zalezi od letiskovej kontroly. A ked to prejde v prirucnej, tak mozno pri tom stojane sa oplati investovat 300 CZK a hodit ten prirucak do podpalubia.

0 Citovat

Díky :-) já bych to právě ideálně nechtěla dávat do podpalubí, kdyby to šlo. Je to všechno skladný, lehký, ale jsou to prostě kovový trubky (až na zobcovku, ta je plastová), teoreticky s nějakými kovovými výstupky, tak jestli mi to projde. Stojan možná nakonec ani nepovezu. 

0 Citovat

Tak kdyby to tu ještě někdy někdo hledal, z Prahy i Edinburghu mi napsali, že když se to vejde do palubního zavazadla, je to v pořádku. Tak snad :-)

0 Citovat

nikca.svob napsal(a):

Ahoj,

diskuze velmi zajimava :-D (nejvice se mi libil prispevek s prasky a kondomy).

Muj dotaz - jak je to s proteinovym praskem, popripade jidlem v prasku v kabinovem zavazadle. Prevazela bych to v neporusenem puvodnim obalu. Nekdo nejake zkusenosti?

Diky


Naprosto v pohodě. Jen v Izraeli s tím můžou dělat problémy, pokud je to nad 100 gramů/sáček.
0 Citovat

ahoj, chtěla bych vědět, jestli originálně zabalený plážový přístřešek v kruhové tašce (průměr cca 63 cm, výška 5-6 cm, váha cca 1 kg včetně kruhové sklolaminátové konstrukce) lze považovat za palubní zavazadlo? v zavazadlovém prostoru by ho už nikdo nikdy nenašel. liší se to u jednotlivých aerolinek? díky za info

0 Citovat

Dejte si k tomu popruh a řekněte, že je to kabelka...

3