Nemilé, ale skutečně zatím neexistuje autobusové spojení navazující na nové páteční lety z Bratislavy, které přistávají v 22:45. Pondělní je možné využít odjezd v 00:30, ale i tak předpokládám spíše využití taxi služeb. Aktuální jízdní řády: http://skp.airports.com.mk/default.aspx?ItemID=491 Cena 175 MKD platí - lístek se dá koupit u řidiče. Jinak Skopje má fajn nové centrum, které je načančané až to bolí  .

Skopje (SKP)

Založil ve fóru Letiště

Zdravim, mam dotaz ohledne bezpecnosti ve Skopje a okoli - z vlastni zkusenosti, vse v pohode? Prece jenom Makedonie uz i mne zni trochu divoceji, tak se radeji ujistim z aktualnich primych zdroju. Diky! smiley

0 Citovat

Stručně, jasně, výstižně a bez dalších komentářů. Toho si cením, díky!

0 Citovat

Žižkovský bary na mě nepůsobí tak v pohodě, jako večerní centrum Skopje smiley Krom pár pobudů co prodávají Raibany a dětí prodávajících osvěžovací ubrousky nenarazíš na nic, co by tě mělo vyvést z míry.

0 Citovat

Já nedokážu pochopit, že v dnešní době se vůbec někdo dokáže zeptat na bezpečnost v jakékoliv evropské zemi - snad s výjimkou Kosova - které zaujalo podobnou pozici bubáka jakou měla v devadesátkách Albánie. Ale zase možná je to dobře, že takoví lidé tam zatím stále nejezdí, protože jakmile začnou, tak už i ty poslední trochu jiné země Evropy přestanou mít ten nádech lehké exotiky. Takže všem, kdo mají strach, zůstaňte doma a ostatní vyražte, protože jižní Balkán je úžasný kout Evropy a lidi jsou tam skvělí.

0 Citovat

hej presne, clovek skor vyleti do vzduchu v "bezpecnej" zapadnej Europe ako na Balkane (ak nestupi na minu v Bosne)

0 Citovat

Mam stejny nazor, Tonic. Jen jsem potreboval ujistit kamaradku, aby semnou jela. Tak na me hned nebudte osklivi smiley smiley

0 Citovat

Tak kamarádku ujisti, ať s Tebou v klidu jede, určitě se tam na ni místní rádi podívají smiley

0 Citovat

Tak na ni se radi divaji i tady, takze nic noveho pod sluncem smiley smiley

0 Citovat

Letíme ve dvou lidech 15.4. z Bratislavy do Skopje. Z letiště plánujeme jet do centra taxíkem. Kdyby se někdo chtěl připojit, ať se podělíme o náklady, tak napiště.

0 Citovat

Vedeli by ste odporucit autopozicovnu s ktorou mate skusenost na pozicanie auta v Skopje? Najlepsie s co najnizsou spoluucastou smiley

0 Citovat

ahoj, moze niekto pls poradit, ak niekto absolvoval trasu Skopje - Prizren

mam tieto dva linky
https://gjirafa.com/Autobus?nisja=Shkup&destinacioni=Prizren&dataNisjes=27-1
https://www.balkanviator.com/en/bus-timetables/skopje-mkd/prizren/27.01.2017
pricom cas prichodu do Prizren je odlisny pre ten skorsi je to 13:48 vs 15:15
Existuju aj nejake ine spojenia, okrem tychto dvoch?
Pripadne nejaky skorsi priamy spoj, nechcel by som prestupovat v Pristine
alebo moznost by bola nejaky vecerny spoj Skopje - Prizren cca po 18:00 (resp tak aby sa dal napojit na wizzair let s priletom 17:05)

0 Citovat

na webe autobusovej stanice v skopje (http://www.sas.com.mk) su odchody do prizrenu o 11:30 a 16:00 v pracovne dni a 16:00 cez vikendy

0 Citovat

dikes, takze to vyzera na prichod najskor o 15:15

btw blog som precital, niecim sa asi inspirujem smiley

0 Citovat

chcel by niekto sharenut taxi dnes (24.3.) po prilete z BTS o 17:00 nech netreba cakat na bus o 18:30 na autobusovu stanicu ? ten autobus co ide o 17:00 z letiska sa neda stihnut:/

0 Citovat

Novinka zo SKP, vcera 6.11. overene, uz netreba chodit k okienku na letisku, ked mas iba prirucnu batozinu, staci rovno na kontrolu

0 Citovat

este nech vyriesia normalne busy na letisko a vybavene:) lepsie ako BTS :D

0 Citovat

Vardar expres je celkom OK, len z mesta ked nechcem stat celu cestu tak sa treba tlacit dnu..

0 Citovat

Ahoj, jedeme do Skopje na prodloužený vikend, priletime ve čtvrtek vecer a odlétáme v nedeli vecer. Chtěli bychom byt jeden den ve Skopje, jeden den kaňon Matka a okolí, a jeden den výlet na jezero Ohrid. Je něco dalšího, co bychom neměli zapomenout navštívit? 

Nejvíc by me ale zajímalo, jestli mate zkušenost, jestli lze doporučit cestu (pujcenym) autem Skopje-Ohrid na jeden den rano tam a vecer zpět s ohledem na makedonské silnice, řidiče a případné silniční kontroly. Nebo jestli na ty tři dny je lepsi ten Ohrid ozelet a nehrotit to? 


Děkuji! :)

0 Citovat

Takto jsem to nějak také absolvoval a tedy za tmy ze Skopje do Ohridu nebyl žádný med. Silnice poměrně mizerná, počasí taky za nic nestálo, samý kopec a zatáčka. Za dne to je samozřejmě výrazně lepší. Jen pokud chcete jen tam a zpátky, možná bych volil bus... Každopádně Ohrid a jeho široké okolí mě z Makedonie oslovilo asi nejvíce a rozhodně stojí za návštěvu.

0 Citovat

na Skopje a Matku staci sobota vecer a nedela cely den. V sobotu pozriete nocne Skopje, v nedelu rano na Millenium kriz, odtial do Matky. Ohrid kludne piatok rano tam a sobotu na obed naspat.

0 Citovat

No my s priatelkou sme sa vcera vratili s toho isteho vyletu stvrtok-nedela.

Povodne som tiez planoval jednodenny Ohrid no kedze by to bolo skoro 7 hodin dokopy v buse tak som to aj na odporucanie od ubytovatela zavrhol. Auto som ani neriesil a ako som tie cesty pozoroval tak som ani nelutoval.


Kedze sme sa nejak moc nechceli zbytocne nahanat tak program sme mali asi takyto:

Stvrtok neskoro vecer prilet,cesta na ubytko a spat.

Piatok doobeda na kriz,potom Makedonske Selo a Matka. Podvecer busom do Skopje a popozerat ho nasvietene. Naozaj to za to stoji.

Sobota doobeda busom do Pristiny a trosku to tam pobehat. Tu sa cesta moze trochu natiahnut v zavislosti na rychlosti colnikov na hraniciach. Vecer spat do Skopje. Aj ked Pristina nie je top atrakcia da sa aj tam zabavit a je to blizsie ako Ohrid.

Nedela prehliadka Skopje a  vecer cesta domov.

Ako som pisal nemal som v plane sa zbytocne nahanat takze toto mi prislo ako rozumny kompromis. Ohrid bude nabuduce.




0 Citovat

Pokud bych se měl rozhodovat mezi výletem do Prištiny a Ohridu a měl celý den, případně den a něco, tak neřeším vůbec nic a jedu do Ohridu. Se zastávkou na hranicích je časový rozdíl max. hodina a v Prištině nic zásadně zajímavého není, naopak Ohrid je fakt pěkný.

Udělal bych to, jak píše Tonic a auto ani půjčovat nemusíš, busy jsou tam v pohodě a jeden den (případně den a půl) stačí na Matku, kříž i Skopje.
0 Citovat

Btw, určite odporúčam vlak Skopje-Kičevo ak by ste mali viac času a šli verejnou dopravou. Veľmi scenicka jazda

0 Citovat

Díky za reakce. Do Ohridu tedy určitě pojedeme, možná i na ty dva dny, jak radil tonic. 

Chtěla bych se ještě zeptat - všichni říkají, že i okolí Ohridu je krásné, takže dá se doporučit to půjčení auta kvůli případnému výletu ještě z Ohridu např. do Národního parku Galichica nebo k Prespanskému jezeru nebo to nestojí za to a stačí ten autobus s tím, že nebudeme "pohybliví" a budeme jen ve městě Ohrid? 


Jako obvykle mám chuť vidět všechno, ale zas za jeden, resp. jeden a půl dne se to možná stejně nestihne :D

0 Citovat

Můžete si udělat z Ohridu udělat výlet přes jezero lodí třeba do St. Naumu, kde je pěknej klášter a je to na pár hodin.

0