Ahoj, moc prosím mám letenky od společnosti ryanair, splnuji podmínky jejich příručního zavazadla..skoro, jeden rozměr je 0,5 cm větší, jaká je prosím pravděpodobnost, že mi zavazadlo neuznají jako příruční a já budu muset platit jak mourovatá ? Předem děkuji mocc  .

Příruční zavazadlo

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

63 cm je moc. Taky ho mám a nejde vzít na palubu. Můžete vzít velký kufr a udělat z něj trochu ovál a nebo velkou hokejovou tašku a zabalit k němu normálně oblečení. A nebo jako já, vzít ho jako samostatné odbavené zavazadlo, které jsem obložila ručníky a oblečením, aby se nic nezlomilo a zabalila do bublinkové folie a stretch folie. Bylo to naducané a v pohodě to prošlo a nic se nestalo, jen je třeba si pak na místě koupit novou roli stretch folie nebo vzít rovnou z domu na zpáteční cestu.

0 Citovat

nesvadbova napsal(a):

ahoj, chtěla bych vědět, jestli originálně zabalený plážový přístřešek v kruhové tašce (průměr cca 63 cm, výška 5-6 cm, váha cca 1 kg včetně kruhové sklolaminátové konstrukce) lze považovat za palubní zavazadlo? v zavazadlovém prostoru by ho už nikdo nikdy nenašel. liší se to u jednotlivých aerolinek? díky za info

ano, lisi se to (povolene rozmery) u jednotlivych aerolinek.

jako prirucni zavazadlo se da brat cokoli, co neprekroci rozmery a hmotnost dane aerolinkou.

 

je leto, takze letani se slunecniky a podobnymi vecmi je zase v kurzu? ;)

0 Citovat

Jenže tohle se bohužel nevleze ani pod ani nad sedadlo, proto to na palubu nepustí. 

0 Citovat

A jo :) ja tam tu cislovku 63 cm nenak prehlidl :) kdybych ji nezignoroval, tak rovnou odpovim, ze tudy cesta nepovede ;)

 

diky

1 Citovat

Taky jsme ho tahali sebou. Jak píše jana_v, taky jsme z něho udělali ovál a strčili do odbaveného kufru. 

0 Citovat

taška má ucha, ale jde mi o nadlimitní rozměr. spousta lidí to zná, ale nejspíš to vozí jen autem. do letadla se nesmí ani s pilníčkem na nehty, natož s konstrukcí, byť kruhovou

0 Citovat

S pilníkem na nehty lítám vždycky, ten není žádnej problém.

0 Citovat

Priatelka lieta aj s noznickami, a ziadny problem.

1 Citovat

Třeba v Kanadě nůžky na nehty při bezpečnostní kontrole zabavují, v Evropě s nimi problém nebývá. 

0